Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Recenze (266)

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Jarratt naprosto vládne celýmu filmu. Hláškujícího australskýho burana si neskutečně užívá a posouvá celej film na další level. Často jsem se naprosto upřímně smál, i když tam někoho zrovna brutálně vraždil. Scéna s klokanama je asi komediální vrchol filmu. Ke konci dost přituhne a je to fakt horor. Stejnak tvůrci ale pomrkávají na diváka a v mučící scéně propašují do filmu regulérní rychlokurz o Austrálii. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Začne ako tupá, neoriginálna vyvražďovačka, ale postupne naberie svojakosť a udrží aj záujem diváka, ktorý videl podobných filmov stovky. Buranský vrahoun má totiž niečo do seba, práve tým, že nie je žiadny mutant ani nemá okolo seba rodinnú kompániu, ale vyzerá a chová sa ako pohodový sused z auto opravne. Kým ho teda niekto nenaštve. A drží chlapské slovo. Finálne skúšky z austrálskej histórie robia filmu zárez do žánrovej mapy. A zábery na austrálske púšte mu dodávajú vizuálnu krásu, akú sme nevideli v Texaskom masakre ani v Horách majúcich oči. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, jsou-li Australané takoví úchyláci proto, že mají kořeny v nejhnusnější anglické spodině nebo proto, že jim už v útlém věku jejich lokalizovaná verze Slabikáře drtí do hlavy „Má-ma me-le e-mu“. Mám podezření, že tam E-mu občas me-le i tá-ta. V mí-se, kde předtím vymlel ptakopyska. Ať je tomu jakkoliv, plojtejšny jim jdou náramně, a to ať už hix-, ex-, cogito-, ergo-, sum- nebo jiné formy duševního vykořisťování. A Vlčí strouha dvě toto pravidlo rozhodně nepotvrzuje. Ba naopak. Tam, kde měl první díl třináct až patnáct centimetrů, má druhý mezi dvaceti až dvacetpěti, vůbec není uměle vytahaný a závěrečná protinožčí mutace Milionáře, kdy proti vám sedí v křesle narušený vidlák Czech s bruskou a třiceticentimetrovou dandý kudlou je veskrze dokonalá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela paráda. Původní Wolf Creek si skoro nepamatuju, váže se mi k němu jen takový matný, zamlžený dojem průměrné, řadové exploitační žánrovky, ale explicitnímu srovnání se raději vyhnu, protože jak říkám - je to jen dojem. No Wolf Creek 2 se zuby nehty drží v mantinelech zvoleného žánru, nikam nepřesahuje ... ale to, co dělá, dělá moc dobře. Vlastně se jedná o takový průřez australským hixploitation / ozploitation, kdy film spíš než uceleným příběhem disponuje několika odlišnými sekvencemi, které od sebe navzájem oddělují jiné lokace či dokonce postavy., přičemž spojovníkem je záporná postava vraždícího hláškujícího burana. A tak jsme svědky nočního přepadení stanu, noční honičky v buši, silniční honičky, přepadení domu a tak dále, a tak dále. Něco jako ozploitation v kostce, i ty kengury dostanou co proto (i když Zapadákov v tomto ohledu jasně vede). Vzhledem k nestřídmé stopáži to má, zvlášť v závěru, až překvapivý tah na branku, solidní tempo a nadhled. Spokojenost. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné jatky s príšerným scenárom, ale obrovským nasadením všetkých ostatných členov štábu, hlavne oddelenia pre gore efekty. "Vy nemeckí buzeranti!" :D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,2miliónaTržby Celosvetovo $4,164,799▐ ničím zvláštna vyvraždovačka, ktorá aj keď občas navodí lepšiu atmosféru, vzápätí ju zhatí úplnou prestrelenou nezmyselnou banalitou, prvý diel mal čosi do seba ale tu to pláva len v krvavej samoúčelnosti /25%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V ramci svojho subzanru, kde fanusikovia neocakavaju ziadne naburavanie zazitych pravidiel to nema chybu. Ovsem pre mna osobne to uz je malo a aj ta brutalita mi tym uz pride nadbytocna. Co ma ale potesilo je zasadovost postavy Micka, co dodava zaveru pachut Pyrrhovho vitazstva. (videne na EFM). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJ V AUSTRÁLII, HULIBRKU!“… /// Mick Taylor nemá rád drzý policajty a turisty. Budiž – policajti jsou (vobčas) pěkní čuráci, a turisti… – hlavně ti v tomhle kousku se tak chovaj, takže jim to vlastně patří. Já zas nemám rád lidi bez pudu sebezáchovy, takže bych vlastně Mickeovi měl fandit, zvlášť, když má vytříbenej smysl pro humor. Ale jinak je to spíš nuda, ve který se honí oběti autem nebo s puškou v ruce, a kterou oživí venkovskej Aussiem svojí dovedností ovládat víc zbraní či dopravních prostředků (vlak? Hmm, tak asi příště…). Horor(?), kterej nemá čím překvapit. Snad jedině ten týpek, co by jako prej přežít chtěl… Z takový tý vobyčejnosti vystupuje až závěrečný hnízdečko hrůzy a velká dávka patriotismu. Abych pravdu řek, moc mě to nebere. Nemá čím. Do Austrálie nejezdím, magor taky … /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že nejrychlejší cesta k srdci chlapa vede přes hrudník. 2.) Lítající klokan? Neznám. Lítající kamión? No jo, Austrálie… 3.) Thx za titule ,,K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nahlas křičím jupííí a jsem rád, že konečně po dlouhé době mohu dát horroru 100%. Po těch shlednutých stovkách amatérských sraček! Herecké výkony parádní, skvělé naháněčky a meteorický kráter Wolf Creek je prostě pastva pro oči. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce mi to zase úplne nesadlo, ale aspoň musím uznať, že po debilnej jednotke je to jednoznačne posun k lepšiemu. Zatiaľ čo som v jednotke nadával na idiotské postavy pri tom, ako sa to celé tvárilo vážne, v tomto prípade to režisér zobral z úplne iného uhla pohľadu a nakrútil akčnú hororovú komédiu. Gore výborné (aj keď ho zase mohlo byť omnoho viac), jedna scénka cca. v polovici filmu ma rozosmiala ako už dlho nič, zase na druhej strane by som poniektoré pasáže skrátil aj o polovicu (pri tom som nikdy nemal nič proti adrenalínovým naháňačkám, ale zdalo sa mi to predsa len trochu prestrelené). Záverečné konverzačné súťaženie... na mňa žiadne veľké dojmy neurobilo, všetko tu už bolo. Ja mám z toho filmu rozpačité pocity - horda plusov aj mínusov, aj keď možno režisér chcel, aby si na svoje prišiel každý, pretože momenty, ktoré bavili mňa, môžu niekoho iného otráviť a naopak. Ale bez pochýb sa jedná o jeden z tých lepších tohtoročných kúskov (po tej komediálnej stránke vyložene top, takže nelogickosti nemám potrebu rozoberať, po hororovej u mňa lepší priemer). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl je velmi průměrným a tuctovým hixploitationem, ale druhý díl je obohacen více prvky a konečně můžu zařvat tento rok mou oblíbenou větu, Je to Jízda jako Prase!! Od začátku do konce smršť pořádného gore (headshoty,brokovnice,uřízlá hlava,porcování lidského těla.. Nádhera!) slušná gradace napětí, příjemná exotická krajina, krásné zavzpomínání na plno starších explo/hixplo z předešlých let, vynikající záporák, fakt strašný buranský hovado, který se s ničím a nikým nesere, zvířata zde dostávají na prdel v plném proudu! Scéna s klokany největší over the top, co jsem kdy viděl. Opravdu vynikající záležitost, které na kráse a k dokonalosti chyběly jen nahé ženské a výraznější torture. Austrálie letos válí a co se týče gore, slušně konkurují Francouzům. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

O dosť iné, ako jednotka (ktorej som svojho času dal 80%). Beznádejná a realistická atmosféra je preč a stala sa z toho gore show. Z niektorých krvavých scén mi nebolo dobre, je to vážne miestami dosť drsné. Logika tvorcom nehovorí absolútne nič (s takým vysokým skóre vrážd by mu na to dávno prišli alebo: v noci vás prepadne chlap, zabodne do vášho milenca nôž veľký ako Amerika a vy samozrejme nezačnete utekať do divočiny, ale k milencovi a tým pádom k vrahovi) a scenár je v podstate len akýmsi poviedkovým zlepencom. Negatívne hodnotím prítomnosť čierneho humoru - na rozdiel od smrteľne vážnej jednotky je to v tomto smere zošup dole, do hororov sa podľa mňa humor nehodí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné po stránce krváku, sympaťák záporák, geniální scéna s klokany VERSUS dementní chování nulově zajímavých obětí, děj neděj. Nebyla to špatná sranda, ale tak nějak mě průběžně po celou dobu něco iritovalo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2005 natočil Greg McLean nevýrazný Australský "horor", který mne docela nudil. ALE ... tímto rokem a filmem rozpoutal nechtěně spolu s Francouzi obrovskou vlnu hororových filmů, které se navrátily k základům hororu 70. let a to dnes již toto můžeme nazvat silným žánrem (nikoliv subžánrem) EXPLOITATION... Ve filmu nešlo o gore, usekané končetiny a hlavy, ale o teror a násilí, psychický nátlak atd. Paradoxně to byla Evropa a Austrálie, která obrodila tento žánr, který dnes slaví již roky úspěch ve vykradačských USA, které na nás chrlí jeden teror a filmové násilí za druhým ... To jen tak na úvod, že první Wolf Creek se svým dodatkem, že je natočen podle pravdy (a kdo tomu tenkrát z nás nevěřil? ...hehe! :-))) ) šokoval diváky jiným způsobem, než bylo v té době zvykem ... V roce 2013 Greg točí druhý díl!! Také prý dle skutečné události a vrací na scénu magora z prvního dílu. Tzv. "ozplotation" v plné parádě, který od začátku tvrdě a drsně šlape na plyn (doslova), násilí, gore, nečekané momenty, odporný a totálně šílený hlavní magor, uřezaná hlava nožem v přímém záběru, totálně kulervoucí scéna s klokany, vyvraždění páru starých dobrotivých důchodců ... ano, v tomto filmu nezůstane NIKDO ušetřen!! Muži, ženy, staří lidé, zvířata jsou masakrováni jak na běžícím páse a když už je toho na silnici a v poušti dosti, dějse přepne na téměř půlhodinové "torture" v plné parádě kdy převládá zejména psychický teror a tlak na hlavního hrdinu ... Ten film má koule a pořádný!! Mnoho diváků, a to i diváků znalých hororů a exploitation žánru si možná nevšimne, že film EVIDENTNĚ oslavuje řadu kultovních exploiterů, které jsou povinnou četbou pro příznivce žánru. Jednak je to excelentní a do dnes nedoceněný flick z 80.let Fair Game (1986), dále akční teror na silnici mi nenechal nevzpomenout na šíleného a kultovního Hitcher/StopařeThe (1986), samozřejmě že kult kultů Texas Chainsaw Massacre (1974) od T. Hoopera je připomenut v největším podíle .. a ve finále si můžeme vzpomenout (jak kdo ...) na nespočet Japonských (Asijských) "torutre-porn" prasáren ... Tenhle film není jen drsný, krvavý, násilný, a psychicky nepříjemný, tento film je oslavou (nikoliv vykrádačkou !!! ) těch nejlepších perel, které v subžánru vznikly. Je pospojován skvěle do sebe a funguje na jedničku. Ale není pro každého ... a spousta i těch hodně znalých v něm neuvidí a nepochopí to, čím má být - oslavou "ozplotation" a exploitation celkově. 