Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Recenze (287)

POMO 

všechny recenze uživatele

Áčkovo obsadený béčkový non-brainer. Ale celkom zábavný. Atmosférické zahmlené lesy a maľované panorámy (akože Aljaška) sú pekné. Dej nabitý, bez grizzlyho sa nezaobíde ani desať minút. Lepšie dve hviezdy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Žádný malý grizly! Výpravě v doubravě se tentokrát ukáže pěkně přerostlá, krvelačná a agresivní svině a na pěšině po nich sice zbydou tranzistoráky a drahé foťáky, ovšem zasviněné vyhřezlými střevy, urvanými končetinami a prokouslými hlavami, takže je za maliny a med nesmění ani retardovaný zastavárník. Je opravdu milé sledovat, když ze Stokorcového lesa sem tam vyleze i něco jiného než ten kulturně zdegenerovaný infantilní zkurvysyn Pú, jenž už léta svou vyteplenou debilitou dělá z dětí latentní homosexuály snad ještě urputněji než TynkiWynki! Příjemné relaxační áčkové zooporno osazené sympatickými herci, erektilními prdelkami a půltunovým plyšákem, skvostně zakončené jeho opícháním. Škoda jen, že je ten Tedybér zase tak šablonovitě selektivní a rdousí jen ty největší zmrdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo té krásné aljašské krajiny, byl by tenhle film na odpad. Vůbec nechápu, co se do takové hovadiny vesralo tolik zajímavých herců. Komu stojí za to hrát ve filmu, kterej si hraje na horor jehož hlavní náplní je medvěd. Chudák medvěd...vůbec jsem mu ty paka nezáviděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónov║ dosť nezvládnuté béčko ktoré chce byť dramatické ako Čeľuste ale nie je a to ani z ďaleka, o napätie sa tu takmer ani nezakopne, dosť zamrzí nevyužité herecké obsadenie mnohých známych tvári, všetko to padá na zlej réžii /35%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ, TEN MEDVĚD, TO NENÍ JEN ÚZEMÍM, NEBO HLADEM... JE NAŠTVANÝ…“ /// Medvědi většinou nevědí, ale tenhle méďa ví. Jakmile mu do vokrsku strčí rypák člověk, nezná bratra! Hezký… medvídek není žádná vypelichaná atrapa, ujde i vobsazení (člověčí) a pak ta Aljaška… Příběh není jen vo zvířátkách, ale něco řekne i vo lidech, kteří si tam v lese hrajou na honěnou a baví. Jo, baví! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na muchlovačku s medvědem. 2.) Jsem radši, když po medvědovi v lese zbydou místo tranzistoráků a foťáků střeva. 3.) Thx za titule ,,Sheffield358“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda, skvělý obraz a zvuk, dobré herecké obsazení (známí herci). Nechybělo ani napětí a konec byl parádní. Konečně po dlouhé době film, na který se dalo koukat! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Krásne nakrútené, pekný medvedík, dostatok akcie, sympatickí herci, nenudil som sa ani chvíľu. Tých novodobých animal hororov nie je veľa, naposledy ma takto chytili parádne Dark Water, Burning Bright či The Reef, tento je ďalší do zbierky. A konečne tohtoročná novinka, ktorá za niečo stojí, pretože boj o život v lesoch s vraždiacim predátorom sa proste neodmieta. (Na ostrie noža som videl... pamätám... je to výborný film, ale kto tomuto udelí odpad, ten ešte v živote skutočný odpad nevidel, pokojne môžem poslať pár tipov. Čus.) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Solidní eco survival s nejlepším hereckým cástingem, který se kdy v hororu objevil za posledních 10 let. Medvídek je více než fajnový, jeho řev vyvolává husí kůži a objevuje se na plátně velmi často, což je plus. Potěší také atraktivní prostředí, slušný look, slušná dávka napětí a troška gore( v tomhle ohledu se mohlo přitlačit na pilu více, ale vynahrazovaly mi to jiné prvky. Úplný highlight je durch roztrhlý xicht Thortona a závěrečné finále, které má celkem koule nepočítajíc jednu velmi nevhodnou digitální scénu. Doporučení hodná záležitost a zatím nejlepší horor roku. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Netuším čo v scenári zaujalo takých hercov. Film síce pôsobí radikálne prestrihaným dojmom, ale neverím, že aj kebyže existuje výborná trojhodinová režisérska verzia, že by v nej postavy boli lepšie. Toto je proste najtupšia charakteristika, aké je možná: mladík s temnou minulosťou, zato so srdcom na správnom mieste, odvážna hluchonemá sexi dievčina, nekompromisný, ale spravodlivý policajt. Scény s nahnevaným a všadeprítomným medveďom sú otrasné, zlaté Na ostrie noža. Z tohto medveďa nejde žiadny strach, ani rešpekt. Občas je digitálny až to bolí a absurdne mení svoju veľkosť z bežnej až na temer astronomickú, čím akiste mnohým pripomenie žraloky zo Zradnej hlbočiny. Scény, v ktorých predátor zabíja, sú až na drobné výnimky (hlava) o ničom (doteraz tak pre mňa asi najdesivejšie stvárneným útokom medveďa na človeka zostáva šokujúca scéna z Backcountry). Záhadne z deja miznú spočiatku dôležito sa javiace dejové linky (Indiánova manželka, skorumpovaný šerif, bezcharakterný podnikateľ, prostitútka s pasákom). Strašne vyzerá strih: postavy kráčajú lesom, záber na vizuálne úplne inú časť lesa, v ktorej pomaly z laby na labu našľapuje medveď a mručí, herci predstierajú, že počujú mručanie, strih na medveďa, mručí, strih na zmätených hercov, utekajú. Na samostatnú kapitolu je ich správanie. Sú fyzicky na dne, jedna ťažko zranená, noc, niekde v okolí sa potuluje medveď. Objavia pytliacku chatu, plnú pascí a zbraní. Čo urobia? Utečú. Prečo? Aby si postavili stan uprostred lesa. Vezmú si niečo z chaty? Nie. Najlepší je B.B. Thornton ako lovec. A aj ten je o ničom. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Medvídek" se povedl podle očekávání ... :)) Zajímalo by mě, jestli se jedná o oficiální, nebo aspoň nějak neoficiální remake původní klasiky Grizzly (1976), která byla na svoji dobu VELICE vydařená !! Nejinak je tomu i zde. Právě oldschoolovej vizual, drsný přírodní podmínky, kamera nás úplně vtahuje do nehostinných podmínek zimy, mokra, tmy, mlhy .. až nám z toho při sledování vlhnou pohovky ... I když tedy jak komu, Verbal neudrží už moč a nechce se nechat nacévkovat a ReDak zase stolici a na gramofon ho nikdo nedostane ... tam jsou důvody jiné ... :-D Ale u běžného diváctva je to, že vlastně píšu a mluvím o ... výýýborné atmosféře !!! Uuufff ... to byla věta století!! :-DD Atmosféra vtahuje dokonale, postavy jsou sympatické, jejich šarvátky v napětí stresu přirozené, medvídek k zulíbání!! Nádhernej macek vymodelovanej digitálními efekty, ale tak dobře, že je to radost pohledět ... K "zulíbání" v jedné scéně dokonce dojde,. kdy mědvěk rozkousne jedné z postav přes obličej hubanem celou hlavu, jenom to zakřupe ... "prý byl mrtvý než to křuplo ... hlásili v rádiu..." :-))) Medvěd se nesere a nikdo proti němu nemá šanci ... (leda snad naše zesnulé prase Pepan by mu mohlo konkurovat .. :-D ) Je to lesa pán a i hajnej se před ním schoval. Ale finální zúčtování holt musí přijít a to je notně nabušený a napínavý. Až na ten strašlivej digi-záběr s ohněm, to se každý asi pokřižuje skutečným úlekem ... (každý pozná o čem píšu). Jinak krásný 4/5**** líbilo moc ve všech ohledech... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nasrat méďu Béďu na steroidech je kolosálně blbej nápad a rozhodnout se ho lovit je nápad ještě blbější. Bílej Blb Thornton v roli nejlepšího lovce daleko a široko k tomu, mi seděl asi jako českej hokejovej dres. Na rákosce vypadá prostě směšně a občas zazní škodolibé - Píčo, na co si to hraješ? Padej zpátky sázet rejži. No podobnej pocit jsem měla z Thorntona, kterej vypadal, že má vážněj problém zastavit ranní sraní natož medvěda. Během filmu zjistíme, že se Bobík opravdu přecenil a dostane kolosálně přes pitchu. Naštěstí tu jsou bratři jak se patří, co ve dvou vydaj za tři. Vzájemně se maj rádi asi jako Kain s Abelem a méďa je poslední možnost jak jejich vzájemné dávání si přes hubu změnit na vroucné obejmutí se. Společnost jim dělá nabíječka jednoho z nich, co je sice hluchá jak poleno, ale aspoň je sexy a nemusí poslouchat jejich věčný hádky, kdo je větší kokot. Každopádně na to vše sere pes, jelikož Béďa je dokonalá svině, místní člověčinu kosí ve velkém, krev stříká skrz obrazovku, vnitřnosti se derou ven, lidi ječí a stávají se dalším kouskem pokrmu našeho hrdiny. Závěrečná bitka je pěkně nefér, jelikož Béďa čelí přesile, ale na druhou stranu je pěkně nasranej, takže hrdiny čekají krušné chvilky ba i potrhaná trika made in China. Celkově jsem uspokojená a budu doufat, že příště z lesa vyleze nasranej Pů, aby Béďu pomstil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Snad první půl tuny vážící medvěd, který chodí po špičkách. Jinak si snad ani nejde vysvětlit to, jak rychle a hlavně potichu se dokáže přiblížit k oběti, aniž by něco tušila. Nebudu vám patlat med kolem huby; na nějakou mysteriózní (nedejbože strašidelnou) auru kolem zvířecího zabijáka se tu bohužel nehraje. Lesem se šourající chlupáč Bart se totiž objevuje ve více záběrech, než Robin Hood Thornton se svým bílým ořem. Nekecám! Útoků je celkem dost, škoda jen, že většina se odehraje za bílého dne. Prales vybrán fajnově, bez té hnusně digitální mlhy by se však rozhodně obešel. Třeba bych ale neměl furt hledat chyby, spíš držet hubu, a být rád za každou zvířecí stopu z „nature amoku“. Na vyšší hodnocení jít přesto nemůžu, kecal bych sám sobě. (60%) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Medvěda Barta mám rád, ale učinkování v této taškařici si rozhodně mohl odpustit. Ani on sám jistě netušil, že se Aljaška může pochlubit jednoznačně nejpohotovější záchrannou službou na světě, která vyjíždí na místo činu dokonce ještě před samotným zraněním. A že přechod mezi temnou nocí a slunečným dnem zde trvá pouhých pár vteřin. Závažné nedostatky týkající se kontinuity prostředí či důsledků chování postav bohužel patřily k tomu hlavnímu, čím snímek Into the Grizzly Maze upoutal mou pozornost. Tím pádem jsem ani nestihl dostatečně ocenit lehkost, se kterou se tento půltunový pořízek vždy zcela neslyšně připlížil až za záda nicnetušících nešťastníků či s jakou samozřejmostí po vzoru Nea tento obří kolos uhýbal letícím kulkám. O to více mě pak překvapil samotný závěr snímku. Proskok digitálním ohněm evidentně připravil Barta o všechny schopnosti a jeho smrtonosné tlapy, prostřednictvím kterých ještě před malou chvílí potopil velký člun, se znenadání změnily na obyčejné kočičí drápky, které hlavní postavě v souboji na život a na smrt pouze lehce potrhaly vestu. Snaha o napínavý medvědí survival se absolutně minula účinkem. Into the Grizzly Maze má ve výsledku mnohem blíže ke komedii a já tak ze své pozice hororového experta uděluji snímku jednu milosrdnou hvězdu za Bartův výtečný herecký výkon. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Medvěd byl dobrý, záběry z přírody také, ale ta schopnost medvěda a neschopnost lidí mi přišla až moc přitažená za vlasy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Potenciál a snad i ambice na medvědí ČELISTI tu byly, ale i přes snaživý scénář, silné obsazení a solidní obrazovou a zvukovou stránku se ani jedno nepodařilo naplnit a zůstalo u vypulírovaného béčka. Scenárista sice zaplétá postavy do vztahové sítě mnohem zajímavější, než na co jsme u béčkových hororů zvyklí, plus vybavuje hlavního hrdinu tajemnou minulostí, ale cítil jsem k nim to samé co k těm ze zmíněných videoslátanin - všechny mi byly ukradené a polovině jsem přál smrt. A staří harcovníci Thornton a Glenn vyfasovali buď medvěda démonizující figurky, na jejichž naplnění jim stačilo jen 10 procent jejich charizmatu (Thornton) nebo neměli vůbec co hrát (Glenn). To hlavní hvězda - medvěd - má celý film plné tlapy práce a pravidelně si ho užíváme, přičemž působí maximálně přesvědčivě (pokud vedle živého medvěda úřadoval i někdo v medvědím kostýmu nebo triky, nepoznal jsem to), ale jeho útoky by se mi víc líbily zabírané ve frajersky dlouhých celcích, než v rychle nasekaných detailech. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Animal attack movie o rudé mašině z Aljašky, co je o fous větší než Donutil na ramenou Polívky, měl svým motivem i exteriéry rozhodně šanci zaujmout, jenže… Áčkové obsazení v ryze béčkovém filmu se ukázalo medvědí službou (třeba takový B.B. Thornton asi ještě nikdy nebyl takhle mimo roli), snaha o realistické pojetí často zaplakala při chování postav i nasraného Púa a u digidementního závěru s hořícím kruhem, nesmrtelnými hrdiny a medvědí tlapou o síle chlupatého kocoura z reklamy na banku jsem už jen kroutil hlavou jak ďáblem posedlá sova. Ve srovnání s The Edge je tahle balada o stalker méďovi zcela nefunkční, takže u ní doporučuji to, co se má dělat ve volné přírodě při setkání s medvědem - předstírat mrtvého.. No nic, alespoň se mi oživil suchý vtip, jak americký lovec potká v sibiřské tajze čtyři muže, co nesou uloveného medvěda přivázaného za nohy k silné větvi. Zeptá se jich: „Hi, boys! Grizzly?“ a oni mu odvětí: „Nět, striljali…“ ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Neverím tomu, že sa můj Bill Bob zaplietol do tohto... akčného, hororového thrilleru. Je to síce """fantastický""" animal attack reborn, no zároveň viewer animal disappoint. Jako prostredie oukej, no maco očividne netušil vocogo. Z celého snímku si vezmem akorát chudáka maca, ktorý nedostal Bartovu školu , no a to prostředí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ultimate Bear Terror?!? Nie tak celkom... Dalo sa v to (naivne) dúfať, i keď v rámci (reálnych) očakávaní to dopadlo aj tak dobre. Pekne natočené, profesionálne spracované, obsadené krásnym živým medvedíkom (filmovo zabehnutý Bart the Bear) a plejádou známych hercov, čo je všetko dokopy až podozrivo kvalitné; na to, že sa v podstate jedná „iba“ o dobrodružný animal horor béčkového rangu. Aj keď o nejakom drsnom či brutálnom horore tu samozrejme nemôže byť ani reč a človek sa musí uspokojiť s trochou napätia, atmosféry, niekoľkými kvapkami krvi a šikovnými medvedími výpadmi. Finále by som síce uvítal nočné, realistickejšie a hlavne bez toho zbytočného CGI (film sa s ním dovtedy pekne krotil), ktoré to v určitom momente až degradovalo. Ale aj tak u mňa prevažuje spokojnosť a v porovnaní s napr. pár rokov starým, slabým pokusom "Bear" či preceňovaným animal kúskom "Burning Bright" (kde bolo v každej scéne viditeľné, že predátor a herci sa naraz nestretli) mi to prišlo určite lepšie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrodružných dramat, ve kterých hraje důležité housle mohutná hnědá šelma, není moc. Tenhle se nicméně může, stejně jako třeba starší a samozřejmě lepší Na ostří nože, pochlubit dostatečnou dávkou napětí a na finanční možnosti tvůrců i solidními „medvědími“ scénami. Jeden takový se vydal lovit lidské maso, a protože je situace stále vážnější, musí někdo vyrazit do okolních lesů a něco s tím udělat. Souboj člověka s nevyzpytatelnou divočinou je ztvárněný docela poutavě, podporují ho zkušení herci. Stejně jako tvůrci se drží statečně a s ohledem na očekávání k naprosto průměrné spokojenosti. Za mě je navíc možná i lehce nadprůměrná. I díky pohledu na dvojici Piper Perabo a Michaela McManus!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takto si Rowan svoj opätovný návrat do rodného mesta na Aliaške rozhodne nepredstavoval. Všetci, vrátane jeho brata, ktorý zástava pozíciu zástupcu šerifa od neho dávajú ruky preč. Aby toho nebolo málo, pokoj nenachádza ani v divokej prírode, kde od mala vyrastal. Okolím hustých hôr prechádza rozzúrený grizzly, pre ktorého sa stáva potravou každý, koho postretne. Je načase spojiť rodinné puto a zastaviť monštrum! Tak toto ma trošku dostalo. Po dlhom, dlhočiznom čase skutočne kvalitne prevedený "ECO" horor, ktorý je dostatočne akčný, nápaditý, občas i realisticky spracovaný (až vás v určitých momentoch zatlačí do fotelky), že by jeden neveril. Je pravdou, že by sa "Grizzly" bez tej diskotékovej hmly určite zaobišiel, a tam kde sa ostatný sťažujú na denné svetlo, pričom bažia po nočnom videní, som kurva ja rád, že som konečne niečo videl. No a napriek tomu, že je baletkovský ticho pochod méďu, vrátane záveru, predsa len trošku pritiahnutý za vlasy, JA môžem tento snímok každému len odporučiť - 70% ()

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama