Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pokračování Wolf Creeku je mnohem zdařilejší, než byl díl úvodní. Greg McLean roztáčí tuhle mašinu do plných otáček již od úvodních minut, kdy si Mick zadělá na slušný body count, aby pár mordů vystřídala snad hodinu trvající naháněčka. Doposavaď má film neuvěřitelné tempo, kde samozřejmě musí divák počítat s projevením jisté dávky tolerance vůči logickým nedostatkům, no je třeba dodat, že nějakým extra kiksům a pitomostem se tvůrci úspěšně vyhnuli. Poslední půlhodinka je trošičku z jiného soudku, kde jsem si vzpomněl na tyhle dva kousky. Ono ostatně těch přirovnání by šlo použít víc v celém průběhu, ale označit tenhle filmek za vykrádačku mě to nenutí, protože výsledná funkčnost je hodně dobrá. Za sebe jsem očekával větší porci torture, což ale vůbec neznamená, že to považuju za bod mínusový, takže já opravdu nemám moc na co si stěžovat. V letošním zatím dost chabém roce tohle patří k nejlepším hororovým novinkám. Jako drajvovaná naháněčka se dá tohle doporučit. 90% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zcela nečekaně důstojnější, než první díl, který stál za výměšek z tlustého střeva. Druhá sonda do Mickovy úspěšné deratizace turistů má mnohem zajímavější náplň, spád a nechybí ani slušná dávka naturalistické brutality. Vcelku efektně zpracovaná řezničina, která má však přeci jen několik vad na kráse. Především měl pan Mick Úchyl Taylor až podezřele velké štěstí a v honbách za svými oběťmi mu nějak moc hrálo do karet. V rámci žánru i tak solidně odvedená práce, bez přebytečných servítek. 70% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Buran zabíjí. Zase. Není to originální, ale je to marast jako prase, přičemž závěr je jedna velká labůžo jízda pekelným exploitation gore panoptikem. Jeden z těch filmů, ze kterého člověku není zrovna dvakrát blaho, nicméně stále čumíte a zíráte jako banda klokanů, jejichž kamarádi chcípaj pod koly kamionu. Mix Stopaře, Wolf Creeku a Duelu čerpá hodně z neopakovatelné australské atmosféry a geniálního superburanského psychopata v podání Johna Jarratta. Jakýmsi zvráceným způsobem to stojí za to... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po Micku Dundeem tu máme dalšího Australana, který by rád svou vlastní sérii. Mick Taylor si pro sebe krade celý film a očividně si to nehorázně užívá. A divák s ním. Tohle pokračování je totiž ve všech aspektech překvapivě lepší! Drsný Australan k smrti nenávidí policajty, turisty loví s mnohem větší chutí než minule a ještě u toho stíhá pronášet hlášky, za které by se nestyděl ani Joe Hallenbeck. Karty jsou rozdány, tudíž dvojka Wolf Creek může šlapat na plyn už od úvodní potyčky s policejní hlídkou, tempomat na stošedesáti držet přes skvěle natočenou silniční honičku a krasojízdu finišovat v Mickově doupěti s tisícem mrtvol. Drsný, špinavý, brutální, ale i nesmírně zábavný ozploitation, v němž není nouze o prostřelené či uříznuté hlavy, uřezané prsty nebo létající klokany (imho asi největší WTF scéna). Zkrátka MA-SA-KR! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V pokračovaní tvorca jednotky vynechal mysterióznu atmosféru pôvodného filmu a do popredia posunul ústrednú postavu "austrálskeho patriota". Výživná porcovačka a psychická tortúra napodiv nabrali až groteskné rysy a treba uznať, že nuda rozhodne nehrozí. Napriek tomu dávam o hviezdičku menej, pretože občas už tej krvi bolo až príliš. (12.3.2019) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Ironií je, že John Jarratt (Mick Taylor) se nerad dívá na horory a prohlásil, že ho v dětství děsilo sledování Psycha (1960). (ČSFD)
  • Když Paula (Ryan Corr) pronásledují v jeho džípu, ohlédne se a nekontrolovatelně se směje, protože si myslí, že Mickovi (John Jarratt) unikl, dokud mu nepraskne pneumatika. To je velmi podobné scéně z filmu Wolf Creek (2005), kdy si Kristy (Kestie Morassi) myslí, že Mickovi utekla, a nekontrolovatelně se směje – dokud jí neprostřelí pneumatiku. (Johnny.ARN)
  • Volně natočeno na motivy australského sériového vraha Ivana Milata, který si až do své smrti 27. října 2019 odpykával doživotní trest v australském vězení. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama