Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Před dvěma lety se Hibiki měla vydat se svojí kamarádkou na hudební koncert dvojice slavných zpěvaček, ale bohužel do toho vpadla událost se zraněnou tetičkou, a tak se na koncert vydala Hibiki sama. Byla nadšená a opravdu si chtěla celou show užít, ale hned po první písni došlo ke katastrofě. Na stadionu se najednou objevila monstra z jiné dimenze, která se nazývají Noise a občas se zjevují po celém světě. Jejich kořistí jsou lidé, kteří se po kontaktu s těmito tvory proměňují v prach. Obě zpěvačky, Kanade a Tsubasa, však byly obdařeny nadpřirozenou silou získanou ze záhadných krystalů a jako jediné tak mohly netvory zlikvidovat. Když Kanade viděla, že je Hibiki ve smrtelném nebezpečí, pokusila se jí ochránit, jenže se dostala na pokraj svých možností. Proto se rozhodla zazpívat „labutí píseň“, která maximálně posílila její schopnosti, ale zároveň jí i způsobila smrtelná poškození. Během boje byla Hibiki vážně zraněna a do jejích útrob se dostaly úlomky krystalu Kanade., které jí propůjčily zpěvaččiny schopnosti, což ovšem dívka nevěděla. V průběhu dvou let se Hibiki snaží přiblížit Tsubase, která mezitím rozjela sólovou dráhu, a proto odejde na stejnou školu jako ona. Dívka si jí ale nevšímá až do chvíle, kdy se konečně v Hibiki projeví nadpřirozená síla bývalé spolubojovnice. (EMIA)

(více)

Recenze (2)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Čas od času marně přemýšlím, proč vlastně některá anime vznikají, když nemají kousek kouzla. U Symphogearu se těsně před rezignací na namáhání mozku dostavilo osvícení. Ha, páni Otaku, myslíte si, že vás chtějí autoři oblažit dobrodružným anime s charismatickými postavami a komplexním dějem? Chyba, připravili pro Vás stopáží přetažené, jakýms takýms příběhem poslepované pásmo špatných videoklipů. Promo video. +++++ Malé info z ANN: Music: někdo, někdo, někdo, Noriyasu Agematsu, Original creator: někdo, Noriyasu Agematsu. Tento pán zřejmě přišel s geniální myšlenkou, že spoře oděné dívčiny by mohly získávat superschopnosti dík zpěvu jeho písniček. Aby to nevypadalo úplně pitomě, tak bojují s monstry, která se nazývají Noise. Sice zatím není jasné proč nosí tento název, ale kdo ví, třebas nám to "seriál" vyjeví. +++++ Těžko říci, zda to byla lenost či nedostatek sebedůvěry daná vizuálním debutováním, jisto je, že scénář se přidržuje zuby nehty všeho, co už má v anime pevně dané rysy. Transformace, totálně předvídatelný vývoj vztahu hlavních hrdinek, nejhrubší možná typizace postav, design kombinézek i konflikt mezi suprhrdinským a středoškolním životem... můžete si odškrtnout s tunou dalšího balastu. Snad aby ještě pěvky vyrazily na pláž či do bazénu. Po třech dílech vzdávám. ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Je to barevné. Je to sci-fi. Je to hudebně laděné. Je to anime! Je to Senhime zesshō Symphogear!! Zatím u 2 dílu, takže si netroufám hodnotit, mám z toho ale docela dobrý pocit. Takový mix hudby a nějaké té rubačky by zase nemusel být tak špatný. Po 2 dílech zatím dojem 4*. Po čase kdy jsem shlédnul další díl už nemám na Symphogear vůbec chuť. Asi začnu dávat špatné hodnocení--> 2* ()

Reklama

Reklama