Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych úplně, že je nový Amityville dobrý film, ale upřímně - po těch obstrukcích ze strany distributora, kdy bylo datum premiéry odloženo postupně snad o tři roky, jsem očekával úplně toxickou srágoru. Takže jsem vlastně ve výsledku příjemně překvapen, byť je Khalfounova novinka po všech stránkách přinejlepším průměr. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

5 x .... 5 x jsem zaspal u tohoto filmu... to se mi snad ještě nikdy nestalo! SPOILER: "Dcerka asi hrozně milovala svou mámu, že se ji ani nesnažila pomoci..." ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na toto sa neoplatí vyhadzovať peniaze. To je žiaľ môj názor. Film neponúkne takmer nič zaujímavé. A to som prívržencom duchárskych kúskov, rovnako aj tejto série. Prvá hodina nuda, dvakrát ukázali démona asi na zlomok sekundy a týmto to končí. Možno len scénku s muchami by som mohol aspoň trochu pochváliť, ale čo z toho. Ani zľaknúť sa veľmi nedá. Ku koncu konečne nastane nejaká akcia, no kým som sa spamätal, už nasledovali záverečné titulky. Pokiaľ dôjde k nejakej vražde, je samozrejme všetko mimo záber. Keď tak nad tým premýšľam, asi najhorší horor, ktorý som tento rok videl v kine. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako Ľudská stonožka 2, aj toto vychádza z myšlienky, že „to predtým“ boli len obyčajné filmy. Ale s tým rozdielom, že filmy podľa skutočných udalostí, kedy šialený magor v spánku brutálne postrieľal vlastných rodičov a ako bonus pridal súrodencov. Neskôr pošuk tvrdil, že mu to prikázali „hlasy“. No, hmmm. Nový Amityville je štandardná, predvídateľná, nenáročná duchárska „klasika“. No celkom ma bavila, mala fajn hercov, dobrú atmosféru a scenár oživil zaujímavý motív brata v kóme. Ku koncu to pritvrdilo, ale že by ma to nejako extra strhlo, to sa ozaj povedať nedá. Režisérov predchádzajúci film, Maniak s Elijahom Woodom, bol nezabudnuteľnejší. No ani Amityville nie je (napriek podozrivo dlho odkladanej premiére) žiadny prepadák, ale „len“ priemerný horor. Ostatne, že po legendárnej časti, v ktorej vraždilo prekliate zrkadlo, už nebolo kam klesať. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po hodinách, zrcadlu a domku pro panenky se nový Amityville tak trochu vrací ke kořenům: to jest k samotné haciendě, která si zasedne na jednoho z členů rodiny a tu pomalu přivádí k šílenství. Zdejší rozdíl je ale ten, že tenhle "vyvolený" je tentokrát synátor v kómatu, který po většinu stopáže jen nepříjemně čumí, než ke konci zázračně vyskočí z postele a chopí se brokovnice (pokud tohle pokládáš za spoiler, sorry za něj). No a jak už tady kolega tron správně připomenul: Probuzení se odehrává v realitě, kde jsou předešlé díly právě jen obyčejné hororové filmy. Jinak tahle část sice není vyloženě průjmem, jak jsme mnozí čekali, jenže selhává už v samotném základu - není ani trochu děsivá. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz si troufám říci, že i naprostý žánrový nevzdělanec, jen povrchně se seznámivší s tragikomickou genezí snímku, intuitivně vytuší hrozbu černých čísel ve zdejším hodnocení. Amityville: The Awakening se do hororových análů zapíše pouze smutným rekordem v podobě pětinásobného posunu data premiéry. Mrzkou kvalitu snímku spolehlivě předznamenává i sestup na téměř dětský rating či abnormální množství přetáček. Tato 85 minutová noční můra, ze které se divák ne a ne probudit, má velmi blízko k hororově sterilnímu Bye Bye Manovi z úvodu letošního roku. Za scénář by se musel stydět i v komatozním stavu vědomí setrvávající James a efektivita lekaček je pak přímo úměrná výkonu vašich reproduktorů. Režisér/scénárista Khalfoun však propadl nejen profesně, nýbrž i charakterově. Místo kajícné omluvy divákům v potitulkové scéně se prostřednictvím postav nabubřele naváží do relativně obstojného remaku z roku 2005. Amityville: The Awakening ode mě obdrží prachbídnou jednu hvězdu a ke kinoprojekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka sa spolu s troma deťmi nasťahuje do nového domu. Ten kúpili za výhodnú cenu a preto môžu financovať drahú liečbu ich syna, ktorý je po nepríjemnej nehode v kóme. Čo je však najhoršie je to, že sa práve nasťahovali do jedného z najstrašidelnejších domov v Amerike a ani o tom netušia. - Už z toho totálneho chaosu s distribúciou a vydaním tohto hororu bolo jasné, že pôjde o nevydarený príspevok do beztak stagnujúcej hororovej série. Dej je vlastne totožný s väčšinou nových Haunted House hororov a jediné, čo mi prišlo inovatívne, bolo to, keď školáci pozerali film The Amityville Horror v dome, v ktorom sa odohráva, pretože to by som rád zažil aj ja. Inak je to však značne nefunkčné, slabšie natočené a nezaujímavé. Taktiež si myslím, že ak bude Bella Thorne pokračovať vo svojej kariére podobne ako tu, o pár rokov bude označovaná za najhoršiu hororovú herečku. + herečka z Scream a Boo! A Madea Halloween + herečka z Morgan + herec z Vampire Academy + herečka z The Darkness + herečka z Suburban Gothic a Frankenstein ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů, který děsí spíše svou průměrností než obsahem, ačkoliv tedy pár působivých scén taky má (hlavně tedy ve vygradovaném závěru). Nic více o druhém remaku-neremaku Amityville asi říct nedovedu, pokud člověk semtam koukne na nějaký levný horor, tak přesně může čekat podobný souhrn událostí. Mckenna Grace je opět působivá, Jennifer Morrison je tu málo a Cameron "Jerome" Monaghan to z průměru úplně nevyseká..Na druhou stranu tam ani nějaké vyšší ambice zřejmě nebyly a uteče to docela rychle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne ma neprekvapuje, že to takto dopadlo. V prospech "Francka Khalfouna" nehovorí nič, čo by ma malo presvedčiť o tom, že zvládne tak náročný hororový subžáner, ako je ducharina. Už v prípade snímkov "Maniac", či "P2" potvrdil svoju priemernosť (respektíve lepší priemer). Pracovať s atmosférou, ponúknuť divákovi "strach", ktorý je doslova alfou a omegou tohto subžánru je jedna vec, no gore či bežné napätie z akčnej scény, respektíve k schyľovaniu sa mordovačky, úplne niečo iné. Preto mnohých divákov či fanúšikov žánru uspokojil už spomínaný "Maniac". Ten snímok nemal s napätím takmer nič spoločné, pričom ani originalita vraždenia nebola nijak prevratná, aj keď musím priznať, že pohľad prvej osoby bol proste skvostnou lahôdkou! V tomto subžánri, je to však úplne o niečom inom. Tu divák ihneď zistí s kým má dočinenia, aký zručný je samotný režisér, ako dokáže narábať s jeho pocitmi. Ja sa nesťažujem (!!), nie je to žiadna tragédia. Je to solídne natočené, jedna scéna vyslovene skvostná, celkom dobrá hudba ako podmas, no toto je skrátka málo ... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak ale vážně - dejte mi tužku a papír, posaďte mě v Hájích na metro a já vám garantuju, že do Letňan přijedu s o tolik lepším příběhem, že Amityville z toho znova upadne do kómatu. Ze kterého se tady mimochodem probralo fakt jen tak tak... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vo filme to vystihli dokonale - pozrime si radšej originál, lebo remake-y stoja za h*vno. A tak videl som určite aj otrasnejšie horory. Na jedno zhliadnutie to nebola žiadna smrť. P.S. malá Mckenna Grace - palec hore. P.S.S. Bella Thorne sa síce snaží divákov ohúriť čímsi viac než len pobehovaním v prádle, ale scenár plný klasických klišé jej to príliš nedovolí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Obdobné novodobé, duchařské záležitosti mám rád. Občas se ale nepovedou, jako je tento případ. Vyloženě zlé té není, nejprve jsem dal nejslabší možnou 3*, ale nakonec jsem se rozhodl, že si ani tu tento slabý snímek nezaslouží. Veškeré hororové prvky jsou zde dost utlumené, občas tu máme alespoň nějakou tu lekačku. Nic výrazného se tu ale neděje. Přesto mě to moc nenudilo. Máme tu pár zajímavých prvků. Celkem dobře zahrané postavy, docela mě zaujala postava nemocného bratra hlavní hrdinky, závěr nebyl špatný, i když byl takový jednoduchý. Žádnou hlubší chybu to nemá, jen to prostě nemůže moc ničím upoutat pozornost. Tak jako tak je to podprůměr. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem je to stejný jako s pytlíkem od čaje. Stejně jako pytlík s čajem tak i tohle Amityville(ský) téma nejde luhovat do nekonečna. Ztrácí potom sílu. A tenhle Amityville(skej) " pytlík " už byl pořádně vyždímanej. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prokletý domečku, kdo v tobě přebývá? Sličná Bella Thorne ve tvých útrobách ve spodním prádle pobíhá. Tentokrát to bohužel ke štěstí tak úplně nestačí. Bella se sice vydatně snaží nehrát jen svou zadnicí, jenže film už takovou snahu v zaujetí diváka až tak neprokazuje. Pokud s oblibou masturbujete v časných ranních hodinách, je to v pořádku, jen dejte na mé doporučení vyhnout se úkonu ve 3:15, kdy je dům nejaktivnější. Klidně se může stát, že vás vyruší rachitický mladík s brokovnicí, který si potřeboval protáhnout kostru po dvouletém "ležingu", a mimoděk vám vaši ztopořenou chloubu může ustřelit, ženy jsou v drobné výhodě. Film čerpá ze všeho, co lze od něj čekat i nečekat - bohatý zástup lekaček, historie domu, neotřele odkazující na staré filmy, které byly na základě událostí v něm zaznamenaných, natočeny, hejna much a pověstný zápach po domě, tomu už je věnováno podstatně méně. Značným zklamáním je pro mě závěr. Po všech těch úkazech je přece jen divák natěšený na hutné završení filmu, prostě, že ta hrůza se rozjede naplno, jenže závěr je dost odbytý, ani žádný zvrat se nekonal. Film je mládeži přístupný, nepočítejte s velkou drastičností, nejvíc hardcore záběrem z celého filmu jsou mladíkova hnijící záda, podpořená kopou červů. Film má pěkný temný vizuální kabátek, určitě umí vyvolat příjemné mrazení, dost dobře si ale nedokážu představit, že by někoho dokázal vyděsit. Větší strach jde z předčasné ejakulace. Domnívám se, že po všech odkladech premiér, které tento reboot provázely, přičemž už byl natočen v roce 2015, nebylo fér film poslat zpožděně do kin. Na film se do kina totiž nevyplatí jít. Od kino hororu čekám opravdu něco extra, ne jen běžný hororový standard s pohlednou herečkou v hlavní roli. Skandál se sexuálním obtěžováním žen producenta Harvey Weinsteina, který prosákl krátce po premiéře Amityville, jež rovněž zaštítil produkcí, nebude mít na pohlavní vývoj mladých diváků žádný vliv. Největším pozitivem je nakonec Bella Thorne, jinak je to velmi průměrný počin, byť režii Francka Khalfouna jsem čekal mnohem méně povedenější. Přesto nechvalně známý dům si bude muset počkat na hustou masáž další léta. Áčkový natáčecí štáb už s největší pravděpodobností do jeho útrob hned tak nezavítá. Dá se tedy očekávat, že strašidelné kvality domu budou napříště devalvovány podřadnými produkcemi. V tom případě jsem za tenhle film vlastně docela vděčný. 6/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na filmu je super, že se v první polovině ani nebere vážně, dokonce si film dělá ze sebe legraci, místy profláklé strašení, otevírání dveří, otevírání oken a otevírání úst, v tom baráku se furt něco otevírá ! Je škoda, že režisér musel jet, podle zavedených pravidel, protože taková matka, byla rozhodně super, připomínala mi tu lacinou chůvičku z filmu Přichází Satan!, zdejší máma taky ráda koketuje ze zlem a její fanatický pohled, byl bravurní. Ale jinak nic velkého, jedny proleželý záda, pár much, brácha kostlivec a dvakrát mrtvý pes.......ohh pardon, dvakrát chcíplí pes. Co však rozhodně stojí za to, je soundtrack, který aspoň dává filmu nějakou tu atmosféru. Jinak sem měl opravdu pocit, že režisér si z toho dělá prdel. Inu i Franck nemůže, furt točit horory, o šíleném hobitovi a musí si natočit, nějaký ten sranec, aby se pak zase mohl, vytáhnout s nějakou tou čvachtavou řezničinou. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Není to zřejmě to nejhorší, kam až může Amityville klesnout, perly Exorcism a Asylum jsem dosud neměl tu "čest" zhlédnout, ale průser to je bez pochyb. V tom baráku naposledy strašilo v roce 1982 a pietní akt nad mrtvým bubákem se odehrál o třiadvacet let později. Bohužel není mu přáno, aby odpočíval v pokoji a jeho ostatků se chlípně chápe Franck Khalfoun a světlo světa pak spatří znetvořený plod tohoto spojení s nabubřelým podtitulem Probuzení. Toto filmové nedochůdče pak v potrhaném céčkovém kabátku nabízí směs toho nejhoršího ze současného pojetí hororu, v čele s přeřvanými a zcela nefunkčními lekačkami a dokonale splňuje i ta nejpřísnější kritéria svého ratingu, a tak tu máme opět "horor" zcela bez děsu či krve. Zato nechybí prachbídná herecká sebranka v čele s Bellou Thorne, která by se neztratila ani v české seriálově tvorbě našich úžasných soukromých televizí. Nutno poznamenat, že jí zdatně sekunduje i Cameron Monaghan , jehož "terminátora" v závěru si jistě užije leckterý milovník LGBT. Kvadratorní krávovina, kterou od odpadu nezachránily ani jedny pěkné kalhotky. Proč a pro koho se tohle točí? Odpověď zřejmě znám, pár vysokých hodnocení už tu visí. Každopádně na velké plátno to nepatří, patří-li to vůbec někam. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

"Amityville: The Awakening" Ani neviem čo som vlastne od tohto filmu čakal, ale postupne sa to menilo na katastrofu obludných rozmerov. Už len fakt, že sa vydanie filmu neustále posúvalo a nič nešlo podľa predstáv mohlo dať človeku aspoň nejaký náznak toho o čo pôjde, no realita siaha hlboko pod tieto očakávania. Kde s týmto filmom začnem? Skúsim povedať aspoň pár pozitív? Možno hudba je celkom okey a Jennifer Morrison je dobrá, no dokopy nemám pocit, že by sa ju film rozhodol nejako poriadne využiť a spracovať ju ako poriadnu postavu. Je fajn, že rolu Jamesa dali Cameronovi Monaghanovi, no popravde poviem, že keby predviedol viac svojho talentu, ktorý ukázal v sérii "Gotham", tak by to mohlo byť aspoň trochu desivejšie, no nič také sa nekoná. Takže aj dobre zvolené obsadenie je absolútne nevyužité v možnosti, ktoré mohli niečo otvoriť. Okey, teraz poďme na negatíva, lebo úprimne, je tu toho viac než dosť. V prvom rade naša hlavná hrdinka je hororový stereotyp až to bolí. Videli sme túto postavu milónkrát a nikdy nepriniesie do toho nič nové. Plus to musí byť aj krásna tínedžerka, lebo to presne teraz horory potrebujú. Jej matka je absolútne strašná a neviem či vlastného syna pripútaného na lôžko nechce v skutočnosti miestami pretiahnuť. Jej reakcie sú strašné, herecký výkon je otrasný a okrem toho v záverečnej tretine odhalí tak príšerný zvrat, že je treba ho povedať. takže pre všetkých prichádza varovanie: *SPOILER ALERT - Matka kúpila ten dom práve preto, že vedela o červenej izbe a verila, že keď Boh nepomohol ich synovi cez modlitby, tak mu pomôže diabol. *SPOILER END*. Celý film to spraví zo zlého na absolútne príšerný. Potom je tu Thomas Mann ako spolužiak, ktorý chce Belle asi zbaliť, alebo ja neviem a chce jej pomôcť, no nevie absolútne dať svojej postave potrebný šarm a charakter. Nefunguje to. Vizuálne to neprináša nové absolútne nič, straší nás to hlavne skákačkami, ktoré nefungujú a realita je taká, že napriek tomu, že tento film sa snaží byť jediný skutočným pokračovaním, ktoré žije vo svete, kde všetko ostatné sú len filmy, tak zlyháva na plnej čiare. Myslím si, že film "The Amityville Horror" z roku 2005, ktorému tento film doslova musí kopnúť do zadku má viac atmosféry a priniesol niečo zaujímavajšie, než všetko, čo sa dostalo sem. Jediné nad čím momentálne musím premýšľať je fakt, čo je reálne horší film. Toto, alebo "Resident Evil: The Final Chapter". Hodnotenie: F ()

Reklama

Reklama