Reklama

Reklama

Potom, čo Sabrinu (Zoë Bell) unesú tajomní útočníci, ocitne sa v podzemnom brlohu, kde je nútená bojovať s ďalšími nevinnými ženami iba pre pobavenie neviditeľných divákov. Každá z týchto bojovníčok má čo stratiť, no len jedna má ostať nažive po skončení brutálnej hry. (Steny94)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto vravím šialenosť ! Mix exploitation a WIP s Tarantinovimi herečkami s filmu Death Proof. Zoë Bell, Rosario Dawson a Tracie Thoms. Prvá menovaná tu hrá hlavnú úlohu. Ide o totálnu absurdnosť ktorá by sa v osemdesiatich rokoch určite nestratila, no ani v prvej polovici 90´s by hanbu nespravila. Celí dej sa krúti v podzemných ilegálnych arénach kde proti sebe bojujú najsilnejšie ženy sveta. Jedna je bývalá vojačka, druhá väzenka, ďalšia kickboxerka a tak ďalej. Bojuje sa pre potešenie bohatých divákov proste je to v štýle Shootfighter . Je to nelogické ani moc vážne sa to neberie prirodzene ide o srandu skôr pre potešenie okrajových divákov než pre milovníkov bojových filmov. Ako, tlčú sa tu dievčiny v priliehavých tielkach a teplákoch, a to skoro po celú dobu, ale hľadať v tom nejaké umenie je strata času. V drvivej väčšine sa dalo vidieť že dievčiny nikdy nikoho nenakopali do zadku. Koniec v takomto heroickom duchu som čakal od začiatku. Keby taký nebol tak by som sa skôr prekvapil, no tieto filmy idú na zaužívané istoty hoci sa nejedná o film ktorý by mal zarobiť miliardy ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, schopnej bojovníčke, ktorá je spolu s ďalšími ženami uväznená v tajnom podzemnom komplexe vplyvnou organizáciou, kde je nútená bojovať súboje na život a na smrť, no v nich nejde len o samotné bojovníčky, ale aj o životy ich najbližších. A tak musí urobiť všetko preto, aby sa z toho dostala. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, táto zápletka ako celok na mňa v rámci žánru pôsobí viac než dobre, keďže tu sú až dva moje obľúbené výrazné prvky, či už arénové súboje, v ktorých ide o život alebo aj snaha dostať sa zo zariadenia ovládaného vplyvnou zločineckou organizáciou, ale nedopadlo to práve najlepšie. Už od začiatku som mal z toho taký zvláštny pocit, predsa len hneď v úvode nechať bojovať najsympatickejšiu postavu, ku ktorej sa už dal vytvoriť aspoň nejaký vzťah so skúsenou hlavnou hrdinkou je trochu zvláštny spôsob, ako divákovi priblížiť práve hlavnú hrdinku, ale nad to sa ešte dá ľahko povzniesť, keďže mi to prišlo aj celkom originálne. Hlavným problémom je skôr, že dej je až príliš jednoduchý, väčšinu času sa stále strieda pár tých istých typov scén a tak už po chvíli to upadne do stereotypu, pričom ani tie vzťahy medzi ženami, na čom je vlastne väčšia časť filmu postavená ma moc nezaujali. Ale zase pozerať sa na to dá a aspoň určité uspokojenie prinesie záverečná fáza, ktorá sa mi už páčila, len mohla ísť ešte ďalej. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale mohla byť ešte o niečo lepšia. Očakávane ju tvoria hlavne súboje ženských dvojíc, pri ktorých ma najviac mrzí nudné prostredie ich odohrávania a čiastočný stereotyp, keďže všetky mi prišli veľmi podobné, ale aspoň pôsobia správne surovo a občas poteší aj nejaký vydarený moment, napríklad drsná smrť priateľky hlavnej hrdinky. No najlepšie je rozhodne finále, ktoré je slušne krvavé a obete narastajú ideálnym tempom. Herecké obsadenie je iba priemerné, žiadna postava mi nevadila, ale nanešťastie si ma prakticky žiadna ani moc nezískala, čo je pri tejto téme aj celkom problém, no chválim aspoň postavu hlavného dozorcu a tiež obsadenie profesionálnej kaskadérky Zoë Bell do hlavnej úlohy, aj keď v tomto prípade sa vlastne ani nemohla výraznejšie predviesť. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, samozrejme sa tu nedá očakávať nič výnimočné, ale pre potreby filmu mi to prišlo ideálne, hlavne po vizuálnej stránke. Takže určite to mohlo byť aj lepšie, či už po stránke deja, postáv alebo aj akcie, ale kladov sa tu tiež pár nájde a tak na to jedno pozretie Raze môže byť. 56% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

...brutálka...!! :-)) Jak psal můj kámoš BESTLAMA: "Já nevím, co si o tom filmu mám myslet..?" Taky jsem nevěděl ... a tak jsem přistoupil na pravidla "hry"/filmu a sledoval nezaujatě, co se tam děje. A ono se mi to prostě líbilo. Je to vlastně mix "martial arts" flicku s exploitačním gore masakrem. Za levný prachy kameraman se střihačem velmi slušně natočili brutální bitky mladých kočiček, ... ale fakt je to brutal, rozbíjej si pěkný xichty na kaši, šlapou si po hlavách, dusí se pískem vraženým do huby a od začátku je docela jasný, která to vyhraje ... Nebyla by to taková pecka, kdyby nepřišel fakt hutnej krvavej závěr, kde vítězka turnaje vykydlí vilu od záporáků a přijdou na řadu nože, sekáček, řemdych a a já nevím co ještě. Řemeslně perfektně zpracované, dějem, obsahem všaknaprosto chudé ... celkově fakt pro mne velmi zábavné ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Drsné holky zásadně nebaští kokos, ale s oblibou si navzájem rozmlátí "kokos". Větší počet uvězněných dívek je nuceno bojovat proti sobě pod dohledem šíleného manželského páru, který si tuhle zábavu dopřává už po generace(!). Pravidla boje neexistují a důležité je promlátit se až do finále. Dívky, které nebudou ochotny boj podstoupit, dávají vsázku nejen svůj život, ale také život svých nejbližších. Sabrina, kolem níž je příběh soustředěn nejvíce, bojuje o život své dcery, kterou kdysi dala k adopci. Ani po zdolání všech protivnic není tak úplně nad čím jásat. Absolutní vítězka má totiž absolvovat začlenění do spolku. Strhující boj o přežití v nehostinných podzemních kobkách plný zrasovaných ksichtíků a dolámaných kostí za přítomnosti instalovaných kamer pro publikum z řad zbohatlíků, kteří krvavou řež sledují, může začít. Dívky v nátělnících je to, co (mužské) oko upoutá jako první. Ono je toho však mnohem víc, co se dá pochválit. Film od počátku nasadí agresivní tempo, nad velkým vysvětlováníím se příliš nepozastavuje a jde ostře na věc. Jednotlivé souboje jsou od sebe odděleny popiskami, která z dvojice dívek jde právě proti sobě bojovat v oválném a zděném ringu, aby v tom nebyl chaos, i když přece jen byl, ale to ani není tak podstatné, Nevzpomínám si totiž, že bych za poslední dobu viděl film, ve kterém je slabší pohlaví vystaveno takové agresi a chová se tak agresivně, čili řeže se hlava nehlava, cáká z něj krev, masakrují si navzájem obličeje a ještě se u toho snaží být sexy a drsné zároven. Vražedná kombinace, není-liž pravda, ale působivá, originální a velmi schopně natočená. Režisér Josh C.Waller, který dohromady nic pořádného nenatočil, je pro mě slibným objevem, že pokud něco v budoucnu ještě natočí, tak to bude "maso". Pokud má jeho film nějakou výraznou slabinu, tak spočívá v tom, že nejměně do poloviny filmu není komu pořádně fandit, jak jsou charaktery bojovnic (záměrně) nejasné. Zoe Bell, která vypadala mezi účastnicemi věkově nejstarší, si svoje sympatie musela těžce vydobýt během filmu. Je jednou z producentek filmu. Rachel Nichols, která se rovněž podílela na produkci a Rosario Dawson se ve filmu (k velké škodě) moc neohřály. Pokud jde ještě o slabiny filmu, nebylo příliš objasněno, jaká konkrétní kritéria mají nedobrovolné účastnice pro boj splnovat, ale vydedukoval jsem, že je to především dobrá fyzická kondice, a v případě hlavní hrdinky i vojenská průprava, je však zvláštní, že hned v úvodu zdolá trénovanou kickboxerku(!). Tyhle nepatrné kudrlinky však nabušený zážitek nijak nekazily. Samozřejmě film měl čím dál větší grády a bitky nabíraly na brutalitě. Film byl mixem několika hororových subžánrů a uvítal jsem jeho "dirty look", který se nikdy neomrzí. Na diváka si v perfektně vystavěném finále přichystal nejedno překvapení. Dobře mířené a nekompromisní údery na diváckou nervovou soustavu, a občas i na solar, stály za to. Mé hodnocení: 100% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobrý, sice trošku extrém, ale dobrý, jak by řek postradatelný strejda Bruce. Vlastně, když o tom přemýšlím dvě výtky bych měl. K filmu jsem natahal pivo, abych sledoval jak tam po sebě lezou holky a zabíjej se, ale jak se mám rajcnouta užít si to, když maj na sobě nějaký posraný pytlový tepláky od Vietnamce, pane Wallere, to se nám uchyláčkům nedělá tohleto. Co rovněž není na potlesk je odbytost soubojů, myslím si, že mohli bejt v klidu o několik minut delší na úkor keců. Mezi nejvydařenější záležitost považuju vyhrocenost předposledního fightu, to mě z obrazovky uplně ovál testosteron a řval jsem běž Zoe, běž a nakopej ty píče prdel. Závarečný hrátky s ocelovejma koulema na klacku už jsem jen takové ťuťuňuňu pro děti, aby měli po filmu klidný spání. Pokud jde o Zoe, tak je spolu s Ginou Carano absolutně nejdrsnější holka filmovýho světa a neumím si představit jak v manželství s těmahle ranařkama funguje pánská opozice. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama