Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (287)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ani sebevíc přerostlý a ďábelsky chytrý čtyřnohý predátor, byť mazaný jako liška, nemá sebemenší šanci v souboji s dvounohým predátorem zvaným scenárista. Když ten je navíc, kromě klasických střelných, ozbrojen i tou nejsmrtelnější zbraní, přeslazenou romantikou. Chudák grizzly... Hájil jen svůj domov, svoje teritorium, činil se seč mohl. Taky zakousnul pěkných pár dvounožců (a jako zákusek i jednoho kolegu medvěda), ale na hollywoodské lidské lásce si holt vylámal zuby. Jo a jen tak mimochodem – když držím v táboře noční hlídku, protože v lese kolem čenichá medvěd lidožrout, určitě se na hlídání vyprdnu a zalezu si do stanu na pokec s bejvalkou, protože: "Venku mi byla zima". Venku, ale u plápolajícího ohně, co dodat. A nebo: "Ztratíme se grizzlymu v Medvědím bludišti, tam zabloudí i medvěd". Taky dobrý ... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Míša Kulička poněkud vyrostl a Vasila už se nebojí. Vynikající dobrodružný horor s několikatunovým medvědem Bartem a jen několika málo digitálními úpravičkami opravdu potěšil. Příběhově i herecky skvěle zvládnuté , na ženské osazenstvo se s potěšením kouká, stejně tak jako na nádherné přírodní scenérie Britské Kolumbie, nechybí napětí, akce a dočkáme se i nějakých těch šplíchanců krve. Pravda, Bart si na konci vzpomene, že je vlastně ochočenej a jeho finální vystoupení připomíná spíš hru s krotitelem v manéži, dokonce ani proskok ohnivým kruhem nechybí, ale tak angažmá divokého míši by asi nikdo nezaplatil, vzhledem k dopadům na následnou minimalizaci hereckého ansámblu a větší podíl digitalizace by znamenal ještě větší průser, jsem tedy shovívavý. Mírně nadhodnotím a pálím těsných pět. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Herecky sympatické. Kamera zručně těží z krásy alijašské divočiny. Medvěd a scény s ním fakt parádní. Ale- to je kurva fakt tak těžké naroubovat všechny tyhle klady na příběh který by byl trošku méně šablonovitoklišoidní?! A fakt nejde konec napsat jinak než naprosto nesmyslným fightem?... Jednotlivé fragmenty mě bavily, ale celek mě zase mírně dopálil. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Čo iného očakávať od hororu/thrilleru s názvom Grizzly ako obyčajné Béčko? Animal horory vo všeobecnosti patria k môjmu najmenej obľúbenému hororovému subžánru a zvyčajne ich nevyhľadávam a tak ma ani Grizzly nepresvedčil o opaku. Na nejakú strašidelnú atmosféru okolo titulného medveďa sa tu nehrá, ale to sa dalo čakať. Problémom je, že Grizzly veľmi nefunguje ani ako dobrodružný animal horor béčkového razenia. Na ten je veľmi umiernený, málo drsný alebo brutálny. Podobným filmom síce nevyčítam predvídateľnosť, ale minimálne väčší „drajv“ by som už očakával. Útokov totiž nie je veľa, väčšinu filmu sa zbytočne kecá a mnohé situácie sú z ranku tých najtypickejších Béčok (postavy majú zásadný problém trafiť poltonového medveďa nachádzajúceho sa medzi dvomi stromami z tesnej blízkosti, namiesto toho si to zakaždým odnesú konáre). Napriek tomu som s Grizzlym väčšinu času zásadný problém nemal, nakoľko je film na Béčko veľmi profesionálne natočený, s krásnymi zábermi prírody, obsadený živým macom a prekvapivo s kopou známych a hlavne slušných hercov (Billy Bob Thornton, James Marsden, Thomas Jane). Až následne prišlo finále, ktoré sa na akékoľvek realistické poňatie odrazu vykašle, na scénu nastúpi zbytočné využívanie CGI efektov (fuj, ten hnusný digitálny oheň) a celkovo ten záverečný súboj jeden na jedného s grizlym akoby vypadol z toho najhlúpejšieho Céčka. Tu už sa vytráca akákoľvek serióznosť, realistické poňatie alebo čokoľvek iné. Vo výsledku tak celkom nuda, ktorá nie je nijako zvlášť záživná a očakával som, že v prípade takého Béčka sa režisér jedného príspevku do brutálnej série Saw odviaže oveľa viac. Kto má rád animal horory určite môže ísť s hodnotením podstatne vyššie, nakoľko sa nejedná o žiadnu lacnú blbosť, ale ja k podobný zvieracím hororom nemám takmer žiaden vzťah a tak mi ani Grizzly v§bec nič špeciálne neponúkol. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Když je grizzly hladovej, je mu jedno jestli jste lesák, nebo objímáte stromy. Chutnáme mu všichni stejně...! '' ------------------- Tohle je v poměrně krátké době další z mnou viděných filmečků, kde nějaké to hladové, nebo rozdrážděné zviřátko požírá lidi. A tak tůristé, zajisté, rozutíkají se po lese... abych vtipně navázal na Verbala, protože jeho - Výpravě, v doubravě.. mně fakt od srdce rozesmálo :-) ! Příběh je poměrně blboučký, hlavním kladem filmu je bezesporu nádherná Severoamerická příroda a věčně mokré jehličnaté pralesy s mechem tak zeleným, až oči přechází...Těch záběrů je film plný, takže tady si divák užije přírody do sytosti. Kdo koukal na reality show History HD - ALONE, měl pocit, že je zase s těmi opuštěnými dobrodruhy v divočině s medvědy kousek na Vancouveru. Šelma se ve filmu objeví celkem záhy a začne s nemilosrdnou likvidací kohokoli, kdo jí přijde pod drápy. Ve filmu máme zlouny, ty jdou napřed a pak klaďáky, kterým se ostré tesáky grizzlyho celkem vyhýbají, někdy až neuvěřitelně. A to navzdory tomu, že se často chovají nelogicky, ba až pardon za to slovo - debilně. Vrcholem všeho bylo asi 10 různých netrefení medvěda z rozličných palných zbraní. Jako hvězda se ve filmu objeví i můj oblíbenec Billy Bob Thorton, ale dle mého si mohl angažmá v tomto filmu odpustit. Přes nejeden povzdech ale musím uznat, že závěr byl celkem akční, byť tam sem tam byla cítit ruka grafikova u digitálních efektů. Pokud chcete vidět film ze stejné divočiny a s pořádným míšou Kuličkou, koukněte na Revenanta. Nic lepšího jsem neviděl. Tohle byla celkem slabota. Dva pepřáky na medvědy. * * ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)
  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama