Středoškolačka Megumi přišla před rokem o svoji milovanou mladší sestru Ai, která se stala terčem šikany jejích spolužaček. I přes to, že den co den cvičila karate, nebyla schopna nebohou sestru ochránit. Proto si to také stále vyčítá a nemůže se zbavit myšlenky na to, že za její smrt může právě ona. Aby si vyčistila hlavu a pokusila se na temnou minulost zapomenout, přijme jednoho dne nabídku svých vrstevníků na výlet spojený s kempováním u řeky. Na první pohled poklidné slunné odpoledne se ale v okamžiku promění v peklo, a to když jejich skupinu napadne zombie. Návrat do civilizace však nebude jednoduchý. Někdo ukradl dodávku a ani mobilní telefon nefunguje. Jedinou možností zůstává dostat se skrze les do nejbližší vesnice a odtamtud zavolat pomoc. (EMIA)
(více)Recenze (30)
Asi největší sračka jakou jsem v životě viděl. Japonské fekál-zombie-lesbické akční porno. Tohle teda fakt ne! PS: Dostali se mi navíc do ruky kvalitní české titulky z překladu němčina -> angličtina -> slovenština -> pseudočeština, takže nebylo nouze o věty jako: " Už mi vidno Zadečková Česnečka ! " nebo " Přestaň , neboť využiji řitního Louskáčka . " ()
Rozsekaly mě už úvodní titulky jako vypadlé z nějaké prdelní parodie na Bondovky. Zaujal mě fakt, že ačkoliv jde v podstatě "jen" o (hodně povedenou) fekální zombie monster komedii, mnohé scény mají slušnou napínavou atmosféru odkazující ke starým zombie flákům. Velmi mile mě překvapilo, že ač je film z roku 2011, zombie v něm neutíkají, ale nádherně se plouží jako za starých dobrých zombie časů. Fekální humor a prdící fórky samozřejmě plně vyhovují mému intelektuálnímu rozpoložení. Rozsekal mě japonský Dwayne Dibbley. Zaujala vymazlená estetika mnohých záběrů. Trochu zklamal fakt, že se Asami objeví jen na pár okamžiků a je takřka nepoznatelná. Suma sumárum hodně povedená horrorová komedie se vším japonským (a mnohým navíc) co k tomu patří. ()
Tak jako horor to určitě nefunguje a jako komedie jak kdy a jak pro koho. Efekty jsou hodně laciný a připomínají filmy z 70. let. Humor je hodně fekální, ale místy jsme se s uživatelem Adamss_sa hodně bavili, ono aby ne, řitní louskáček jsem ještě nikdy nikde neviděl :D. Film je jedna velká úchylárna, se záběrama na zadky jakonek, a že jich tu neni málo. Chtěl jsem dát 2 hvězdy, ale ten finálovej fight a závěr filmu si to nezasloužej. Ještě nás hodně pobavili ty titulky, kde padala jedna perla za druhou (autor nějak napůl přeložil co češtiny slovenský titule a je z toho pěknej mišmaš). Jelikož mi fekální humor nevadí tak to do odpadu nepošlu, ale že bych to musel ještě někdy vidět, to ne........ 46% :) ()
Ze "záchodových" filmů, ze záměrně sračkoidních béček, která jsou svou špatností vtipná, je Zombie Ass ten nejzdařilejší kousek. Již samotný námět je hodně výživný a trailer vysloveně epický. Potom však zamrzí, že po odhalení v traileru na samotný film již mnoho originálních nápadů nezbylo. Film kopíruje klasický koncept útěku před zombie, obrana před zombie, poražení bosse. Japonská šílenost však dokáže řadu scén slušne okořenit o potřebný humor. Casting nabitý nádhernými japonskými lolitkami pak přispívá k lehce perverznímu vyznění - ta kombinace prdelní nechutnosti a erotického dusna je velmi zajímavá a troufám si říct, že poodhaluje potenciál, který by větší rozpočet, schopnější filmař, větší ambice a větší snaha dokázala přetvořit v docela epický biják. A to neříkám jen tak, ve filmu se nachází dvě scény, které jsou poměrně geniální a to, prosím, "bez prdele". Jedná se o momenty, které vyobrazují city hlavní postavy k její sestře. Její city jsou silné, až perverzní, ale zároveň upřímné a čisté, k tomu ale také bezvýchodné a smutné. Zkrátka dva vytržené momenty s vynikajícím hudebním podkresem, které svou komplexností téměř připomínají Love Exposure. 4/10 ()
Asi to v súvislosti s týmto filmom bude znieť divne, ale musím Iguchiho pochváliť minimálne zato že oproti Robo Geishe je to čiste komediálne a oklieštené od hromady obludných rádoby osudových kecov. Pravda, celý tento film by sa dal nazvať jednou veľkou fekálnou prdlačkou, ale hlavne že to odsýpa. Hovnom poliaty zombíci vstávajú z latrín, infikovaný jedinci mocne prdia až to dymí, hlavy pekne vybuchujú a ľuďom vyliezajú zo zadkov zubaté červy. Keď potom zombíci začali chodiť riťami hore a análny parazit ostrúhal bejzbolku nemohol som sa nesmiať, to je nemožné. Lietanie za pomoci prdov je taktiež zaujímavé. Nuž ja som sa bavil, nie že nie. ()
Photo © Nikkatsu