Reklama

Reklama

Thermæ Romæ

(festivalový název) (seriál)
  • Japonsko Thermae Romae (více)

Obsahy(1)

Ve starověkém Římě pronásleduje proslulého architekta Lucia smůla. Dostane výpověď, protože je jeho styl stavby nemoderní a všechny městské lázně jsou hlučná bouřlivá místa, kde už relaxace není prioritou. Aby našel trochu klidu, ponoří se pod vodu, jediné místo, kam na něj hluk ostatních návštěvníků lázní nedosáhne. Jenže silný proud ho stáhne do hlubin. Když se vynoří, uvědomí si, že se ocitl v úplně jiných lázních. Jeho původní myšlenkou bylo, že se zatoulal do ubikací otroků, ale ve skutečnosti docestoval až do moderního Japonska! Nyní, vyzbrojen znalostmi o těchto zvláštních lázních, je Lucius odhodlaný napravit svou reputaci a způsobit převrat v římské koupací kultuře! (Animefest)

(více)

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Některé Japonce očividně traumatizuje obvinění z neschopnosti asiatů vytvořit cokoliv novátorského a ze života založeného na zručném kopírování a přebírání. Rozhodli se vrátit úder celé Západní civilizaci. A kde má počátky Západní civilizace? V Římě a žido-křesťanské víře. Tito Japonci vrací úder a uzavírají kruh +++++ Neschopný lázeňský architekt Lucius zažívá frustraci. Tak rád by vytvořil nějaké pořádné dílo, které by jej zapsalo do historie, jenže na to nemá. Olymp mu však přesto přeje a tak jej díl co díl nechává cestovat do moderních japonských lázní, umýváren a koupelen naší doby. Jeden kulturní šok střídá druhý a Lucius čerpá inspiraci. Za pár minut jej však záludná Fortuna, po vydatném obcování s múzami, vyvrhne zpět do všední římské reality. Konečně se může dát do stavebního xeroxování. +++++ A tak pořád dokola... stejná hysterická hnutí mysli, stejné obdivné výkřiky, stejně úslužní Japonci, stejné schéma a nakonec tedy i stejné závěrečné titulky, což je chyba nejmenší. Všiml jsem si také, že se tam objevily pokusy o vtip, musel jsem však hodně napínat pozornost. Viděl jsem první dva dvojdíly, ten poslední, v němž se zřejmě vypořádají s Židy (či polním koupáním), si nechám ujít. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Lehká věc určená k zasmání a k tomu, aby mladí získali pár informací navíc o tom, jak to vypadalo ve starém Římě. Velmi prostá animace a ochota utahovat si z jedné i druhé strany. Já se bavil (a jak se zdá, tak i větší část světa, kde má tato věc zhruba dvojnásobné hodnocení než tady). ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Koncept se pořád opakuje, ale je to kraťoučké, tak to tolik nevadí. Nemá cenu tu hledat žádné hluboké pravdy. Má to pobavit a v tomhle ohledu to svůj účel splnilo. Mě osobně nejvíc pobavily narážky na film a válečná trofej:D ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Jestli má někdo pocit, že si musí Japonci něco dokazovat, tak mu asi nedošlo, že tenhle seriál je i svoji formou (obyčejná a bídně animovaná) jenom jedna dlouhá anekdota. Už její zápletka je tak nesmyslná a náhodná, že nelze brát vůbec vážně. Navíc kulturní šok je věc v souvislosti s Japonskem tak pochopitelná, že je o to vtipnější. Jestli si Japonci z někoho dělají srandu, tak leda sami ze sebe. Věřím, že hraný film přinese zábavu ještě větší. ()

Reklama

Reklama