Reklama

Reklama

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti

  • Itálie A.C.A.B.: All Cops Are Bastards (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Posměšnou zkratku ACAB (All Cops Are Bastards) znají dnes z fotbalového prostředí i malí kluci, setkáváme se s ní na autobusových zastávkách a posprejovaných továrních zdech, objevuje se na transparentech fotbalových ultras a dokonce i jako motiv oblečení.
Když se kácí les, musí lítat třísky. Hoši z italské policejní zásahové jednotky Cobra (Pierfrancesco Favino), Negro (Filippo Nigro) a Mazinga (Marco Giallini) o tomhle vědí své. Když místo s rodinou tráví neděle v ochozech stadionů, kde čelí plivancům, lahvím a vytrženým sedačkám, a nesmí se pohnout, dokud nedostanou rozkaz, každý jejich tvrdší zákrok vyvolá bouři nevole a následnou kritiku veřejnosti a jakýkoliv průser končí u přestupkové komise nebo rovnou u soudu, kde se v lepším případě zahladí křivým svědectvím, jsou něco jako brutální andělé v uniformě. Nováček Adriano (Domenico Diele) nepřichází do jednotky zrovna v nejklidnější době, v Itálii je před volbami, země čelí problémům s nelegální imigrací, narůstá trestná činnost páchaná cizinci a na druhou stranu se zvyšuje i počet rasisticky motivovaných útoků krajně pravicových hnutí. Po jednom střetu s tifosi skončí pobodaný Mazinga v nemocnici a jeho parťáci se zavážou pomstít. (dopitak)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (168)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naprostá ukázka toho, že fízlové můžou bejt svině, ale pořád nemaj na ty kokoty na stadionu, který se mlátěj a na fotbal serou. Podle mě chtěl tenhle film ukázat těžkooděnce jako ty zlý, ale udělali chybu ve výběru herců, protože vybrali snad nejsympatičtější herce co kde našli. Skvěle zahrané a dokonce je ve filmu dost dobrý příběh, který vás donutí přemýšlet. A dokonce jsem byl v jednu chvíli dost nasranej protože jsem si oblíbil Adriana a on potom takhle všechny posere, to si nezasloužili. Nejdřív jsem chtěl dát 5* film si to zaslouží, jenže jim na konci asi došli prachy a nedošlo na závěrečný fajt proti "fanouškům" což je docela chyba, protože to je pěkně debilně ukončený, ale jinak pecka! 85% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V Taliansku si už tiež uvedomujú, ako im tam ten multikulturalizmus krásne zlyhal, tak si aspoň natočili film, kde talianski cigáni bijú rumunských a albánskych cigánov. Každopádne má svoj prínos, je odrazom aktuálneho stavu, ktorý sa zdá bezvýchodiskový a mám pocit, že môže skončiť len občianskou, ak nie svetovou vojnou. Z tej thrillerovej stránky je film priemerný, myšlienkou je nadpriemerný. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, který nedisponuje plnohodnotným příběhem, přibližuje dokumentární formou každodenní práci policie na jihu Itálie. Se členy týmu těžkooděnců se dostaneme mezi demonstranty, fotbalové fanoušky i nenonacisty a skinheady. Snímek připomene italskou vlnu neorealismu a sociální dramata o praktikách mafie ze 70.let. Problém je, že všechny postavy jsou vpodstatě záporné, a tak není komu fandit a jejich osudy mi byly jedno. Hlavní hrdina - zelenáč má sice dobré úmysly, ale současně se nebojí přistoupit na malé lži a násilí mu není cizí, ba co víc, dokáže si ho užít naplno. Nejde s ním proto soucítit ani v momentě, kdy je přesvědčen, že dělá správnou věc. Pro ostatní se totiž stává krysou... Potěšila mě hudba - White Stripes, Clash, Pixies, Kasabian a samostatnou hvězdu bych nejraději přilípnul za božské Joy Division. Poněkud kontroverzní mi přišlo, že v určitých momentech není zcela jasné, zda je film protiraistický, či rasistický...celkově je hodně bezvýchodný, zobrazuje svět, kde téměř nic nefunguje tak, jak by mělo... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto nie je film aký väčšina z Vás zrejme očakáva. Podoba s THE HOOLIGANS je minimálna. Toto je opačný uhoľ pohľadu o tých, ktorí stoja v "ceste" pred nezmyselných tlčením sa hlava nehlava niekde na dohodnutom mieste, či priamo na uliciach, alebo štadiónoch. Toto je príbeh tých, ktorí zabraňujú ísť na športoviská tým, ktorých šport vôbec nezaujíma. V samotnom filme sa však nerieši len tento problém, ale aj tak dôležité vzťahy na pracovisku v tejto psychicky náročnej práci, kde všetci musia v zlomku sekundy rozmýšľať ako jeden, rozvážne bez chýb, aby následky boli minimálne, lebo nejeden nadriadený sa za Vás jednoducho nepostaví. Je to príbeh, ktorý rieši súkromné problémy obyčajného, bežného človeka, ktorím sú, (ne)čuduj sa svete aj - POLICAJTI. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak teď jsem klidnej !! Když mi záda kryje krypl a cvok.." ;) Zase jednou se mi dostal do rukou bez předchozích očekávání čehokoliv hodně tematicky zajímavý a rozhodně i kvalitní film, který nikoho nemůže nechat chladným a velmi objektivně, což by se dalo považovat za jeho největší nedostatek, pokud neradi přemýšlíte či nemáte rádi otevřené konce, si pohrává s momentálně velmi zásadními a ožehavými tématy, která se týkají, či velmi brzy budou, celé vyspělé Evropy, ačkoliv si o tom nejedna bystrá hlavička eurozastánců a dalších slepých myslí svoje.. Přiznávám, čekal jsem poněkud syrovější film oscilující na ostré hraně únosné brutality, takže bych mohl být logicky nespokojený s ne úplně dokonalým dramatem, ale nejsem.. Navíc si A.C.A.B. si vysloužilo ten nejzajímavější soundtrack posledních let v čele s hitovkami White Stripes, Pixies či Clash, který mě oslovil stejně mocně jako dané téma.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v italské oblasti Lazio a v Římě. (Terva)
  • Film zobrazuje fanúšikov Neapola, ktorý patria medzi najtvrdších "tiffosi" v južnej Európe. (vander19)
  • Při dotazu policejních sil se zkratka z názvu filmu tradičně uvádí jako „Always Carry a Bible“, tedy „Vždy s sebou noste bibli“, nebo „All colours are beautiful“, čili „Všechny barvy jsou pěkné“. (Rebbit)

Reklama

Reklama