Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Recenze (287)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak opět se potvrdilo, že názory zdejších rádoby hororových odborníků se nemá smysl zabývat. Tenhle až příliš vychválený animal horor totiž protřelýmu divákovi nemá moc co nabídnout. Pěkný lokace, nefunkční pokusy o atmosféru, scénář sepsanej na hajzlu a evidentně neschopnej medvěd kterej vždy akorát tak naběhne na scénu zařve si, chce někoho sežrat, neuspěje a uteče. Proti němu stojí ještě neschopnější hrdinové kteří nezastřelí stojícího obrovskýho medvěda na pár metrů, nemluvě o tom, že mimo výživný finále se ve filmu 75 minut skoro nic neděje a medvěd je na scéně asi 10 minut. Takže jasný zklamání.30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že nehrát tam ti oblíbení herci, dám tomu o dost horší hodnocení. Celkem nuda... Podobnému filmu můžeme těžko vyčítat předvídatelnost, obsahově jsem ale přesto čekal více drajvu a méně kecání. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hneď po Backcountry som dostal chuť na ďalší grizzly príbeh. Tento je o poznanie ľahší, ale hviezdne obsadený. Vzhľadom na obsadenie by som čakal o niečo reálnejšie prevedenie, ale poteší hlavne fakt, že rozzúrený grizzly je tu častejšie, než je v podobných filmoch zvykom. V úvodných scénach je strih dosť neprehľadný, ale v závere sa to zlepší a grizzlyho tu máme v plnej paráde. Najtrápnejšie na tom je, že títo "super poľovníci", ktorí strieľajú letiace vtáky nedokážu trafiť toto hovädo na 20 metrov...Moja 7 ročná dcéra, ktorá sa náhodou trochu mihla pred tv si to ihneď všimla a pýta sa ma: "Tati, a prečo stále strieľajú do konárov a vetvičiek?" No, to by som i ja rád vedel, ale najskôr preto, že po úspešnom zásahu by film nemohol mať 90 minút. To, čo dokázala hlavná postava v závere s nožom nedokázal ani Winettou... Tam kde zlyhá 20-30 výstrelov, tam zaberie jedine dobre nabrúsená dýka...Mám rád tento typ dobrodružných filmov, ale chcelo to reálnejšie uchopiť. Treba to brať s veľkou rezervou a potom si film užijete. 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatické B - čko so slušným castingom, krásnou prírodou a fajn atmosférou a vo finále pekelne zlými trikmi.. Ale najsmutnejšie je, že ani po 40(!!!) rokoch nikto nedokáže natočiť variáciu na Čeľuste , ktorá by sa kvalitatívne k Spielbergovej klasike čo len priblížila 5/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Asylum získalo o něco větší rozpočet, nebo to vážně bylo tak hrozný? Bylo. Od odpadu dělí Grizzlyho vlastně jen několik sympatických známých tváří a sem tam atmosférický záběr severoamerického lesa. Všechno ostatní jsou rodinná klišé, nechtěná prča, nepovedené digitální tríčky a především velkorysá DEBILITA. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čelisti převedené do čarokrásné přírody. Film sice není strašidelný, ale místy je napínavý dosti.Samotný les by si zasloužil plný počet, protože je nádherný, tajemný, prastarý, plný obrovských stromů porostlých mechem, lišejníky a řasami. Divoce rozeklané hory, řeka a mlha v kaňonu. Medvěd jest fešný a digitální záběry jsou s reálnými vcelku umně propojeny. Příběh nikterak originální, ale postavy si mne nakonec získaly, proto byl šťastný konec více než žádoucí - snad i proto, že se nejedná o horror, nýbrž poctivý dobrodružný film. Souhlasím, že závěr je přepálený, ale tentokrát se proti němu nebouřím. Pár výtek bych k jednání postav měl (proč nepicnout medvěda při první příležitosti? ,,Měl jsi ho na mušce!"...protože pak by film zkrátka skončil), přivřu nad nimi oči. Po delší době vydařený přírodopisný dokument. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hezké prostředí, vcelku i dobré uvedení do děje, ale na druhou stranu až příliš akce, která je dost často dost nepovedená. Ubral bych akční sekvence a přidal budování atmosféry - tím to u mě vyhrálo podobné Backcountry, které taky hodnotím o něco lépe. Tady sice není tak dobrá atmosféra, nicméně pár scén je bezpochyby velmi napínavých. Trochu ovšem skřípe reálnost některých střetů. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohlo to byť oveľa lepšie. Bart the Bear zahral čo mohol a spolu s ďalšími (Ačkovými) hercami (Marsden, Jane, Thorton, Perabo) si to celkom slušne rozdali medzi peknými lesmi. Námet je obyčajný, to absolútne neprekáža (kto čakal snáď niečo viac ako naháňačku s medveďom je na omyle). Tak trochu som bol ale na omyle aj ja. Čakal som väčšiu tajomnosť, ale tu sa s medveďom nešetrí. Naopak sa prekvapivo šetrí s napätím a atmosférou, takže žáner horor, je tak trochu podvod. Inak pohodička, ani ma to nenadchlo, ani nenudilo. 60% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I když si myslím, že obyčejně má medvěd trochu jiné starosti, než snižovat počty turistů v lese, tak tomuhle přerostlému hovadu se vůbec nedivím, že na hodinu a půl změnil priority. Běhat totiž mně po zahradě kvartet Afektovanej, Udatnej, Hluchá a Zamilovaná, podporovanej Bobem na Šemíkoj, taky bych se neudržel. Aljaška má stejný problém, jaký mívala moje spolužačka Alča na střední; byla o dva parníky nejkrásnější holka na škole, ale přitahovala k sobě akorát jednoho vola za druhým. Nutno přiznat, že včetně mě... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Když je grizzly hladovej, je mu jedno jestli jste lesák, nebo objímáte stromy. Chutnáme mu všichni stejně...! '' ------------------- Tohle je v poměrně krátké době další z mnou viděných filmečků, kde nějaké to hladové, nebo rozdrážděné zviřátko požírá lidi. A tak tůristé, zajisté, rozutíkají se po lese... abych vtipně navázal na Verbala, protože jeho - Výpravě, v doubravě.. mně fakt od srdce rozesmálo :-) ! Příběh je poměrně blboučký, hlavním kladem filmu je bezesporu nádherná Severoamerická příroda a věčně mokré jehličnaté pralesy s mechem tak zeleným, až oči přechází...Těch záběrů je film plný, takže tady si divák užije přírody do sytosti. Kdo koukal na reality show History HD - ALONE, měl pocit, že je zase s těmi opuštěnými dobrodruhy v divočině s medvědy kousek na Vancouveru. Šelma se ve filmu objeví celkem záhy a začne s nemilosrdnou likvidací kohokoli, kdo jí přijde pod drápy. Ve filmu máme zlouny, ty jdou napřed a pak klaďáky, kterým se ostré tesáky grizzlyho celkem vyhýbají, někdy až neuvěřitelně. A to navzdory tomu, že se často chovají nelogicky, ba až pardon za to slovo - debilně. Vrcholem všeho bylo asi 10 různých netrefení medvěda z rozličných palných zbraní. Jako hvězda se ve filmu objeví i můj oblíbenec Billy Bob Thorton, ale dle mého si mohl angažmá v tomto filmu odpustit. Přes nejeden povzdech ale musím uznat, že závěr byl celkem akční, byť tam sem tam byla cítit ruka grafikova u digitálních efektů. Pokud chcete vidět film ze stejné divočiny a s pořádným míšou Kuličkou, koukněte na Revenanta. Nic lepšího jsem neviděl. Tohle byla celkem slabota. Dva pepřáky na medvědy. * * ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Poctivý béčko s krásnou přírodou a plejádou dobrejch herců za zenitem. Občas mě rušilo zbytečné a slabé CGI a hlavní postavy se sem tam chovali lehce debilně (kdyby po mně dnem i nocí šel lidožravej medvěd, tak furt vyšokovaně mířim puškou všude kolem sebe, ukrytej někde na stromě nebo kopci s dobrym výhledem a neprocházim se tam jak kdyby o nic nešlo), ale přesto sem se docela bavil. 70% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Protože dobrých zvířátkových thrillerů je jako blech na žabí řiti, musím to trošku přepálit. Je to pěkné a má to i ponaučení. Dokonce i Zelená hluchoněmkyně musí uznat, že ne každý medvěd je žvatlavý dement s fixací na med a nejmenuje se Pú. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mnou dlouho předlouho vyhlížený natural survival očakávání naplnil, ale i když se jedná o suverénně nejlepší žánrovku za poslední roky, rozhodně není bez chyb. Kdo bude chtít, velmi snadno ho odpálí na klasických neduzích, kterým vévodí klišoidně-dementní scénář. Jenže…komu je co po hloubce myšlenky, když jde jen a pouze o hloubku šlicu, kterým vám Méďá Béďa prodlouží za pomoci drápu prdel až mezi lopatky? Já nad tím zavírám oko, stejně jako nad digital madness, do kterého se tvůrci v závěru pustili, protože i když jsme kvalitou a důvtipem scénáře úplně jinde, podobnou obludu jsme tady od The Edge neměli, takže Grizzly má ode mě 75% a zmíněného Hopkinse tímto zvedám na plnej. Spokojenost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe "eco" horor ako hrom so všetkým čo k tomu patrí. Prekrásne prostredie Aljašky, príjemní herci, pekné herečky a veľkotonážny naštvaný medveď. A čo je hlavné, atmosféra, ktorú sa vo filme podarilo navodiť, bola hutná a ťaživá, až taká, že som vôbec tým ľudkom vo filme ich situáciu nezávidel. Na vychutnanie snímku sa je len treba odprostiť od logiky a neuvažovať napr. nad tým, ako je možné, že sa tak obrovský medveď zrazu niekde nečakane a tichučko objavil, alebo že jeho IQ je vyššie ako IQ blonďavých spoluobčanov. Takéto "iracionality" skrátka k tomuto hororovému subžánru jednoducho patria, tu nemôžu doslovne platiť všetky zákony matky prírody, to by potom nemohol vzniknúť žiaden eco horor. 80/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je v krátké době druhej film o zabijáckým méďovi takže se opět neubráním srovnávání. Ikdyž srovnávat Grizzly park s Grizzly zabiják až tak moc nejde. První je spíš komedie a nebere se vůbec vážně. A v tom měl Grizzly park jednu velkou výhodu. U filmu jsem se bavil po celou dobu. Kdežto Grizzly zabiják byl zhruba do půlky těžká nuda. Rodinný vztahy a resty z minulosti mě fakt nebraly. S příchodem do Grizzlyho bludiště se ale film rozjíždí a začnou se stupňovat otáčky. Akce a napětí je na konci na kvalitní úrovni a staví tak film v mých očích po počáteční nudě o laťku víc. Plusy filmu jsou: Krásná příroda, hezký herečky ( hlavně ta němá byla k nakousnutí ), spousta známejch ksichtů, akce, napětí a to vše snímáno obstojnou kamerou. A nesmím opomenout digitální méďu kterej se celkem povedl a budil respekt. Mínusem filmu je rozjezd a nudná vata okolo. Ale pak to stojí za to. Slabší 4 hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak jsem se rozhodl, že si tento film pustím. Nevěděl jsem, do čeho jdu, takže jsem nic extra neočekával. Zhruba jsem dostal to, co jsem tak nějak odhadl. No, rozhodně měl snímek navíc, ale nevadí. Na zabití pátečního večera to bylo účinné. Zezačátku se vše vyvíjelo celkem nadějně, až v posledních třetině a posledních minutách to vše klesalo. Nějaká velká brutalita, no záleží, jak se to vezme, pár zabitých obětí medvědem tu máme, ale moc mě to neděsilo. Co se týče režie, tak technická stránka byla dobrá, sice jsem v některých scénách viděl dost zdigitalizovanosti, ale dalo se to, kamera ok a všechno ostatní bylo dobré. Jedním s dalších důvodů proč jsem se do tohoto díla pustil, byl režisér David Hackl. V mé oblíbené sérii Saw dělal v prvních dílech stříhače a pátý dokonce skvěle zrežíroval. No, toto je něco jiného samozřejmě. Herecké obsazení bylo slušné, i ta atmosféra se zezačátku dobře rozjížděla, jen prostě po skončení filmu jsem si vše sešrotil v hlavě a vyšel mi čistý průměr. Film, který nemá žádnou zásadní chybu, ničím ale moc neoslní. Vyvraždovačky medvědem byly dost rychlé, třeba ke konci mě zaujalo jak medvěd svou obet zakousl do obličeje. Nějaká napínavost bohužel chybí, především v přestřeleném konci. Jako neodsuzuju konec jako blbost, ale je to taková paráda, která se často ve filmech stává. Jeden vylévá palivo okolo medvěda, pak se to zapálí, medvěd přes ohen přelítne a nakonec zlého medvídka zakuchnou. No, humorně jsem to popsal, jinač to nešlo. Hudba byla celkem fajn, nebyla zde moc potřebná tedy. Takže myslím, že jsem napsal vše podstatné, co jsem chtěl, jako jednohubka to jednou bohatě stačilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do teritoria medvěda Míši Kuličky. Ještě před puštěním filmu bych si vsadil, že bude dobrý. Ne, není! Dejme tomu, že lov na zatoulaného grizzlyho, který zabíjí na potkání, je neotřelou a atraktivní podívanou. Tedy, když se to dobře natočí. V tomto případě se nic takového nepřihodilo. Z devadesáti minutového filmu akční složka i s medvědem dohromady tvoří cca dvacet minut, zbytek je nuda v pěkné aljašské přírodě. Záhadou zůstává, jak se podařilo na film s medvědem nalákat takovou solidní hereckou sestavu. James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabo, Scott Glenn nebo Billy Bob Thornton se dali všanc málo prověřenému režisérovi Davidu Hacklovi, který dostal k realizaci mizerný scénář, se kterým toho nešlo moc dělat. Divák si z nabízeného osazenstva nevybere nikoho, komu by mohl spolehlivě fandit. Fandí se tedy medvědovi, i když chudák ani neví, co po něm režisér chtěl. Během hodiny dojde na jedno až dvě nevzrušivá zabití. Snímek neměl tempo a byl nepříjemně rozvleklý. Místo aby gradoval, postavy pořád o hovně plkaly. Když už doplkaly, přišlo pár finálních minut, v nichž medvěd rozsápal pár postav, ke kterým se přilnout nedalo. Jediné, co za něco stálo, byly gore efekty, které vypadaly povedeně a realisticky. Tvůrci chování medvěda ve volné přírodě moc nestudovali, jinak by chování medvěda nemělo tak přihlouplý rozměr. Lov na predátora budil pousmání. Když se lovci při takřka nijaké konfrontaci s grizzlym, s ním dostali do křížku a na dostřel, tak pochopitelně i z té nejlepší lovecké pušky zvíře spolehlivě minuli. Zřejmě, aby divákům dopřáli na závěr nerealistický souboj muže s medvědem ve vodě. Na souši by to nebylo tolik atraktivní, že. Slibná herecká sestava nepředvedla víc, než požadoval scénář. Tedy tvářit se dramaticky i vystrašeně. James Marsden jako napravený kriminálník byl slušně mimo, Piper Perabo hrála, kdo ví proč, hluchou, Thomas Jane se ocitl v blbém filmu, ale předstíral, že mu to nevadí a Billy Bob Thornton se na nějaké hraní vysral úplně, poté, co si až na place přečetl scénář a zjistil, že mu neslábne zrak a že skutečně hraje ve filmu o medvědovi zabijákovi. Nulové tempo, nulová gradace, žádné napětí ani atmosféra, žádný extra nápad ve scénáři, ani v režii, zabití poskrovnu a nudně natočená. Příroda pěkně nasnímaná, dobré gore efekty. Neschopný štáb by měl být předhozen skutečným medvědům žijícím v divočině. Cvičený medvěd Bart by si s nimi zahrál karty a na zabíjení by se vybodl. Co taky s takovým unylým filmem, že jo. 20% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ani sebevíc přerostlý a ďábelsky chytrý čtyřnohý predátor, byť mazaný jako liška, nemá sebemenší šanci v souboji s dvounohým predátorem zvaným scenárista. Když ten je navíc, kromě klasických střelných, ozbrojen i tou nejsmrtelnější zbraní, přeslazenou romantikou. Chudák grizzly... Hájil jen svůj domov, svoje teritorium, činil se seč mohl. Taky zakousnul pěkných pár dvounožců (a jako zákusek i jednoho kolegu medvěda), ale na hollywoodské lidské lásce si holt vylámal zuby. Jo a jen tak mimochodem – když držím v táboře noční hlídku, protože v lese kolem čenichá medvěd lidožrout, určitě se na hlídání vyprdnu a zalezu si do stanu na pokec s bejvalkou, protože: "Venku mi byla zima". Venku, ale u plápolajícího ohně, co dodat. A nebo: "Ztratíme se grizzlymu v Medvědím bludišti, tam zabloudí i medvěd". Taky dobrý ... ()

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama