Reklama

Reklama

Mórecu pirates

(seriál)
  • Japonsko モーレツ宇宙海賊 (více)
Trailer
Japonsko, 2012, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Júiči Sasamoto (kniha), Norijuki Macumoto (kniha)

Hrají:

Mikako Komacu, Kana Hanazawa, Ai Kajano, Činacu Akasaki, Suzuko Mimori, Jui Horie, Jošicugu Macuoka, Rina Sató, Hisako Kanemoto, Kaoru Mizuhara, Maaja Učida (více)
(další profese)

Epizody(26)

Recenze (7)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

To se nám to tady, naštěstí v relativně přívětivých mezích, rozhádalo. Přišel čas, abych se také někam postavil a bude to spíš za yenna. Nepramení to z osobní známosti ani lítosti, že je v tom sám. Vesmírní piráti jsou, krom holčičení, podle mého názoru, docela obyčejnou space operou, kteroužto obvykle chápeme jako žánrově příslušnou ke sci-fi, byť v sobě mnohdy zahrnuje prvky fantasy, pohádky atd. Se stejnou logikou bychom klidně mohli tvrdit, že sci-fi nejsou ani Hvězdné války. Ale dosti o tom, žánrové zařazení stejně kvalitu neovlivní. +++++ Ani mně však seriál příliš dobrodružný nepřijde. Pirátská živnost kapitánky Mariky nepůsobí jakožto romantické žití na hraně, v nebezpečí, ani honba za podlými či ušlechtilými činy. Vyráží sice za poklady, stráží princezny a přepadá lodě, ale jakoby si na pirátství jen hrála, leč narozdíl od ostatních dětí měla mnohem lepší hračky. Nedělní výlet s trošku ztřeštěnou rodinkou namísto poslání či osudu. Seriál si sice tohle své hraní s "jako" zřejmě uvědomuje a reflektuje např. inscenovaným "loupením", ale nečiní tak obzvláště chytře a určitě nejde o významné téma seriálu, pokud vůbec o téma jde. +++++ Dilema skutečnost/hra se pak trochu odráží i v postavách, které se neustále usmívají a tváří, že teď se bude blbnout, teď bude "něco super". Je to parta, která nezažívá opravdová dramata a tak nemohou moc dobře vyjevit, zda-li jsou hlubocí či mělcí. Kdo nemůže předvést hloubku, působí holt mělce. Být ale mladší, možná i teď, hrál bych si s tou bandou na piráty rád. Na pirátské lodi bych s nimi sloužit nechtěl. Slabé *** po 12 dílech. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Obvykle píši komentář až po skončení seriálu, zvláště jde-li o právě vysílaný, tentokráte si však doba a hodnocení žádají někoho, kdo se postaví za správnou věc. Tudíž trochu konfrontačně: Osobě toužící po sci-fi bych Mórecu učú kaizoku nedoporučil, zato bych je neváhal navrhnout tomu, kdo hledá dobrodružství s vesmírnými plavidly. Podotkl bych, že přes spíše odlehčené ladění se vyhýbají obvyklým a obvykle stylizovaným komediálním momentům, že je obývá několik sympatických postav, v čele s roztomilou cundere Čiaki a mlsnou vládkyní elektronického boje Coorie, a že potěší střídmými bitvami odpovídajícími budoucí / začínající kapitánce, alternativními způsoby pirátského výdělku a hrdinkou, která přes svůj talent nespadla z nebe učená (studijní epizoda patří k nejlepším). V zimní sezóně roku 2012 si nelze vybrat lépe, dodal bych pak na závěr. 7/10 ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Je až zarážející, jak mimořádně špatný může být sci-fi seriál. Spoustu nedostatků totiž může zakrýt futuristickou stylizací a kvalitními dialogy. Mōretsu uchū kaizoku nějaký ten potenciál jistojistě mělo. A proč taky ne? Začátek rozhodně není nezajímavý a překvapivě není neoriginální. Kdesi v budoucnosti žije Marika, hlavní postava seriálu, normální středoškolský život. Tedy normální vzhledem k futurističnosti světa. Jednoho dne se od své matky dozví, že zemřel její otec, kterého ona nikdy nepoznala. Dozví se ale víc než jen to. Fotřík byl prý kapitánem vesmírné pirátské lodi. A hádejte kdo má být kapitánem po jeho smrti? Yop, Marika...opravdu to nevypadá špatně, tím spíš se začátkem namlsaný otaku čeká epické bitvy, spoustu zajímavých postav, rozhovorů, výbuchů, třesků blesků a prostě všeho co má ve správném sci-fi být. Bohužel, právě po počátečním (relativním) nadšení se dostavuje poměrně tvrdé vystřízlivění. Debilní děj, sestávající se ze špatných dialogů, nesnesitelné, ošklivé a přihlouplé černovlasé tsundere, jen tak naznačují kam až Vesmírní piráti míří. K odpadu. Vrchol ultranudného a velmi, opravdu velmi špatně napsaného scénáře se dostaví poměrně záhy. Když Marika cvičí v lodi, dostavuje se takový pocit nudy, že jsem myslel, že obětuji nějakému bohu nehorázně čumícího jezevčíka, co máme doma, aby mě už netrestal tímhle přívalem nudy. Mōretsu uchū kaizoku ukazuje naprosto přesně, jak sci-fi seriál nemá vypadat, není dělaný s citem, nedělali ho lidé, kteří žánru rozumí. Radši než tohle koukněte na nějaký díl Star Wars, z anime zkuste Seikai no monshō, a co se týče her, zahrajte si třeba serii Mass Effect. Všechny jmenované produkty jsou o triliony zábavnostních bodů výš než shitozní Space Pirates, které nad odpadem drží jen krásná (ale nepříliš zajímavá) hlavní hrdinka, slušný opening a průměrný vizuál. Ruce pryč, všichni, kdo si science fiction aspoň trochu vážíte......................................Edit: Nedá mi to, abych nereagoval na yennův komentář: Dobrodruhy tihle piráti absolutně neuspokojí. Dobrodružství, jak tomuhle paskvilu říkáš je přespříliš špatně vyprávěné a díly jsou amatérsky vypointované. Co se týče tebou zmiňované sympatičnosti postav, tam je to jasně subjektivní pocit, dle mého jsou šablonovité, nezajímavé a v případě černovlasé tsundere až nepříjemně asexuální a nudné. Bitvy nejsou decentní, jen se někomu nechtělo je nijak promýšlet. Není to decentnost, nýbrž odfláklost, co je podle mého správně definuje. Alternativní způsoby pirátského výdělku jsou hodně primitivně naroubovány na rádoby zajímavý děj o vesmírných pirátech a proto nemá cenu se jimi zabývat. Neberu ti, že se ti piráti líbí, ale označovat je za nejlepší anime zimy je poněkud zcestné a svědčí to o tom, že asi nemáš v ramci aktualnich serialů přílis nadíváno. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Moretsu uchuu kaizoku. Už jen ten název vypovídal o tom, že to nejspíš nebude tak špatné. Jaké však bylo mé překvapení, když se mi první a druhý díl líbil. Vše poté opadlo v díle třetím a čtvrtém, kde hlavní dějová linka byla vně vesmírné lodi, ve které to bylo prostě neuvěřitelně nudné a člověk u scén usínal. Nezáživný děj, nezáživná hudba, boje šílené, hlavní hrdinka - to je příběh (nudy a zklamání) sám o sobě. Nevidím zde nic, co by mohlo sérii ještě vyzvednout na povrch. Končím po 4-5. díle. Edit: právě jsem koukl na nejnovější 9. díl - stále stejné, šílená nuda. 25% ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Sice úplně nechápu, jak sem to těch 26 dílů mohl vydržet, ale celkově to byla docela zábavná kravina :) ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný anime. Řekl bych, že zařazením je tak nějak na střední cestě. Není to úplná dětská pohádka, ale také si to nedrží úplnou vážnost. Kdyby se to naopak přiblížilo více k té vážnosti (něco na styl nejnovějšího Captaina Harlocka), bylo by to super anime. Je tu spousta politického prostoru, možnost mnoha napínavých situací, ale nejsou bohužel plně využity. Je to spíše o prohlubování pout mezi jednotlivými postavami a celkem strategická podívaná. Chybí tomu bohužel více bitev a je to příliš jednostranné ve prospěch Mariky. Ale jak už tu bylo napsáno, je to spíše dobrodružství, než scifárna. Animace je dobrá a hudební stránka místy ujde. ()

draxus 

všechny recenze uživatele

Tohle anime je příjemná oddychovka. Pravda je, že jsem ze začátku čekal něco hodně jiného, nicméně celý koncept se mi nakonec dost líbil. Je super vidět v jistých ohledech hodně střídmé anime, kde hlavní hrdinové nejsou od začátku strašně nabušení a nepřekonatelní, ale jsou spíše lidští, a vše co mají, si musí naplánovat a vydřít. Jasně, hlavní hrdinka má mít sklony ke geniálnosti ve směru taktiky a strategie, ale zároveň už v prvních dílech i od ostatních postav slyšíme, že sice je nadaná, ale pořád se musí učit. Je to jedno z mála anime s vesmírnými loděmi, kde hlavní hrdinové před přesilou raději utečou, než aby je vzali střemhlav a nějak zázračně, rádoby geniálně z dané situace vyvázli. Navíc se mi líbí i ta myšlenka "zákonných" pirátů, protože jak je možné vidět v historii, podobné věci se skutečně děly, navíc zde je to dotaženo až do fáze, kdy je již po válce, takže co s pirát? Ti se tak stávají z části zásilkovou službou, z části herci, ale z části jsou pořád lidmi, které najmete, když si vzhledem k okolnostem a postavení nemůžete úplně špinit ruce sami. Milé anime, které mě do sebe vtáhlo a až do konce bavilo. Za mě 8/10. ()

Reklama

Reklama