Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"V God's Pocket žijú prostí ľudia. Keď vyrastú, ženia sa a majú deti. Mesto prakticky neopúšťajú; čosi také sa stáva iba zriedkavo. V God's Pocket väčšinou i zostarnú a napokon i umrú. Každý pozná každého a každý niekomu niečo ukradol. Len jednu vec miestni nikdy nikomu neodpustia: ak nie ste z God's Pocket."
Túto charakteristiku svojho mesta napísal do novín šesťdesiatročný novinár Richard Shellburn (Richard Jenkins), miestna celebrita, ale aj opilec a záletník. A práve sem, do God's Pocket je zasadený i príbeh o Mickeym Scarpatovi (Philip Seymour Hoffman), ktorého nevlastný syn Leon Hubbard (Caleb Landry Jones), nie práve najobľúbenejší v radoch miestnych, utrpí jedného dňa v práci na stavbe smrteľný úraz. Táto nehoda Mickeyho, ktorý je momentálne bez finančných prostriedkov, veľmi prekvapí. Ocitá sa pod tlakom zo strany synovej matky Jeanie (Christina Hendricks), ktorú Mickey už dávno prestal uspokojovať, a jej dvoch arogantných sestier, ktoré Mickeyho nemôžu vystáť. Navyše, Jeanie má tušenie, že so synovou "nehodou" nebolo všetko v poriadku. (sochoking)

(více)

Recenze (22)

