Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a svižná žánrovka, která se nebojí ničeho a nikoho nešetří - v relativně krátkém časovém úseku se tak dočkáme čistého průstřelu hlavy, detailního rozřezání mužského údu, krvavé australské rallye s podtitulem "Sejmi klokana" a konečně i návštěvy děsivého mučícího doupěte plného bolesti a zvrácenosti. A navíc v hlavní roli se sympatickým klaďasem a labužnickým záporákem, který je hororový magor první třídy. Nepřináší to sice nic nového a je zarážející, jak bezstarostně a bez následků provozuje Taylor své zvrhlé choutky napříč tak velkým územím, ale pořád je to minimálně sakra zábavné a formálně více než slušné, takže spokojenost.... 70% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

V roce 2005 natočil Greg McLean nevýrazný Australský "horor", který mě docela nudil. ALE... tímto filmem rozpoutal nechtěně spolu s Francouzi obrovskou vlnu hororových filmů, které se navrátily k základům hororu 70. let, a to dnes již toto můžeme nazvat silným žánrem (nikoliv subžánrem) EXPLOITATION... Ve filmu nešlo o gore, usekané končetiny a hlavy, ale o teror a násilí, psychický nátlak atd. Paradoxně to byla Evropa a Austrálie, která obrodila tento žánr, který dnes slaví již roky úspěch ve vykradačských USA, které na nás chrlí jeden teror a filmové násilí za druhým... To jen tak na úvod, že první "Wolf Creek" se svým dodatkem, že je natočen podle pravdy šokoval diváky jiným způsobem, než bylo v té době zvykem... Druhý díl je také podle skutečné události a vrací na scénu magora z prvního dílu. Tzv. "ozplotation" v plné parádě, který od začátku tvrdě a drsně šlape na plyn (doslova), násilí, gore, nečekané momenty, odporný a totálně šílený hlavní magor, uřezaná hlava nožem v přímém záběru, totálně kulervoucí scéna s klokany, vyvraždění páru starých dobrotivých důchodců... ano, v tomto filmu nezůstane NIKDO ušetřen!! Muži, ženy, staří lidé, zvířata jsou masakrováni jak na běžícím páse a když už je toho na silnici a v poušti dosti, děj se přepne na téměř půlhodinové "torture" v plné parádě kdy převládá zejména psychický teror a tlak na hlavního hrdinu... Ten film má koule a pořádný!! Mnoho diváků, a to i diváků znalých hororů a exploitation žánru si možná nevšimne, že film EVIDENTNĚ oslavuje řadu kultovních exploiterů, které jsou povinnou četbou pro příznivce žánru. Jednak je to excelentní a do dnes nedoceněný flick z 80.let "Fair Game", dále akční teror na silnici mi nenechal nevzpomenout na šíleného a kultovního "Hitcher", samozřejmě že kult kultů "The Texas Chain Saw Massacre" je připomenut v největším podíle... a ve finále si můžeme vzpomenout (jak kdo...) na nespočet asijských "torutre-porn" prasáren... Tenhle film není jen drsný, krvavý, násilný, a psychicky nepříjemný, tento film je oslavou (nikoliv vykrádačkou!!!) těch nejlepších perel, které v subžánru vznikly. Je pospojován skvěle do sebe a funguje na jedničku. Ale není pro každého... a spousta i těch hodně znalých v něm neuvidí a nepochopí to, čím má být - oslavou "ozplotation" a exploitation celkově… /100% + FILM ROKU/ ()

Reklama

HoneyBunny odpad!

všechny recenze uživatele

Wow, kde žačít? Tohle není horor ani thriller. Vyděšená jsem nebyla ani za mák a napjatá taky ne. Tenhle film je jen nechutné torture porno s australským postarším vidlákem, kterému scénář dává až nadpřirozené schopnosti být vždy na tom správném místě, aby mohl někoho přeplácaně zabít. Až je to otravné, protože právě tohle ukrádá filmu na nápětí, prostě víte, že vidlák Mick vždycky vyjukne za rohem nebo ve zpětném zrcátku auta. A protože zabíjí nezajímavé, nerozvinuté postavy, je vám úplně jedno, jestli přežijí nebo ne. Ta německá holka je navíc naprosto příšerně napsaná - vlastně jenom ječí, vyjeveně kouká a vypadá dobře v těsném tílku - prostě klasická postava napsaná nablblým šovinistou. U Wolf Creek 2 jsem se nebavila, spíš jsem byla otrávená tím, jak je hloupý, předvídatelný a nechutný (bohužel ne tím zábavným způsobem ala ranný Peter Jackson). ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že po horde žánrových sračiek poteší aj ochranársky dozor nad digi kangaroo-omg likvidačkou, ak to prospeje žánrovému osvieteniu, alebo možno ani ee.Kým v jednotke ((ľúbila sa viac) bolo to ne1žnačné gradovanie (ne)origi OK finišu, Jarrat sa v tom svojom druhom prípade síce nezbavil svojho sexappeal úškrnu, no v tejto horem/nadol účasti sa filmovo pokúša infiltrovať do ligy, kde spoluhráči majú hrubší kabát a tučnejsiu batožinu. Agresívnosť nepopierateľná no pre fandov len ďalsie očakávanie prídavku. Aj Salva sa pokúša rozkrídliť svojho Jeepera no už 2ka si musela hľadal divákov. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pocit izolácie v horrorových snímkoch je stávka na istotu a prostredie austrálskeho vidieka dáva tvorcom neobmedzené možnosti - tak sakra prečo to nevie nik poriadne využiť? V podstate som celý film už videl niekde inde - pozliepaný zo scén iných žánrových odrôd. Naozaj nič originálne, každá scéna takmer prvoplánovo vykonštruovaná, miestami nejaká tá gore-scéna sa podarila a možno akurát psychopatický záporák Mick Taylor mi trošku nahnal strach, jeho chrapľavý hlas a buranské vystupovanie bolo naozaj ikonické. Ale inak nič, čo by stálo za zmienku, či za zapamätanie. 50%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu se původně měla objevit zmínka o Mickově (John Jarratt) minulosti, která by objasnila jeho vývoj v psychopata. Ovšem nakonec to ze scénáře vypadlo. Později se jeho minulost objevila v seriálu Vlčí zátoka z roku 2016. (ČSFD)
  • Rychlostní limit na dálnicích v severozápadní Austrálii je 110 km/h, nikoli 100 km/h. (Johnny.ARN)
  • Dom vo filme, ktorý patrí Lil a Jackovi, sa objaví aj v poslednej epizóde seriálu Wolf Creek (2016) ako rodný dom Micka Taylora. (BoredKid)

Reklama

Reklama