5/5 ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po Micku Dundeem tu máme dalšího Australana, který by rád svou vlastní sérii. Mick Taylor si pro sebe krade celý film a očividně si to nehorázně užívá. A divák s ním. Tohle pokračování je totiž ve všech aspektech překvapivě lepší! Drsný Australan k smrti nenávidí policajty, turisty loví s mnohem větší chutí než minule a ještě u toho stíhá pronášet hlášky, za které by se nestyděl ani Joe Hallenbeck. Karty jsou rozdány, tudíž dvojka Wolf Creek může šlapat na plyn už od úvodní potyčky s policejní hlídkou, tempomat na stošedesáti držet přes skvěle natočenou silniční honičku a krasojízdu finišovat v Mickově doupěti s tisícem mrtvol. Drsný, špinavý, brutální, ale i nesmírně zábavný ozploitation, v němž není nouze o prostřelené či uříznuté hlavy, uřezané prsty nebo létající klokany (imho asi největší WTF scéna). Zkrátka MA-SA-KR! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mick Taylor. Ochránce krás Austrálie, regulátor stavů vačnatců i turistů, rudokrký buran držící slovo, lovecký nůž a pušku. A snad to bylo tou převládající červenou na flanelové košili, schopností zjevit se nečekaně, či zálibou ve vulgaritách a sžíravém sarkasmu, ale taky tak trochu Freddy Krueger mimo fázi snění.. Sice kostra a kůže klasického hixploitationu, ale uvnitř maso Rodrigueze (policejní hlídka), Duelu (kamion), či No Country for Old Men (genius loci pouště) a jedno bijící srdce filmaře se smyslem pro symetrii, humor a budování napětí (je úžasné, že až na svéráznou Quiz Show se vše odehrává na otevřeném prostranství). Na další počin Grega McLeana si milerád počkám a vůbec bych se nezlobil, kdyby znova zamířil ke kráteru s podezřele vysokým počtem nezvěstných - za tím milým, žoviálním majitelem ještě delších kotlet, než si nalepují v seriálu Vyprávěj.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že po horde žánrových sračiek poteší aj ochranársky dozor nad digi kangaroo-omg likvidačkou, ak to prospeje žánrovému osvieteniu, alebo možno ani ee.Kým v jednotke ((ľúbila sa viac) bolo to ne1žnačné gradovanie (ne)origi OK finišu, Jarrat sa v tom svojom druhom prípade síce nezbavil svojho sexappeal úškrnu, no v tejto horem/nadol účasti sa filmovo pokúša infiltrovať do ligy, kde spoluhráči majú hrubší kabát a tučnejsiu batožinu. Agresívnosť nepopierateľná no pre fandov len ďalsie očakávanie prídavku. Aj Salva sa pokúša rozkrídliť svojho Jeepera no už 2ka si musela hľadal divákov. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Turisti, ktorí sú zvedaví na pozoruhodný meteorický kráter Wolf Creek zase raz doplatia na svoje potulky, keď si ich v oblasti vyčíhne miestny lovec s vraždiacimi chúťkami. Pokračovanie vcelku obľúbeného ozploitationu na seba nechalo čakať dlhých 8 rokov, no na jeho kvalite sa to našťastie negatívne neprejavilo, keďže je v podstate porovnateľné so slušnou jednotkou. Akurát, že misky váh sa z vážnej, temnejšej roviny presunuli viac do roviny svižnej a zábavnejšej, kde si to zabijak Mick už od začiatku vyložene užíva a nedrží sa späť. V niektorých ohľadoch to myslím jednotku prekonáva a celkovo ide o príjemne drsnú, zábavnú žánrovku, pri ktorej sa človek nenudí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororová komédia, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má vydarený príbeh o mužovi, ktorý sa počas cesty v Austrálii rozhodne pomôcť neznámej zranenej žene, lenže už čoskoro si uvedomuje, že sa stala obeťou psychopatického vraha, ktorý sa nezastaví pred ničím a nenecháva po sebe žiadnych svedkov. A tak v tomto prostredí ďaleko od civilizácie stojí proti vrahovi, ktorý v tom má už mnoho skúseností a preto musí urobiť všetko preto, aby sa z toho dostal. So spracovaním som nadmieru spokojný, s pôvodným filmom to má spoločné len prostredie a postavu vraha, inak si to ide vlastnou cestou a tak sa to dá brať aj úplne samostatne, pričom ma veľmi zaujalo, že na prvý pohľad to síce pôsobí, ako nespočet podobných filmov, ale v konečnom dôsledku je to dosť odlišné. Už hneď na začiatok napríklad tým, že trvá dosť dlho, kým sa vôbec dá zistiť, kto je vlastne hlavný kladný hrdina, ale toto celkové prevedenie mi sadlo výborne. Veľkým plusom je rozhodne samotná postava vraha, ktorý tu má veľa priestoru a je perfektný, takže všetky svoje scény si berie pre seba, dej ma po celý čas dosť bavil, pričom neustále sa striedajú dlhé a dynamické sekvencie s tými pokojnejšími, ktoré sú ale tiež zaujímavé. Tiež ma zaujalo, že to miestami pôsobí drsne a napínavo, aby následne prišiel úplne odľahčený štýl so skvelým čiernym humorom a rovnako chválim, že je tu plno scén, ktoré sú v tomto type filmu bežné, napríklad celá časť v podzemnom úkryte, ale pojaté je to úplne inak, originálnejšie a zábavnejšie. Tu mi skutočne sadlo úplne všetko, až prekvapivo vydarená zábava. Spokojný som aj po tej hororovej stránke, o atmosféru tu vôbec nejde, ale napätie aj napriek postave vraha, ktorý je vlastne takmer hlavným hrdinom aj tak funguje, poteší niekoľko vydarených krvavých momentov a chválim aj prekvapivo dobre zvládnuté akčné scény, hlavne rôzne naháňačky, kde rozhodne vedie celá časť s kamiónom. Herecké obsadenie je na tom dobre, tu ide hlavne o dve postavy, hlavný hrdina je ten správny sympaťák, ale aj tak rozhodne viac zaujme samotný vrah, ktorý tu má skvelé repliky a berie to tak správne odľahčene. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, až prekvapivo dobrá vizuálna stránka a efekty, no hlavne celá tá netypická kombinácia tu funguje skvelo. Tak toto ma veľmi milo prekvapilo, ani pôvodný film nie je zlý, ale prišiel mi len ako taká štandardná žánrovka, no pokračovanie je lepšie prakticky po všetkých stránkach. Síce tento typ filmu u mňa neponúka potenciál na plné hodnotenie, ale aj tak dej, akcia, postavy, vizuál, humor, napätie, ale aj všetko ostatné mi sadlo až prekvapivo dobre a skutočne ma nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť. Dúfam, že bude aj trojka, túto postavu by som rád videl znovu. 76% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pocit izolácie v horrorových snímkoch je stávka na istotu a prostredie austrálskeho vidieka dáva tvorcom neobmedzené možnosti - tak sakra prečo to nevie nik poriadne využiť? V podstate som celý film už videl niekde inde - pozliepaný zo scén iných žánrových odrôd. Naozaj nič originálne, každá scéna takmer prvoplánovo vykonštruovaná, miestami nejaká tá gore-scéna sa podarila a možno akurát psychopatický záporák Mick Taylor mi trošku nahnal strach, jeho chrapľavý hlas a buranské vystupovanie bolo naozaj ikonické. Ale inak nič, čo by stálo za zmienku, či za zapamätanie. 50%. ()

Reklama

Reklama