Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Recenze (287)

Nix 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak špatný filmek, ale horor bych to nenazýval. Spíše když se objevil medvídek tak to mělo určitý napětí, ale že by se člověk bál, to se říct nedalo. Byla to nenasytná bestie, která ale byla až moc chytrá a některé věci byly až moc. Každopádně krajina kolem byla nádherná, ty záběry byly fakt dobrý. A méďa byl živej, ale teda ke konci už šla vidět počítačová úprava, ale mne to nevadilo. Jako film je to dobrý, příběh je klasický béčkový, ale jakmile se dostal medvěd na scénu a byl tam často, tak se člověk bavil. Jako určitě to patří mezi ty lepší animal vyvražďovačky. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Další příběh z mé oblíbené Aljašky, kde medvědí zabiják přirozeným způsobem reguluje lidskou populaci jakéhosi amerického zapadákova. Kupodivu to není až tak béčkové, útoky grizzlyho působí docela realisticky a až na tradičně přepálený závěr, kdy se z medvěda stane nezničitelný terminátor, se na to vcelku dá koukat. ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Ukecaná nuda. Vztahový předvídatelný balast je sice občas proloženej fajn brutalitkou, ale jinak je to obyčejný béčko, který bohužel ztrácí na tom, že se nám snaží prodat absentující hloubku svých postav a jejich traumata. Postavy tak po deseti minutách keců uslyší brum brum a rozeběhnou se zas o pár stromů dál buď k méďovi nebo od něj, podle toho, jak se scénárista rozhoduje o směřování k "velkému finále". Mí oblíbení herci nemají, co hrát a jsou nudní stejně jako všechno v tomhle ne dost špatnym, aby byl vtipnej, filmu. Ztráta času ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

B-čkový výplach so známejšími hercami tak na 3 hviezdy. Kvôli hercom a nie úplne dementnému chovaniu postáv a ich vzájomných dialógov si pre seba prihodím pol hviezdy. A pol hviezdy za poslednú scénu s Billy Bob Thorntonom pri ktorej som sa skoro zadusil od smiechu (to musíte vidieť!). Ak to niekedy dajú v telke, tak bez problémov mrknem znovu. ()

Zdendin 

všechny recenze uživatele

No to se jim zase něco povedlo. Kdo si na několikadení lov medvěda vezme jen 7 nábojů? jedna * za krásnou krajinu a druhá * za sexy herečky. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Trošku smutný, ale pravdivý pohľad na situáciu v národných parkoch a to nielen v Afrike či Severnej Amerike (prípad leva Cecila), pytliaci, ilegálny výrub lesa a iné každodenné radosti znepríjemňujú život tunajším štvornohým obyvateľom. Keď v jednom takomto parku príde prerastená medvedica o svoje potomstvo, začne vyvádzať a keďže to nie je Yogi ani Bubu, nesústredí sa na obsah ľudských košíkov, ale na obsah ich čriev. Tuctový príbeh odohrávajúci sa v očarujúcej scenérii vyznievajúcej ako miestami zahmlené logo štúdia Paramount spočiatku trošku pokrivkáva na jednú nohu, v poslednej štvrtine sa však zázračne vylieči a rozbehne sa rýchlosťou akoby samotní scenáristi mali za zadkom tiež nejaké podobné milúčke zvieratko ako to z ich scénara. Z hercov tu najviac zaujal Billy Bob Thornton ako lovec Gordon, rovnako solídne sú aj výkony ostatných hlavných protagonistov, čo posúva film minimálne o stupienok vyššie ako väčšinu konkurencie typu Grizzly Park či Bear. Škoda, ak by si scenáristi dali o niečo väčšiu námahu prečítali si to čo zosmolili ešte raz a mierne to popravovali, mohlo to byť ešte lepšie... ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně ne... Tohle prostě není dobrý film. Krásné Aljašské exteriéry, áčkové herecké obsazení, slušně udělaný méďa a všechno k ničemu, když je to zabalené do neohrabané režie a scénáře na pomezí béčka/céčka. Na lov největšího grizzlyho v historii se vydávají tři celoživotní lovci a ani jeden z nich ho není schopen puškou trefit na 20 metrů. A pak se o ně mám bát? Ho*no, Čelisti na ně! A na celý tenhle projekt! ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Uf uf, už asi nebudu spát se svým medvídkem. Říkala jsem si, co v tomhle plnokrevným béčku dělá Marsden, Thornton a spol, ale nejspíš si taky chtěli udělat radost a zahrát si v guilty pleasure s Bartem the Bearem. Ty Thorntonovi řeči o tom, jakej je medvěd darebák, už mi trochu lezly i ušima. A přirozeně, triky jsou na úrovni vyvolávající pousmání. Ale přesto jsem byla napnutá, hlavně v posledních minutách a medvěd mě náležitě děsil, takže na odpad ani jednu * to rozhodně není. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Neskutočná príroda, zlé výkony herecké. Dejovo i atmosféricky príťažlivé, no nerozumiem prečo v takomto prípade ( nature horor) je skoro vždy herecký výkon to druhoradé. NEvyťažený potenciál je v tomto prípade najviac na škodu. A grizly, čo vtrhne do chaty....ee. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Príroda na Aljaške je nádherná. Atmosféra, že vás naháňa medveď vás sprevádza celý film. Herci sú pomerne dobrý a ide im to. Záverečné finále je urobené parádne. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Obsazení bylo fajn, medvídek a jeho řádění bylo dostatečně krvavý, není tu ale nic co by se už neviděli někde jinde. Příběh se táhnul a některý scény byly fakt dost přehnaný až nechtěně směšný. Žádná sláva, Na ostří nože a Backcountry stále vedou. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený survival horor v nádherném nehostinném prostředí Aljašky se skvělým hereckým obsazením. Upřímně nechápu hodnocení, protože za mě je to skvělý film. Příběhově tohle dílo nezaujme, protože jediným cílem je přežít, ale po seznámení s postavami se najdou mrtvá těla, začíná menší vyšetřování a později záchranná akce. Atmosféra spolu s prostředím hodnotu filmu zvyšují, medvěd je výbornej a dokonce se tu najde i menší gore. Vztah mezi dvěma bratry je taky fajn, a postavy nepůsobí tak ploše. Výkony jsou super, dvě dámy jsou sympatické, napětí se občas dalo krájet a i přes nedostatky typu, že postavy jsou tupí, jsem nikdy neměl pocit, že by mě to vadilo. Nikdo z nich nepředvedl žádnou kravinu a osobně názory ostatních jsou dost irelevantní. Ono se to totiž kritizuje, ale kdyby na Vás šel třímetrovej 600 kilogramovej medvěd, tak možná uděláte loužičku a nehybně stojíte na místě. Za mě slabší 4* ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda nízkého rozpočtu, resp. mizerných triků, které to celé táhnou dost ke dnu. Ale jinak zábavná animal vyvražďovačka s příjemným obsazením a krásnou přírodou. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Tolik dobrých herců v takové ptákovině! To je důkaz, že sebelepší herci z hrozného scénáře dobrý film neudělají... Za to obsazení druhou hvězdu ;-) ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Príbeh o veľkom plyšákovi s poruchou štítnej žľazy, ktorý namiesto čučoriedok a medíku zbiera ľudí. Čím viac, tým lepšie a vždy pri tom narobí riadny bengál, aby bolo jasné kto v lese šéfuje zvieratkám. Napriek tomu nie sme mäkkí tam vziať dve nežné ženy a ísť si v noci zakempovať. Keď dôjde na lámanie chleba, tak miesto macka na pár metrov trafíme puškou vždy vedľa stojaci strom, zlomíme si pár nôh, nech sa nám pred ním horšie uteká a správame sa vždy maximálne stupídne. On sa nám určite potom nebude chcieť venovať. Iba že by chcel a tu a tam vylezie z tieňov lesa a spestrí nám pobyt v prírode... O dosť slabšie ako Na ostří nože. ()

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama