Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak vzhledem k tomu, že moje očekávání bylo téměř nulové, můžu prohlásit, že zas taková sračka to nebyla. Naopak, jeden nebo dva momenty pro mě byly opravdu velmi těžké sledovat a dokonce jsem po dlouhé době měla u hororu, na který jsem koukala doma, pocit strachu. Příběh byl sice v podstatě debilní a konec to docela dost kazil, ale vzhled toho kluka mě fakt upřímně děsil. Co bych asi změnila by byla hlavní hrdinka, která mi nepřišla moc sympatická, takže sebemenší empatie neproběhla. Nakonec ale dávám slabší tři. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na toto sa neoplatí vyhadzovať peniaze. To je žiaľ môj názor. Film neponúkne takmer nič zaujímavé. A to som prívržencom duchárskych kúskov, rovnako aj tejto série. Prvá hodina nuda, dvakrát ukázali démona asi na zlomok sekundy a týmto to končí. Možno len scénku s muchami by som mohol aspoň trochu pochváliť, ale čo z toho. Ani zľaknúť sa veľmi nedá. Ku koncu konečne nastane nejaká akcia, no kým som sa spamätal, už nasledovali záverečné titulky. Pokiaľ dôjde k nejakej vražde, je samozrejme všetko mimo záber. Keď tak nad tým premýšľam, asi najhorší horor, ktorý som tento rok videl v kine. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Amityville: Probuzení“ je v konečném důsledku ale hodně průměrný snímek a v rámci série dle mého nic nového. Jsou zde nadhozeny zajímavé vztahy v rodině, ale nic nevede k jejich naplnění, respektive zdůraznění nějaké smysluplnosti pro zápletku. Postava Jamese je na první pohled odpudivá, což mi z hlediska castingu i mejkapu herce přijde hloupé a zbytečně účelné. Ženské hrdinky to lehce zachraňují. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz si troufám říci, že i naprostý žánrový nevzdělanec, jen povrchně se seznámivší s tragikomickou genezí snímku, intuitivně vytuší hrozbu černých čísel ve zdejším hodnocení. Amityville: The Awakening se do hororových análů zapíše pouze smutným rekordem v podobě pětinásobného posunu data premiéry. Mrzkou kvalitu snímku spolehlivě předznamenává i sestup na téměř dětský rating či abnormální množství přetáček. Tato 85 minutová noční můra, ze které se divák ne a ne probudit, má velmi blízko k hororově sterilnímu Bye Bye Manovi z úvodu letošního roku. Za scénář by se musel stydět i v komatozním stavu vědomí setrvávající James a efektivita lekaček je pak přímo úměrná výkonu vašich reproduktorů. Režisér/scénárista Khalfoun však propadl nejen profesně, nýbrž i charakterově. Místo kajícné omluvy divákům v potitulkové scéně se prostřednictvím postav nabubřele naváží do relativně obstojného remaku z roku 2005. Amityville: The Awakening ode mě obdrží prachbídnou jednu hvězdu a ke kinoprojekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Nie je skutočným pokračovaním filmov o Amityville, ale je to metafilm, kde sa tento film odohráva v „skutočnom svete“ a pôvodný film z roku 1979, jeho prequel a remake z roku 2005 sú všetky fiktívne. (Arsenal83)
  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Dům, který vidíme v tomto filmu, byl postaven v El Dorado park na Long Beach v Kalifornii. (veronikajel)

Reklama

Reklama