Reklama

Reklama

TAP: Maxova Hra

(studentský film)
  • USA Tap: Max's Game
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

,,Na světě jsou jen dobré konce. Jestli to není happyend, není to konec.“ Karel Adam (Ondřej Holeček) si tím ale není jistý. Před několika lety on a jeho čtyři přátelé byli vrcholovými hráči v karetním klubu Fireball a zažívali nejlepší časy svého života. Nic jim nechybělo. Nic nepotřebovali. Měli jeden druhého. Bohužel, tyto časy jsou již dávno pryč. Skupina se rozpadla. Fireball jeho majitel prodal. Pouze Karel nezapomněl a navštěvuje zavřený klub. Vzpomíná a čeká. Jen vědět na co… Maxova hra je příběh o přátelství, které rozdělila láska, o přátelství, které rozdělil čas, o přátelství, které rozdělila sláva a o přátelství, které spojily vzpomínky. Přidejte se ke Karlovi na cestě za druhou šancí prožít ty nejkrásnější chvíle. Šancí nejspíš poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela povedený amatérský film z prostředí hry MAGIC: The Gathering. Přestože v něm spousta věcí působí lacině (zvuk, postsynchrony apod.) a děj je místy neskutečně naivní, jedná se o docela příjemnou záležitost, která docela svižně utíká (oproti jiným českým "profesionálním" snímkům, které jsou v kině za peníze). Proto palec nahoru - a já si aspoň zavzpomínal, jak jsem před lety chvíli hrál na gymplu. :) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to má, jako každý amatérský fanfilm, nedostatky. Námět výborný, ale scénář by potřeboval přepsat, zejména dialogy které tahají za uši nebo jsou nechtěně komické, střih by potřeboval pořádně přitvrdit, hercům by prospělo trochu se uvolnit a zejména první půlce výrazně chybí tempo. Na druhou stranu je tu ovšem řada velkých plus. Ve druhé půlce má film parádní atmosféru, která mě vrátila do let kdy jsem MtG hrál, znovu ve mě oživila všechny ty pocity zažívané na turnajích, a také mi umožnil vrátit se do míst, kde jsem také hrával, včetně dnes již neexistující herny Dungeon, kde jsem sám prožil asi to nejlepší magicové období. Bavilo mě strhující finále, kdy jsem měl sto chutí vzít karty a jít to taky zase zkusit. A už jen za to si zaslouží film a jeho tvůrci ocenit a pochválit. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pokud budeme brát v potaz, že je to studentský nízkorozpočtový film, není to nijak špatné. Kamera má své světlé okamžiky a hlavně hudba je velmi nadstandardní prvek. Režie ma pár zajímavých nápadů; libí se mi temný obrázky na začátku nebo ranní příprava před finálem. Bohužel, kde to hodně vázne, je scénář. Moc se mluví, málo dělá, často mnoho povyku pro nic a některé problematiky se řeší až abnormálně hluboce. Herecky to není nijak profesionální, i když mě hlavní postava mile překvapila. Přijde mi škoda, že herci se mi nezdáli do hry tak zainteresovaní a pro fanoušky hry jsou tedy mnohdy gesta a hlavně použitá terminologie trochu zvláštní. Každopádně, potenciál tu je, ale musí se některé věci dotáhnout do konce, použít o něco více kreativity a hlavně ten scénář. Třeba se dočkáme. "Zase další kalba.." ()

SLOTH odpad!

všechny recenze uživatele

říct v deseti vteřinách dvakrát za sebou větu " to co tam chodí, to už není Max" je důkaz kvality Magického filmu. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Dávám alibistickej průměr, ne proto, že bych nedokázal shodit kvality filmu (zvuk, střih, scénář a herecký výkony), ale asi proto, že je to přeci jen amatérskej počin člověka, kterýho osobně znám, řadu míst z jeho novely znám (aspoň na papíře) a tak nějak mám základní povědomí, o čem že to vlastně je. Jediný, co bych opravdu důrazně vytknul, je ten scénář, kterej nejenže potřebuje zvětrat tempo a na správných místech přitvrdit nebo naopak zvolnit, ale hlavně nevychytává tu hlavní pointu díla, o který se Kamil tak dlouho snažil ve svých literárních pokusech. Tak teď už jen doufat, že SE 4EVER dopadne líp. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

K TAP jsem přistupoval jako k průseru a možná paradoxně mi tak dal nejvíc. Gebil jsem se hrubejm replikám, které tam solí úplně všichni, i celýmu emocionálně přepjatýmu uchopení filmu (nejlepší je vyobrazení radosti, jakožto půldenní běhání do noci někde na Hůrce u Kauflandu). Po režijní stránce pak poslední čtyřicetiminutovka, na jakože mistrovství ČR, vydatně šlape a rozhodně jsem měl chuť jít si zase Magic zahrát. Z mého úhlu pohledu dobrý. Btw. nechápu, proč má hlavní hrdina na sobě triko s nápisem The Incredible HLUK. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Film len pre ľudí, ktorí magic poznajú. Pre niekoho možno i hviezda hore. TAP rozhodne mal i svetlé chvíľky. A čo sa týka dialogov? NO v reáli to mnohokrát nie je iné, čo sa bohatosti slovnej zásoby týka. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Jako hráč MTG a po zhlédnutí traileru moje očekávání nebyla velká. Přijde mi, že film nejen že znevažuje celou hru ale i všechny její hráče. Ruku na srdce, kdybych byl tématu neznalý, zhlédnul tuhle věc a pak potkal někoho, kdo by mi řekl, že MTG hraje, myslel bych si, že je „cáklej“. Dialogy jsou kapitola sama pro sebe a největší ze všech slabin filmu. Zajímalo by mě, kdo je psal, protože jsou úplně z jinýho světa, skoro jsem si chvílema myslel, že to je nějaká sabotáž a že to někdo předaboval dialogama, který tam původně nebyly, což je podrtženo neuvěřitelně špatným post-dabingem ala Pár Pařmenů. Obsazení je samozřejmě neherecké, ale celkem se dá unést a post-dabing a zvuk jsou tragédie. Hlavně je to ale špatnym scénářem. Kluci se chovaj povětšinu času jako 14 letý atd. Ten zbytek by se dal i prominout, i když působí směšně. Ale abych jen nekritizoval tak v některejch ohledech je to režisérsky (na amatéra) zvládnutý slušně i kamera je zajímavá. Píseň v traileru The Wizard od Butterfly Kiss je bravurní se skvělým textem, škoda, že se ve filmu neobjevila. Snaha se samozřejmě cení, ale nikdo, kdo má soudnost, tohle nemůže myslet vážně. Jako první film na téma MTG je to škoda, ale na druhou stranu, pokud bude někdy od někoho nějaký další, může být už jen lepší... doufám... ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Pěkné, na první dílko. Po technické stránce to jistě doženou v dalších projektech (hlavně chybí synchronní ruchy). Co se týče hudby, tu měli vkusnou a řekl bych vcelku vlezlou, což je dobře zapamatovatelné plus. Co se týče tempa: pomalé, zbytečně rozvleklé, nudné. Dialogy, často se opakující, suché. Kdyby byl film kratší, jenom by mu to prospělo. Jinak určitě pozitivní projekt a držím pěsti. ()

tiran 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem již od začátku přistupoval hodně skepticky (a snad mi to po vyjití traileru nemůže mít nikdo za zlé), ale jeho shlédnutí jsem považoval jako povinnost. Chtěl bych začít něčím pozitivním, jenže mě nenapadá čím, takže tady vypíšu jenom pár negativ, co mě zrovna napadne. Film mě sice nenudil, ale to je pravděpodobně tím, že se okolo Magicu už nějaký ten pátek pohybuju, takže mi neunikl žádný odkaz na chování „profesionálních“ hráčů. Mám ale strach, že všem ostatním divákům budou zmiňované scény připadat v lepším případě směšné (stejně tak i mně, ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem se nezasmál), v horším (a pravděpodobnějším) případě divák vůbec nepochopí, o co se jedná. Další kapitolou jsou herci. To, že herecké výkony budou špatné, jsem sice očekával, ale tím to zdaleka nekončilo. Z neherců bych asi vypichl hlavně komentátory na turnaji, kteří nebyli do jejich rolí úplně optimální. V pořádků, dělali to pravděpodobně zadarmo, tak nemůžeme čekat zázraky, ale vybrat do té role člověka s vadou řeči a druhý komentátor mu mezitím zdatně sekunduje špatným čtením („Toto bude velmi vyhrocený - vteřinová odmlka – zápas“), to je opravdu tragédie. Tím se dostáváme k hlavní pětici herců. Postava Martina White neřekne za celý film jedinou relevantní větu a celkově je v příběhu naprosto zbytečný, Max snad ani realisticky působit nechce a pomyslnou třesničkou na dortu nemůže být nikdo jiný než Karel Adam. Většího ubožáka těžko pohledat. Nakonec tu jsou sice ještě 2 celkem rozumné postavy (Rybové), ale to už tento počin opravdu nezachrání. Dalším výrazným mínusem je celková nezkušenost celého „štábu“ s Magicem. Mnoho scén absolutně nedává smysl (například draft) a naučit se karty míchat a držet jako člověk, to snad není tak obtížný, aby tím musel trpět celý film. Za co je tedy ta 1 hvězdička? Jak jsem již zmiňoval, u filmu jsem se nenudil a i přes to, že to bylo ve valné většině případů způsobeno směšností tohoto počinu, díky tématu jsem tomu ochotný ten odpad odpustit. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Hrávam magic už 6 rokov a to je možno z jeden dôvodov prečo ma tento extrémne amatérsky a bezduchý snímok doslova urazil. On totiž so samotnou hrou veľa spoločného nemá a hlavný protagonisti mali skôr zostať pri hraní ako sa venovať natáčaniu dačoho tak hrozného. Dve hviezdičky sú za snahu, ktorú som ako jedinú ocenil. 25% ()

Jarlaxle 

všechny recenze uživatele

No, řekněme si upřímně, že o nějakém hraní (filmovém) tu nemůže být moc řeč. Scénář za moc nestojí. A celkově tento film asi nezaujme moc lidí, kteří se kolem MTG netočí... Na druhou stranu, na to, že se jedná o studentský projekt za pár korun, má místy docela slušnou hudbu. Kamera v některých pasážích taky není úplně marná. A když přihlédneme k tomu, že všechny postavy jsou ztvárněny neherci, a že se jedná o prvotinu autorů, není to zas tak zlé. Pokud se tvůrci poučí z chyb, dotáhnou do konce některé nápady a přidají k tomu lepší příběh, mohlo by to příště daleko zajímavější :-) ()

KennyJ 

všechny recenze uživatele

Jako hráč MtG musím filmu udělit určité uznání. Jak je napsáno v obsahu, je to zatím jediný film o této karetní hře. Samozřejmě souhlasím s již několikráte zmíněnými "problémy" režie, střih i herecké výkony nebyli hvězdné, ale kdo kdy byl mistr v tom co dělal poprvé. Zároveň je podle mého názoru nutno poznamenat, kdo MtG nehrál asi nedocení film jak by si zasloužil. Mě osobně se film docela líbyl. Možná mě trochu ovlivnil scénář, protože jsem sám zažil obdobné prolémy které řeší hlavní hrdina. ()

Elden 

všechny recenze uživatele

Hezke. Film o magicu? Rozhodne jsem to cekal horsi. Filmy by potreboval sluzby sadistickeho dramaturga, aby zrychlil nektere pasaze a naopak nektere natahnul. Scenarista se mel naopak snazit ubrat z realisticnosti rozhovoru teenageru (-"Ty vole, dobry?" -"Ty vole, jo" -"V pohode" -"OK") a vice venovat srozumitelnosti a pozadi postav (i kdyz je tam snaha). Nebyt techhto nedostatku (a nejakych technickych problemu se zvukem), tak se mi film libi hodne. Herectvi hlavni petice bylo v poradku, doplnkove role pomerne katastrofa. Rozhodne palec nahoru autorum za snahu a vuli projekt dotahnout. Na film se urcite jednou kouknu znovu. ()

Killbertos 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem příznivce karetních her, tak jsem musel tento film vidět. Bohužel je strašně citově přehnán, různým tím dropováním etc. Začít hrát Magic v Praze není absolutně žádný problém, tak proč v tom dělají takovouhle vědu. Navíc ten missplay v semifinále MR no no no... dávám 55/100 ()

sharik002 

všechny recenze uživatele

jistě, mouchy to má (zvuk, herectví - ačkoli herectví bylo vcelku dobré a vysloveně špatný nebyl nikdo, dá se říct), ale to všechno se dalo u amatérského filmu víc než čekat. řekl bych, že je to film vážně spíše pro diváky, seznámené s Magic. jako bývalý hráč, občas toužící po návratu, jsem se ve filmu vcelku našel. nevadil mi ani ten patos a občas až trapné scény, na poli amatérských filmů je to přes to zkrátka nadprůměr. i přes délku filmu (u amatérských jsem zvyklý na krátkometrážní) jsem se nenudil (i když ano, některé scény by si zasloužily zkrátit), ale naopak docela dobře bavil. palec nahoru, rád se podívám i na pokračování. ()

Reklama

Reklama