emma53 

všechny recenze uživatele

Možný spolier : Byl by to hřích nevidět Philipa Seymoura Hoffmana v jedné z jeho posledních rolí. Je mi jasné, že nebýt jeho, tak by tenhle snímek moc šancí neměl. Ale bylo tam tolik různých nuancí, jen je vnímat. Snad každá postavička v God's Pocket měla něco do sebe, svůj význam, místo, úlohu. Střídaly se tady i různé druhy žánrů, nejen krimi, drama, ale i komedie, protože tam zaznělo spoustu skvělých hlášek (alá Mickeyho, když honil náklaďák s masem, tak na zírající kolemjdoucí řval. "Já nejsem šílenec, já jsem jenom běžec") a ta se kloubila s tou černou, absurdní. Mimo jiné majitel pohřebního ústavu ve mně okamžitě evokoval film Zátiší, kde si Eddie Marsan zahrál téměř totožnou roli. Mám asi jen jednu velkou smůlu, že nejsem z God's Pocket, kde každý zná každého a všichni dohromady znají ta velká, či malá veřejná tajemství, o kterých se pokud možno nemluví a nebo jen v baru na rohu ulice. Za Phillipa ! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Miestami až drsným humorom ladený film o chlapíkovi (Philip Seymour Hoffman), ktorý sa jedného dňa ocitne v nezávideniahodnej situáci, ktorú vyrieši prakticky so stoickym kľudom. Dej filmu sa odohráva v meste, kde každý každého pozná- v God's Pocket, kde všetci chlastajú a každého ohovárajú, a v ktorom žijú skutočne ''zaujímavé'' postavičky, (funebrák Eddie Marsan vám želá úprimnú sústrasť a hned vás chce ojebať na poplatkoch za služby), ktoré nikdy neodpustia len jednu vec nikomu: ak nie ste z GP! ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá cesta zvláštní upadající komunitou, která od začátku naznačuje, kdo patří na kterou stranu. Nahnilá je drtivá většina charakterů a ty ostatní tuší bezvýchodnost situace a oddalují ji. Za tak krátkou stopáž stihne God's Pocket až překvapivě hodně. Velmi spokojen, ačkoliv samozřejmě, že většinu dojmu udělal ten Dublin kolem nás. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bezútěšná čtvrť plná bezútešných lidí žijící bezútěšné životy. God's Pocket je lehkodepresivní film s mírným nádechem černého humoru a malou kapkou krimi, což vlastně přesně odráží každou městskou část či vesnici, bez ohledu na zem, kde leží. Výborný debut. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky ten klasicky ciernohumorny film o luzroch zo zapadakova. Zapletka je irelevantna. Dôlezita je atmosfera a ta funguje dobre. Film vyzdvihuju herecke vykony. Jak zname, tak aj menej zname xichty si tie svoje komicke figurky vychutnali. Slabinou filmu je tempo. Miestami je to az prilis pomale a nudne. Scenar mohol by este viac absurdnejsi, aby to bola väcsia zabava. Vysledkom je taka slabsia variacia blaznivych Coenoviek, ale za jedno pozretie to rozhodne stoji. 6/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních počinu Philipa Seymour Hoffmana mě moc neoslovil.Příběh z jednoho města,kde každý zná každého a je to taková uzavření skupina co zrovna řeší smrt syna přítelkyně Mickyho (Phillip Seymour Hoffman)Film ubíha dobře,ale moc záživný není.Za mě celkově tedy 50 % a tři hvězdy. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Jaksi nenápadně výborný "malý" film, Philip Seymour Hoffman je ve své rovněž spíše nenápadné roli rovněž výborný, nechť odpočívá v hereckém nebi... ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pěkný, příjemně pomalý film o lidech, co se utápí v každodenní rutině, a nejsou to zrovna oblíbenci štěstěny. Ale taky je to film celkem nepředvídatelný, často smutně zábavný, s výbuchy komického násilí z naprosto nečekaných zdrojů, při kterých jsem se slušně bavil. Philip Seymour Hoffman a John Turturro (zase ve formě), dva moji velcí oblíbenci, tak co víc si vlastně můžu přát...70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lehce kriminálně absurdní, černohumorné potíže se sháněním peněz a zařizováním pohřbu především dotvářejí kolorit svébytné čtvrti God's Pocket a jejích obyvatel. I přes slušné náběhy se do paměti nevryjí, tedy s výjimkou jako vždy vynikajícího výkonu Philipa Seymoura Hoffmana. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Film urceny pouze urcite skupine divaku o zivote v jedne ctvrti zoufalcu, u ktereho se rozhodne nebudete popadat smichy za bricho. P.S. Hoffmann famozni jako vzdy. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Černá komedie řízlá gangsterkovskou a Jarmuschovskou poetikou aneb poslední role Hoffmana před přestřelem. Odehrává se to v americkým white trash vidlákově, takže pestrá směsice ožralů, tupců, zlodějíčků apod., a dějová linka se točí kolem toho, kam ukrýt mrtvolu děcka vaší staré, než někde seženete prachy na pohřeb (samozřejmě pomocí zaručených metod jako je sázení na koně). Zajímavý je, že Eddie Marsan tu hraje pohřebáka stejně jako ve "Still Life", ale charakterově úplně naopak... ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Film je zaplněn bizarními postavami, z nichž ani jedna (Hoffmanova Mickeyho nevyjímaje) není sympatická či "kladná". S motivy jejich jednání je někdy těžké se ztotožnit. Příběhy lidí skládají dohromady mozaiku bezútěšnosti, každodenního lopocení se, to vše zarámované událostmi kolem smrti nevlastního syna Mickeyho a jejího podivného "vyšetřování". Osobně jsem u filmu postrádal šťávu, která by mu dodávala dojem hlubšího filmového prožitku. Takže "jen" 3* ()

gicous 

všechny recenze uživatele

God´s Pocket má jedno eso v rukávu a to vytahuje vlastně pořád dokola. Ano, je jím P.S.Hoffman, pan Herec, který svoji přítomností uměl ozdobit každý snímek, i ten sebeprůměrnější. 5/10 ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Konzistentní užvatlaná nuda od začátku do konce. Zápletkou má být smrt nějakého uslintaného debila, který si o to říkal a bez něj bude všem líp. (7%) ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Průřez uzavřenou komunitou, kterou sice specificky vymezuje její lokalita, ale v principu to takhle pokřiveně bude fungovat asi všude. V jednotlivostech, v rámci planejch hospodskejch tlachů, pomluv, nízký morálky a vůbec náhledu na tuhle bandu asi trefný, “děj” a vyznění filmu jsou ale docela prázdný. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

SPOILER SPOILEEEEEEEER. WTF! , ultrakrátka ale jedna z najlepších bitiek ever XD, frikin brutal. Síce je to asi inšpirované Game of Thrones..., ale nevadí ()

Reklama

Reklama