Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Recenze (287)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak Grizzly ma prudko sklamal. Kde je originalita? Čím to mám odlíšiť od všetkých ostatných zvieracích hororov? Najlepšie hral ústredný Brum, zaslúžil by viac priestoru aj potravy. Slabé, slabé 3 hviezdy ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady zbytečně básnit o výborném hereckém obsazení, nádherných lokacích, ve kterých se tenhle kus odehrává, slušné atmosféře, lehkém gore a zbytečném, velmi silně nezvládnutém CGI, které bylo naštěstí použito jen v několika málo scénách... Ale zmíním se jen o medvědovi... Nádherný, obrovský kus, který rozhodně budí respekt a který lidmi nepochopen, moc dobře neskončí... Na konci filmu mi ho bylo opravdu líto... I když rozhodně tímto filmem nejsem zklamán, jsem smutný... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o hodně víc. Průměrný dobrodružný film s medvídkem. Akční rozhodně ne, horor už vůbec. Prostředí pěkný, sem tam nějaká krev, ale to je tak všechno. O demenci postav ani nemluvím ... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hackl překvapil. Po Saw jsem nečekal nějak moc přeci jenom natočil nejhorší Saw. Tohle bylo ale příjemné překvapení a to ze 2 důvodů. První je že film vyšel prakticky bez povšimnutí takže nebylo moc co čekat. A taky potěšilo že to nebylo vyloženě zbytečně brutální. Krve bylo sice dost ale nebylo to nic přehnaného. Navíc dobrých Grizzly hororů není zrovna moc. Herecké obsazení překvapilo a i když příběh je něuvěřitelné klišé tak hrdiny jsem si celkem oblíbil. Efekty tu prakticky žádné kromě konce nejsou a masky gore efektů jsou vydařené hlavně Thorton dostal pěkně za uči(*wink wink*).Zábavný film na zabití odpoledne. Odpůrci nature amoku si odtrhnou jednu hvězdu, naštěstí pro ně film není vyloženě jen o grizzlym. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Míša Kulička poněkud vyrostl a Vasila už se nebojí. Vynikající dobrodružný horor s několikatunovým medvědem Bartem a jen několika málo digitálními úpravičkami opravdu potěšil. Příběhově i herecky skvěle zvládnuté , na ženské osazenstvo se s potěšením kouká, stejně tak jako na nádherné přírodní scenérie Britské Kolumbie, nechybí napětí, akce a dočkáme se i nějakých těch šplíchanců krve. Pravda, Bart si na konci vzpomene, že je vlastně ochočenej a jeho finální vystoupení připomíná spíš hru s krotitelem v manéži, dokonce ani proskok ohnivým kruhem nechybí, ale tak angažmá divokého míši by asi nikdo nezaplatil, vzhledem k dopadům na následnou minimalizaci hereckého ansámblu a větší podíl digitalizace by znamenal ještě větší průser, jsem tedy shovívavý. Mírně nadhodnotím a pálím těsných pět. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Eh.. tak tohle mě vůbec nijak neuchvátilo.. vypadá to jak drsný thriller od voka plný krve a přitom je to tupá sračka plná keců o ohýnku.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozený žánr animal horor v plné síle jako kdysi povedený film Na ostří nože.Stejně jako v něm i tady hraje hlavní roli nádherná příroda konkrétně Aljaška, jestli se ale opravdu natáčelo na Ajlašce či jen někde v parku v Kanadě zjistíte těžko.Obsazení je na tenhle druh filmu prvotřídní, čuměl jsem s otevřenou držkou když se předemnou objevil Thomas Jane a dokonce i Billy Bob Thornton.K tomu si přičtěte krásný holky a nasranýho medvěda a máte zaděláno na solidní žánrovku.Příjemně napínavý survival který bohužel nemůže jít nad 3* ani náhodou a to především za tunu použitých žánrových klišé které byli do očí.Potěšil mě konec, už jsem se chvilku bál, že to dopadne jinak a to by mě prostě k tomuhle filmu nesedělo.Bart the Bear jr. má potenciál a když mu příště přidáte větší porci komparzistů na hraní bude to snad i nadprůměrná zábava.60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru slušná podívaná, která potěší hlavně příznivce monster hororů a krásných exteriérů. Škoda, že poslední třetina narušuje slušně rozjetý, hororový začátek. P.S. Thorton zde byl neuvěřitelná castingová chyba. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nič detinskejšie nevidel a v dobrodružnom žánri by som film pomaly zaradil na zoznam Asylum filmov, čiže kvalita maximálne prízemná. Pritom takí známi a celkom dobrí herci tu hrali. A prvých 20 minút to vyzeralo veľmi nádejne. Potom sa však film zmenil na zraz nevidiacich. Nikto nedokáže trafiť trojmetrového medveďa pomaly z metrovej vzdialenosti, ale samozrejme suchú vetvu s priemerom 15 cm trafia poľahky. Keby sa to stalo raz, nepoviem nič, ale opakovane takéto zlyhania od začiatku do konca?  A čo vlastne robí hluchonemá v lese, kde je grizly? Ako v hlave všetko v poriadku? A prečo jej manžel je taký zapudilý ochranca zvierat, že nechá takmer zomrieť manželku, len aby nezabil medveďa? Mala snáď dobrú životnú poistku? Vrchol ale nastal na konci. Samozrejme, že ani jedna guľka huňáča netrafila, to už bolo pravidlom, ale že zvieraťu neublížia ani plamene, to už bolo fakt priveľa. Za to nožíček, ktorým si natierate maslo už bol pre neho nebezpečný. A záver seknutý, pekný pohľad na hory a koniec. Akoby to aj režisér chcel už mať za sebou... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Překrásná krajina a celkem ucházející hororová odbočka od duchařin a found footage žánrů, které si podmanily několik posledních let. Hodně to připomíná animal horory na přelomu tisíciletí, kterých tehdy vznikalo mnohem víc, ať už šlo o tygra zabijáka, vlky zabijáky, hady zabijáky, včely zabijáky atd. atd. Ačkoli film má svoji atmosféru a medvídek se celkem povedl (vypadal vícekrát živý než digitální), tak film obsahuje nespočet trapných scén, otřesný scénář a herecké výkony děsivější než samotný grizzly. Billy Bob Thornton katastrofální. Víc jak 50% z toho fakt nevymáčknu. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V zásadě průměrný survival, který sice v některých scénách dovede napnout jak kšandy, ale sám si podkopává nohy hned několika (zásadními) věcmi. Zaprvé je to strašlivé použití CGI, protože film byl zjevně velmi laciný (museli se zaplatit herci) a na triky nezbylo. A to je zoufale vidět. Přijít v roce 2015 s tak trapně nerealistickými digitálními záběry, to je drzost. Opakuju to všude a pořád, když nemám peníze, no tak je lepší netočit než točit trapně. Za druhý dost vadí ta odfláklá stopáž. 86 minut je sympatické číslo, jenže Grizzly zabiják vypadá jako prostříhaný dvouapůlhodinový epický spektákl, z kterého zbylo jen torzo. Nejvíc je to vidět na postavě B. B. Thorntona, ale platí to o většině figurek. Ovšem tady to nevzniklo prostříháním hodně materiálu, alébrž tím, že si tvůrci zoufale nevěděli rady... A za třetí mi vadily zoufale nesympatický postavy v čele s Marsdenem. A i tedy český televizní dabing, ale to je moje chyba, že jsem na tenhle film koukal v sobotu v noci v tv. Takže díkybohu za Aljašku a trochu napětí. Jinak to byl průměrný, stěží 50 procent dosahující ryze televizní film, co by v ní měl zůstat. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně normální animal horor, kde nechybí nic, co fanoušek hororů jako já potřebuje ke štěstí. Sympatické obsazení, celkem svižny rozjezd, špetka gore(toho mohlo být více), nádherná krajina a v neposlední řadě skvělý a hrůzu nahanějící mědvědí chlupáč, který si to po Jar Jar Binovsku pokadil hlavně na konci, protože toho digitálu byla opravdu škoda. Celý film mědvěd vypadá opravdu reálně a na konci vypadá jako CGI Pusík.Finále je jinak napínávé a akční se vším všudy. Je to škoda, ale bohudík to film zachraňuje tím skvělým zbytkem včetně atmosféry. Velice povedené. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvířecí horory mám nejraději a jelikož jsem o tomto filmu slyšel již dopředu řadu superlativ (zřejmě vyvozených z trailerů a hereckého obsazení), byl jsem na něj hodně zvědavý. Medvědů – zabijáků jsem už viděl několik, ale těch opravdu dobrých je jako šafránu. David Hackl mě však velice příjemně překvapil a tak i já se přidám na stranu těch, kterým se Grizzly líbil. Převážně jsem se doslova rozplýval nad krásnou leč drsnou přírodou. Kameraman si pro nás připravil hotové hody a tím si u mě získal plusové body navíc. O trochu horší už to bylo se scénáristou, ale i jemu jsem dokázal částečně odpustit těch několik nelogických kopanců, co si pro nás přichystal. Co však odpustit nedokážu, byl ten závěrečný souboj. Když už se tu pracovalo s živým medvědem, tak nechápu ten digitální hnus na konci. Přitom povětšinu času byli medvědí útoky dobře natočené a většinu nedostatků se podařilo zamaskovat přítmím, rychlým střihem, nebo mlžným oparem. Právě v těchto okamžicích atmosféra skvěle gradovala a já spokojeně mlaskal blahem. Když k tomu připočítám i několik slušných gore scén, hnijících mrtvol zvířat a především počet mrtvých lidí, nemohl jsem si téměř stěžovat v průběhu filmu na nic. Navíc si tu tvůrci docela slušně pohráli i s pouhými „náznaky útoků“, tak sakra nechápu, proč se tam snažili narvat to hnusné digitální finále. Co se týká hereckého obsazení a samotných výkonů, tak i tady to nedopadlo nejhůř. Jen škoda, že Billy Bob Thornton tu hrál druhé housle. Rozhodně by si zasloužil více prostoru. Hlavním tahounem se tak kromě medvěda Barta stal James Marsden, který si roli rebela vyloženě užíval. Dokonce i Piper Perabo coby hluchoněmá byla roztomilá. I když já ji raději vidím, když kroutí zadečkem na baru. 70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Až moc reálný zabiják a to se mi líbilo hodně protože se v tomhle lese slušně dává na prdel a děj se nese v dost dobrém tempu abych se bavil a tak to má být protože tyhle Grizzly zabijáci jsou na filmový námět velmi dobrý byznys ale dost těžký na natočení, a tady jsem dostal co jsem chtěl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mně se fakt asi málo kterej rejža zavděčí. Minule jsem nadával, jak amatérská ruční kamera domrvila jinak výborný medvědářský nízkorozpočťák Backcountry (2014), no a dneska nadávám, jak Grizzlyho domrvila nejen kamera, ale i střih, námět, scénář, hudba, režie, klapka, prostě všichni do jednoho. Co k téhle frašce napsat - snad že nechápu, že tohle někdo mohl myslet stoprocentně vážně. Možná v osmdesátkách devadesátkách jako nějaký podřadný videofilm, ale dneska snad každému soudnému člověku musí být tahle přehlídka pathosu, klišé a debility leda pro smích. Hluchá kráska, která ráda chodí fotit zviřátka do lesů, kde se to hemží medvědy. Dva bratři, kteří k sobě hledají cestu. A ten zlý přitom není tak úplně zlý, vždyť zachránil život policistovi, jak vyjde najevo (mimochodem při téhle scéně jsem to musel stopnout a běžet se na hajzl vyzvracet). Bezcitný medvědobijec, který je ale vlastně taky správný chlapík. Správný chlapík je koneckonců i šerif, který se jen občas nechá trochu podmazat pytláky, vždyť to má do penze za pár a nemá ani vindru, šerifování v aljašském prdelákově moc nenese. A dál a dál, fakt nemůžu, už je mi zase na blití. No a dorazil mě závěrečný hrdinný boj s medvědem... Ale to už snad přece opravdu byla komedie... nebo ne? A jeden postřeh: Když dřevorubec (pokud není úplný vemeno) vypíná pilu, tak fakt nečumí na vypínač, stejně jako třeba řidič při řazení nečumí na šaltpáku (pokud není úplný vemeno). / Napodruhé - je to opravdu příšerná kokotina, ale je fakt že i zábavná (nechtěně), záživná (zábavně), dobře natočená a hraje v ní Punisher Jane i pár jinejch koukatelnejch herců a hereček, takže o jednu zvyšuju. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Sice jsem se trochu bál samotné ztvárnění grizzlyho, protože jsem nečekal nějaké trikové orgie, ale musím vzdát tvůrcům čest. Méďa se vydařil. Navíc se proháněl v nádherné aljašské (?) přírodě, což bylo další plus. No a někdo měl šťastnou ruku i při castingu. Thomas Jane a James Marsden sice naptří k mým favoritům, ale tady mi přinejmenším nevadili a B.B. Thornton jako tak trošku psychotický zabiják medvědů mě vyloženě bavil. Korunu všemu nasadil výborný záběr, takže nezbývá než zatleskat. 80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pokud Vám nevadí šablonovitá forma příběhu ve stylu pár lidí v lese + naštvané zvíře = vyvraždění skoro všech zúčastněných, budete se u filmu Grizzly královsky bavit. Za zmínku také stojí skvělé herecké obsazení a nádherná, téměř nedotčená příroda Aljašky. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tady musím trošku přimhouřit oko. Film má totiž dobrý styl vyprávění i atmošku. Příběh je samozřejmě přespříliš klišoidní. Opět les, opět rodina a samozřejmě "největší medvěd, kterého kdy viděli". Jakmile je na scéně medvěd (a musím říct, že si od něj neoddychnete), tak tep stoupá a je super, že není cgi. Herecky je to docela hezky áčkové. Thomas Jane (Punisher), Billy Bob Thornton (Soudce) a James Marsden (Westworld). Uprostřed lesů tedy číhá predátor, který nemá slitování a hlavně má mocnou tlapu. Fakt je, že finále je tak strašně hloupé a počítačové, že to celý film potápí. Zatímco na začátku s dřevorubci, by člověk mohl odpustit ledacos. Tak finále u řeky je céčkové až to bolí. Nějak se nemohu přenést přes to, že ač se méďa snaží jak se snaží, tak způsobuje pouze škrábance na těle hrdinů. Ale kolem a kolem, zas tak hloupé to nebylo. (50 %) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Podľa obsadenia to chcelo byť áčko, hrajúce sa na béčko. Videl som už ale presvedčivejšie aj céčka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to velmi slaby horor v ktorom vôbec nefunguju lakacie sceny a najväcsia deviza filmu, ktorou sa tvorcovia chvastaju - zivi maco, je roztomily medvedik, ktoreho mam chut pohladkat a nakrmit gumovymi medvedikmi. Nedokazal vo mne ani v jednej scene vyvolat pocit hrôzy. A digitalne finale s mizernymi trikmi je uz uplne k smiechu. Skoro to na mna pôsobi ako nejaka sracka od produkcie Asylum. Lisi sa to len dvoma aspektami. Nadhernymi lokaciami, ktore su proste pôsobive. A na tento beckovy zaner netradicne kvalitnym hereckym obsadenim. Takze aj ked sa vdaka neschopnosti rezisera nebojim ani na sekundu o postavy pretoze nedokaze navodit napätie a po scenaristickej stranke to su klasicke archetypy u ktorych viete dokonale dopredu odhadnut poradie v ktorom chcipnu, tak vdaka spickovym hercom ma predsa len zaujimal ich zivotny pribeh. Takze paradoxne tento film vôbec nefunguje ako horor, ale ako vztahova drama to je celkom slusne. Tych par slusnych gore efektov tomu hororovu atmosferu nedoda. Davam tomu slabych 5/10. ()

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama