Reklama

Reklama

84. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 84th Annual Academy Awards
Trailer
Publicistický
USA, 2012, 180 min

Účinkují:

Billy Crystal, Meryl Streep, Rooney Mara, Michelle Williams, Glenn Close, George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin, Demián Bichir (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po čtyřiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2011. Tím okamžikem bude pondělí 27. února v půl druhé ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (88)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Akademie opět nezklamala, opět dokázala, že to je banda snobů. Samotnej ceremoniál nebyl ničím pozoruhodný. Jediné, čím to bylo pozoruhodné, bylo to, jak to bylo předvídatelné a očekávatelné. Tudíž se nečekalo, kdo to dostane, ale až zazní jméno toho, o kom bylo dopředu jasné, že to dostane. Sem tam se člověk mýlí, například za kameru jsem čekal, že ocení Lubeckiho, ale jinak vše běželo jako po drátkách. Letošnímu Oscarovému "zadání" nejlíp vyhověl právě The Artist, který je nádherně vykalkulovaným produktem chytré marketingové kampaně, která ví, jaké filmy vítězí. S uměním to samozřejmě nemá nic společnýho. Jediný o co jde, aby se to líbilo "akademikům", což je parta snobů par excellence, a The Artist byl z letošních filmů tím nejlíbivějším, a dokonale tak splnil Oscarovou formuli. Mimo jiné akademikům lichotilo, že je The Artist poctou Hollywoodu, no neoceňte to!, zatímco Hugo byl poctou "nějakému" Meliesovi, a ceny nerozděluje Francouzská akademie, ale Hollywoodská, a také, akademie, věrna svému snobství, miluje nově se zjevivší tváře, a ještě lépe, pokud nejsou z USA, takže to, že jim poklonu složil evropan, muselo lichotit dvojnásob. Takže následné dělení cen mezi Hugem a Umělcem proběhlo přesně podle tohoto "receptu". Překvapení nepřinesly ani herecké kategorie. Cena pro Meryl Streep mně nakonec ani nevadila (přál sem ji G.Close) - Meryl je prostě žijící legenda a dostala tak vlastně předčasně celoživotního Oscara, a já jí ho přeju. Podle očekávání proběhlo i vyhlášené cen za scénář. Payne už je pro akademiky "zajetý" jako ten, kdo vyhrává cenu za adaptovaný scénář a W.Allen zase jako ten, komu ho beze všeho dáme za původní scénář. Oba jsou spolehlivý a je to sázka na jistotu. Woodymu tak do poličky přibyde čtvrtej paňák, Payneovi zatím druhý. Takže co říci závěrem? Oscaři jsou hlavně show a něco jako přehlídka krásy, hlavně to nebrat vážně, jednou za rok se to přežít dá. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kvůli jednomu nepovedenému vtipu přišel o uvádění Eddie Murphy ( pan Ratner je hold idiot ) a dostalo se mi příšerného a nudného tlachání od vyčpělýho komika.Udělené sošky jsou opět výsměchem celému filmovému žánru a vůbec filmu všobecně.Sošky rozházené lidem a filmům,že i ten největší filmový analfabet se musí čurákem pleskat do čela.Jednu hvězdičku za to,že si Spielbergův patetický bastard neodnesl ani jednu a že animovaný film vyhrál Rango.Tyhle ceny dávno nemají svůj lesk a 84 ročník jest toho jasným důkazem. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj první živáč a hned převládá bohužel zklamání. První dvě výtky ani nevím, zda mám započítat do celkovýho hodnocení. Mnoho reklamních pauz na které jsem jako sledovač pondělích sestřihů na HBO nebyl připraven a neskutečně mě srali. Druhou neutrální výtku ve vztahu k hodnocení mám k českému triu komentátorů, opravdu je zapotřebí dělat i z takovéhle události Hoří má panenko a ukazovat české buranství v plné nahotě. Chápu, že pro některé chlapce je spatření ženské bradavky maximum čeho ve svým životě, krom milionu filmových recenzí mohou dosáhnout, ale já si při opakovaném kecání o tom zda J.Lo ukázala bradavku připadal jak když čtu ten nejtrapnější bulvár. No hlavně že se chlapci nezapomněli asi 150x pochlubit jak je letošní Oscar předvídatelný a jak vítěze čekali. To, že neznaj ani obsah nominovaných filmů je fakt luxusní konfrontace s jejich kecama o tom že všechno čekali a věděli. Ostatně obsah nominovaných filmů pánové popletli i při Zlatých globech, ale tak neva v Čechách rozhodují jména a ne připravenost a kvalitní práce a ty jména pánové Baldýnský a Fuka maj, proč, ví asi jen bůh. Příště prosím přibrat ještě Tetsua a režisérsky předpojatou "super nestrannou“ redakci moviezone a z hvězdný záře která jde z Kodak Theatre (už teda bez Kodak ) přijde do mého pokoje potemnělé sucharství. Nestrannost pánové taky příliš nepobrali, nepokryté fandění HP a nevtipné otírání se o Michaela Baye budiž důkazem. Ptám se kolik lidí, co se dívá na přenos Oscarů asi zajímá komu přeje panáka trio českých komentujících figurek ? A výkřik, zdravíme Světozor, vstávejte, mě připomnělo blížící se Český lvy, kde Vachler huláká na celej sál ať žije český film a do toho se vrávorá přiožralej moderátor. Českým Homolkům za mikrofonem to však nestačilo a tak při děkovačce herce Jeana Dujardina "miluju tuhle zem" mu skočili do řeči a dodali "tak se nauč anglicky", to fakt sedí od někoho, kdo neumí ani vyslovit jméno Zach Galifianakis. Vím, že je to technicky nemožné, ale žádám šéfy HBO ČR, zda by nešlo vysílat i v amerčtině (dual vysílání )a do sestřihu potažmo zařadit titulky. Nebo třeba jen obyčejný simultální překlad, protože když někdo z takové události dělá buranskou zábavu, tak mě to spíš sere než těší a nebo tam dejte Čtvrtníčka, ten je alespoň vtipnej. Další výtky se už do mého hodnocení promítaj v plné síle. Mrzelo mě, že vše bylo tak strohé, s ohledem na profesionalitu lidí, kteří Oscary připravujou bych uvítal víc mezičísel, to artistický bylo nádherný. Rovněž "in memory" bylo povedený, šla z toho úcta k zemřelým umělcům. Mě osobně udělalo neskutečnou radost, že se tam objevila i Annie Girardot. Musím ještě pochválit hééérečky, to jsou v těch šatech takový kočeny až to není hezký, Natálka a nebo Penelopička, no to byla ňamka. Tak zase za rok, s nadějí že to špatný zmizí a to dobrý se rozšíří nashledanou, plešounku. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Billy Crystal ukázal a dokázal, kdo je pak Oscar. Jeho chytré vtipy a scénky skvěle držely pospolu. Ocenění pro The Artist potěšily. Po minulém ocenění opět návrat k inteligentnímu humoru a k oslavě filmu. Mimochodem tady je vidět ta úcta - dlouhý potlesk Meryl Streep. Český lev by měl konečně kopírovat! (viděno v originálu) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Každý rok si na konci února v 6 ráno řeknu: "Že já radši nešla spát, příště na to kašlu." Ale každý další rok stejně sedím u počítáče a civím na to, jak se Hollywood plácá po zádech. Letos tomu nebylo jinak. No díky bohu za Billyho Crystala, který je pořád stejně okouzlující. Předávání sice bylo lepší než fiasko z minulého roku, ale na to, že stopáž měla přes tři hodiny, to bylo strašně rychlé. Sestřihy oslavující kinematografii byly zapomenutelné, vystoupení Cirque de Soleil zbytečné. Tři uvaděči se ale vyšvihli - Emma Stone, Chris Rock, RDJ. Prosím, nechte jednoho z nich uvádět příští Oscary. Překvapeních, co se týče cen, se moc nekonalo. Hype projednou opět zvítězil a Artist z nějakého důvodu posbíral plno cen. Ale dva úžasné momenty se přece jen našly. Když Oscara vyhrál Plummer a Streep, měla jsem konečně pocit, že jsem svědkem historického okamžiku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Meryl Streep získala rekordní 17. nominaci na Oscara, zatímco John Williams se stal se svou 46. a 47. nominací nejvíce nominovaným skladatelem. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala svého třetího Oscara po 29 letech. (jezurka42)
  • Ve věku 82 let se stal Christopher Plummer nejstarším držitelem Oscara. (jezurka42)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama