Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

Redi 

všechny recenze uživatele

Teda na to jak to je už poměrně ohraný, prvoplánový námět, Kate Mara se mi nelíbila, scény na pěsti jsou na pěst (naštěstí jsou jen dvě), úplný závěr jsem měl přečtený už v první půlce první půlky druhé třetiny filmu, ne-li dřív, tak se mi film líbil a bavil. Za pochvalu stojí vizuál a Anya Taylor-Joy (aká to náhodička, že před Morgan jsem se díval na The Witch. Tststs. Každopádně sledovat tento ufonsky roztomilý ksichtík do budoucna... teda do té doby, než skončí u Marvelu), no a celkově casting je v klidu. Čtu tady, že se postavy chovají hloupě. Toho jsem si nevšim. Iracionálně ano, ale ne hloupě... řekl bych, že to je tak nějak taky myšlenkou toho filmu, že není tak lehké se emočně odprostit od výtvoru jen proto, že “to“ není “živé“, a podle toho se racionálně rozhodovat... nebo tak něco :) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Luke Scott natočil film stejně jako já balim stan do obalu. Asi existuje nějaká metodika, jak to zabalit jednodušeji, smysluplněji, bez nebezpečí poškození, ale v rámci zachování časových rezerv to tam vždycky stejně našlapu kolenem, dupu na to nohou a nakonec se mi vždycky ten přístřešek pro čtyři lidi podaří narvat do malého příručního zavazadla a já s posledním dopnutím zipu hrdě oddechuji a připadá mi, že jsem zvládnul všechno, co se po mně chtělo. No a Morgan je výsledek toho samého uvažování, akorát na poli filmu. Tenhle systém se vyplatit může, pokud dávám dohromady dynamický thriller s jasným bodem A a B (Gamer, Running Scared), ale nikoli, pokud se snažím budovat neustálou atmosféru morálně-etické ambivalence s velkým ba-dum-tss na konci, které ještě před polovinou filmu docvakne i tomu největšímu Jindrovi Hojerovi. Náhle tedy veškeré vedlejší postavy jsou redukovány na dvě až tři jednoduché expoziční scény než vybuchne zápletka, takže druhá polovina se zvrhne v jednoduchý slasher (ježuch v mém posledním komentáři jsem psal úplně to samý o Alien Covenant mi došlo, tomu se říká výchova řemenem Ridley Scotte) zakončený povinnou béčkovou peckovačkou, jak za zlatých časů Rennyho Harlina. Je asi jasný, že pokud mám tenzi natočit sci-fi o identitě, uměle vytvořeného nového evolučního článku, cesta by měla být delší a blátivější. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nabízí se vyšší hodnocení pro poměrně sebejistý vizuál a solidní tempo, osobně mě ale mrzí nevyužitý náběh na dějový twist, který přichází po necelé hodince a tvůrci to během pár minut zahodí, aby přepnuli na tupou vyvražďovačku. Závěrečná pointa už dojem nezachrání, mimo jiné proto, že není těžké ji vyčmuchat dopředu. Luke Scott ale vyloženě neselhal, jako režisér jednoznačně potenciál má. Příště by to ale chtělo scénář, který z postav nebude dělat takové neschopné idioty. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Když si bude člověk hrát na Boha, stvoří vraždící monstrum (jenže o to mu možná půjde v první řadě)." O žádný horor se samozřejmě nejedná. Psychologické drama o experimentech s umělou inteligencí nemůže dopadnout dobře. Skvělá kamera, obstojná hudba a slušné herecké výkony. Nebudu se opakovat, že nejen v žánru sci-fi je téměř nemožné najít originální námět, jelikož zde už všechno bylo, a podobných filmů by se tak našla řada.. Jde tedy o zpracování, které mě nezklamalo. Komorní příběh z vědeckého prostředí se v poslední třetině (spíše čtvrtině) překlopí v boj o život. A věřím, že pro jistý typ výzkumu je lidský život bezcenný. Přínos podobných snímků vidím, kromě příjemného filmového zážitku, ve varování před zneužitím vědy, jak už o tom psal J.Verne či K.Čapek. Člověk je ovšem tvor nepoučitelný, a tak varovat je třeba neustále. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne len čistý priemer. Horor ani náhodou. Snáď tu nie je jediná scéna, ktorá by vyvolávala napätie. Je to sci-fi príbeh, akých vzniklo na rovnakú tému už niekoľko. Takže žiadna originalita. Skupina vedcov pracuje v utajení na odľahlom mieste na novom umelom človekovi. No a vymkne sa im to kontrole. A to filozofické pindanie tak to ich začne vraždiť. Potom tí všetci ľudia sa správajú iracionálne. Je to priemerný snímok, ktorý ničím neprekvapí. Označenie horor berte ozaj s rezervou. Tajomno a scifi možno. V príbehu kde vlastne novšia verzia je horšia ako tá staršia. Scifi s dobre predvídateľným vývojom i pointou. Prostredie a atmosféra dobrá, ale strih akčných scén slabšie. Výsledok reálneho odhadu už od prvej tretiny filmu. Škoda. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama