Reklama

Reklama

Potom, čo Sabrinu (Zoë Bell) unesú tajomní útočníci, ocitne sa v podzemnom brlohu, kde je nútená bojovať s ďalšími nevinnými ženami iba pre pobavenie neviditeľných divákov. Každá z týchto bojovníčok má čo stratiť, no len jedna má ostať nažive po skončení brutálnej hry. (Steny94)

Recenze (75)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlastně se musím dost přemáhat, aby dal alespoň ty dvě hvězdy za nezávadnou technickou stránku. Raze je totiž úplně uboze prvoplánová podívaná, přičemž její obsah i samotný účel existence se dají popsat slovy "ženy v tílkách se perou". Protože proč? Protože why the fuck not, protože to tak chceme. Kdo se u toho baví - budiž. Pro mě je to degradace filmového hororu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobrý, sice trošku extrém, ale dobrý, jak by řek postradatelný strejda Bruce. Vlastně, když o tom přemýšlím dvě výtky bych měl. K filmu jsem natahal pivo, abych sledoval jak tam po sebě lezou holky a zabíjej se, ale jak se mám rajcnouta užít si to, když maj na sobě nějaký posraný pytlový tepláky od Vietnamce, pane Wallere, to se nám uchyláčkům nedělá tohleto. Co rovněž není na potlesk je odbytost soubojů, myslím si, že mohli bejt v klidu o několik minut delší na úkor keců. Mezi nejvydařenější záležitost považuju vyhrocenost předposledního fightu, to mě z obrazovky uplně ovál testosteron a řval jsem běž Zoe, běž a nakopej ty píče prdel. Závarečný hrátky s ocelovejma koulema na klacku už jsem jen takové ťuťuňuňu pro děti, aby měli po filmu klidný spání. Pokud jde o Zoe, tak je spolu s Ginou Carano absolutně nejdrsnější holka filmovýho světa a neumím si představit jak v manželství s těmahle ranařkama funguje pánská opozice. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,126Tržby Celosvetovo $4,126▐ až príliš samoúčelná záležitosť /20%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úplne primitívny film, ale našťastie dostatočne akčný a zábavný. No, tu rozhodne premýšľať netrebalo. Zoznámime sa s hlavnými postavami a hurá do ženskej arény smrti. Všetky sa navzájom podporovali a držali si palce (teda až na jednu), ale aj tak im to bolo hovno platné. Čakal som akurát, že battle dňa medzi hlavnou hrdinkou a najväčšou mrchou (ktorá bola akoby naschvál asi najkrajšia) bude mať trochu iný priebeh, ale to prežijem. Ku koncu krváčik ako má byť. U mňa jednoznačne prevláda spokojnosť, možno aj mierne nadšenie. Bavilo ma totiž čumieť na to, ako sa tie kravy medzi sebou mlátia. A aspoň sa s väčšinou ženských postáv dalo celkom sympatizovať. Keby mali k dispozícii aj iné pomôcky, ako len päste, a sekali by sa tam hlava nehlava na márne kúsky, možno by som dal aj full rating. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasnéj flick! Velmi temné a brutálně násilné! Raze má velmi jednoduchou zápletku. Ženy které jsou atleticky založené nebo ovládají bojové schopnosti jsou uneseny a nuceny bojovat na život a na smrt pro zábavu bohatých. Každéj fight má koule! Každý hmat,chvat,úder,křupání kostí šlo slyšet až do sousedoveho bytu a já si to užíval a nadával,co to jen šlo! Závěrečný masakr celý film jen skvěle oživil. Perfektní zábava a jízda jak sviň od začátku do konce ! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

...brutálka...!! :-)) Jak psal můj kámoš BESTLAMA: "Já nevím, co si o tom filmu mám myslet..?" Taky jsem nevěděl ... a tak jsem přistoupil na pravidla "hry"/filmu a sledoval nezaujatě, co se tam děje. A ono se mi to prostě líbilo. Je to vlastně mix "martial arts" flicku s exploitačním gore masakrem. Za levný prachy kameraman se střihačem velmi slušně natočili brutální bitky mladých kočiček, ... ale fakt je to brutal, rozbíjej si pěkný xichty na kaši, šlapou si po hlavách, dusí se pískem vraženým do huby a od začátku je docela jasný, která to vyhraje ... Nebyla by to taková pecka, kdyby nepřišel fakt hutnej krvavej závěr, kde vítězka turnaje vykydlí vilu od záporáků a přijdou na řadu nože, sekáček, řemdych a a já nevím co ještě. Řemeslně perfektně zpracované, dějem, obsahem všaknaprosto chudé ... celkově fakt pro mne velmi zábavné ... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Horror by som v tom nehľadala ani omylom, jedná sa totiž o mačací pseudo prison fight pre " vylovených" , ktorý šlape po dávno odskúšanej koľaji a prináša nové - nič. Zoë má ale gule za dvoch chlapov a celý snímok stojí vlastne na nej. Pre testosterónových fighterov možno zábava, no a pre femálky injekcia do ega. 90 minútový kurz sebeobrany ako náhrada za konšpiračné meditovanie, nad skántrením susedovej manželky. Ale faynový trénig to bol, to áno. Až čas ale ukáže, či aj poučný. Haha. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pseudo-hororový akčák o skupinke ženských, ktoré sú unesené a pre pobavenie istej spoločnosti sa majú medzi sebou mlátiť v aréne smrti. Príbeh (resp. pokus oň), ktorý býval vďačnou témou napr. pre akčné béčka 80. a 90. rokov (kedy tie filmy ale nepôsobili tak nudne a boli obohatené aspoň určitým bojovým umením), však nijak nezaujme v medziach tejto špinavej, ale umelej rozprávočky. Nudné, celkovo stereotypné, nevýrazne obsadené a chabo natočené, takže za pozornosť vlastne stojí len pár tajomných minút v úvode a prekvapivo svieže finále. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, schopnej bojovníčke, ktorá je spolu s ďalšími ženami uväznená v tajnom podzemnom komplexe vplyvnou organizáciou, kde je nútená bojovať súboje na život a na smrť, no v nich nejde len o samotné bojovníčky, ale aj o životy ich najbližších. A tak musí urobiť všetko preto, aby sa z toho dostala. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, táto zápletka ako celok na mňa v rámci žánru pôsobí viac než dobre, keďže tu sú až dva moje obľúbené výrazné prvky, či už arénové súboje, v ktorých ide o život alebo aj snaha dostať sa zo zariadenia ovládaného vplyvnou zločineckou organizáciou, ale nedopadlo to práve najlepšie. Už od začiatku som mal z toho taký zvláštny pocit, predsa len hneď v úvode nechať bojovať najsympatickejšiu postavu, ku ktorej sa už dal vytvoriť aspoň nejaký vzťah so skúsenou hlavnou hrdinkou je trochu zvláštny spôsob, ako divákovi priblížiť práve hlavnú hrdinku, ale nad to sa ešte dá ľahko povzniesť, keďže mi to prišlo aj celkom originálne. Hlavným problémom je skôr, že dej je až príliš jednoduchý, väčšinu času sa stále strieda pár tých istých typov scén a tak už po chvíli to upadne do stereotypu, pričom ani tie vzťahy medzi ženami, na čom je vlastne väčšia časť filmu postavená ma moc nezaujali. Ale zase pozerať sa na to dá a aspoň určité uspokojenie prinesie záverečná fáza, ktorá sa mi už páčila, len mohla ísť ešte ďalej. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale mohla byť ešte o niečo lepšia. Očakávane ju tvoria hlavne súboje ženských dvojíc, pri ktorých ma najviac mrzí nudné prostredie ich odohrávania a čiastočný stereotyp, keďže všetky mi prišli veľmi podobné, ale aspoň pôsobia správne surovo a občas poteší aj nejaký vydarený moment, napríklad drsná smrť priateľky hlavnej hrdinky. No najlepšie je rozhodne finále, ktoré je slušne krvavé a obete narastajú ideálnym tempom. Herecké obsadenie je iba priemerné, žiadna postava mi nevadila, ale nanešťastie si ma prakticky žiadna ani moc nezískala, čo je pri tejto téme aj celkom problém, no chválim aspoň postavu hlavného dozorcu a tiež obsadenie profesionálnej kaskadérky Zoë Bell do hlavnej úlohy, aj keď v tomto prípade sa vlastne ani nemohla výraznejšie predviesť. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, samozrejme sa tu nedá očakávať nič výnimočné, ale pre potreby filmu mi to prišlo ideálne, hlavne po vizuálnej stránke. Takže určite to mohlo byť aj lepšie, či už po stránke deja, postáv alebo aj akcie, ale kladov sa tu tiež pár nájde a tak na to jedno pozretie Raze môže byť. 56% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Divák vs. nuda. Banda mladých holek s pohlednými dekolty bojuje na život a na smrt a tvůrci se tu snaží kombinovat bojové arénovky osmdesátých let se zmetkoidními Hunger Games béčkové kategorie a snad i Kill Billem. Jenže špatně. Vata okolo je nesmírně tupá, hraje k tomu tklivá hudba, dialogy jsou mimo mísu, nastolené schéma se nesmírně rychle okouká. Novozélanďanka Zoë Bell je ranařka (mimochodem čtyřikrát si už zahrála ve filmech Quentina Tarantina, ale bacha, vždy jako dublérka), herecky ale od nikoho ze zúčastněných nečekáme žádného Hamleta. Když už nic, doufal jsem alespoň v „zajímavější“ závěr (aneb jak z tohohle nehostinného doupěte ven). Ten i díky všem těm sekáčkům, nožům i řemdihu nechá zapomenout na tu nepodařenou hodinku a leccos dokáže napravit. Na tři hvězdy to už ale bohužel nevytáhne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka unesených žien sa ocitá v uzavretom labyrinte bez východu. Vzhľadom k tomu že sú pod tlakom vydierania, ich jedinou záchranou a úlohou je súboj na život a na smrť. Celú zábavu za pomoci kamier sleduje hŕstka zvrátených boháčov. Prežije len posledný. Pomerne plochý, ničím zaujímavý príbeh ponúka realistický pohľad na násilie. Súboje a zranenia s tým spojené pôsobia skutočne vierohodne. Raze až v úplnom závere ponúka niekoľko slušných gore záberov, ktoré spadajú pod žáner horor. S rozuzlením sa dostaví aj malé prekvapenie. Tu plusy končia. Inak pôsobí pomerne nudne. Stále dookola to isté. Bitky bez nápadu, "niekto VS niekto", biedne vykresľovanie charakteru osôb, a finish. Za horor by sa dal pokladať aj Krvavý šport s Van Dammom. A to bol rozhodne kvalitnejší snímok - 50%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je veľmi podhodnotená snímka. So super sexi ženami. Veľmi zaujímavá prehliadka. Vôbec som si nedokázal predstaviť, čo ma asi čaká a musím povedať, že ma to od začiatku až dokonca nenechalo vydýchnuť. Veľmi dobre prepracovaný príbeh, ktorý správnou cestou ťahá za nitky, aby svojho diváka upútal. Asi by som si netrúfol nazývať to hororom, ale brutálnym psychologickým thrillerom, ktorý vynáša celkový dojem ako super nadpriemer. Musím pochváliť hlavne Tarantinovho miláčika Zoë Bell, ktorá bola naozaj úžasná a je to vynikajúca drsná herečka. Môžem odporučiť všetkým milovníkom brutálnej a krvavej akcie. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Film nemá příběh ani myšlenku a ženským soubojům schází nápaditější bojová choreografie. Od úplné katastrofy snímek zachraňuje poslední desetiminutovka. HODNOCENÍ 10% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane krvavá brutalita, podtrhnutá tým, že išlo o ženy. Nehľadajte v tom nejaký extra dej, ten je veľmi prostučký, ide hlavne o pobavenie. A toho tu je dosť. Ani si nepamätám iný film, kde by som videl brutálnejšie súboje s takým masakrom. Tie prebíjajú aj hrozne hlúpe dialógy, najmä reči o bakchantkách v rámci osvetlenia pointy zápasov otravovali. Na škodu je len, že práve hlavný súboj bol asi najviac odfláknutý a na môj vkus dosť rýchly. Ale asi viem, prečo tak autor urobil, takže sa to dá prekúsnuť. Príjemným prekvapením je aj to, že film sa snažil aspoň trocha zaútočiť na emócie, síce neohrabane a možno trocha klišoidne, ale snaha sa cení. Najväčšou slabinou je koniec, vôbec nebol podľa mojich predstáv, to je však len môj subjektívny názor. Niekomu inému sa môže páčiť práve taký. 75/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Drsné holky zásadně nebaští kokos, ale s oblibou si navzájem rozmlátí "kokos". Větší počet uvězněných dívek je nuceno bojovat proti sobě pod dohledem šíleného manželského páru, který si tuhle zábavu dopřává už po generace(!). Pravidla boje neexistují a důležité je promlátit se až do finále. Dívky, které nebudou ochotny boj podstoupit, dávají vsázku nejen svůj život, ale také život svých nejbližších. Sabrina, kolem níž je příběh soustředěn nejvíce, bojuje o život své dcery, kterou kdysi dala k adopci. Ani po zdolání všech protivnic není tak úplně nad čím jásat. Absolutní vítězka má totiž absolvovat začlenění do spolku. Strhující boj o přežití v nehostinných podzemních kobkách plný zrasovaných ksichtíků a dolámaných kostí za přítomnosti instalovaných kamer pro publikum z řad zbohatlíků, kteří krvavou řež sledují, může začít. Dívky v nátělnících je to, co (mužské) oko upoutá jako první. Ono je toho však mnohem víc, co se dá pochválit. Film od počátku nasadí agresivní tempo, nad velkým vysvětlováníím se příliš nepozastavuje a jde ostře na věc. Jednotlivé souboje jsou od sebe odděleny popiskami, která z dvojice dívek jde právě proti sobě bojovat v oválném a zděném ringu, aby v tom nebyl chaos, i když přece jen byl, ale to ani není tak podstatné, Nevzpomínám si totiž, že bych za poslední dobu viděl film, ve kterém je slabší pohlaví vystaveno takové agresi a chová se tak agresivně, čili řeže se hlava nehlava, cáká z něj krev, masakrují si navzájem obličeje a ještě se u toho snaží být sexy a drsné zároven. Vražedná kombinace, není-liž pravda, ale působivá, originální a velmi schopně natočená. Režisér Josh C.Waller, který dohromady nic pořádného nenatočil, je pro mě slibným objevem, že pokud něco v budoucnu ještě natočí, tak to bude "maso". Pokud má jeho film nějakou výraznou slabinu, tak spočívá v tom, že nejměně do poloviny filmu není komu pořádně fandit, jak jsou charaktery bojovnic (záměrně) nejasné. Zoe Bell, která vypadala mezi účastnicemi věkově nejstarší, si svoje sympatie musela těžce vydobýt během filmu. Je jednou z producentek filmu. Rachel Nichols, která se rovněž podílela na produkci a Rosario Dawson se ve filmu (k velké škodě) moc neohřály. Pokud jde ještě o slabiny filmu, nebylo příliš objasněno, jaká konkrétní kritéria mají nedobrovolné účastnice pro boj splnovat, ale vydedukoval jsem, že je to především dobrá fyzická kondice, a v případě hlavní hrdinky i vojenská průprava, je však zvláštní, že hned v úvodu zdolá trénovanou kickboxerku(!). Tyhle nepatrné kudrlinky však nabušený zážitek nijak nekazily. Samozřejmě film měl čím dál větší grády a bitky nabíraly na brutalitě. Film byl mixem několika hororových subžánrů a uvítal jsem jeho "dirty look", který se nikdy neomrzí. Na diváka si v perfektně vystavěném finále přichystal nejedno překvapení. Dobře mířené a nekompromisní údery na diváckou nervovou soustavu, a občas i na solar, stály za to. Mé hodnocení: 100% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho čekal něco jiného. Těch fightů tam bylo až moc. Chyběla tomu nějaká hlubší myšlenka. Nápad je to každopádně originál a dost zvrhlý. Ale dívá se na to dobře. Je to udělané dost autenticky. Škoda jen, že tam Rachel Nichols nebyla víc. Ty začátečnice měly celkem nevýhodu. Závěrečný únik je parádní. Ale konec mě trochu zklamal.... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zoë Bell je sympatická asi jako polomrtvá fitness pornoherečka na heráku a její herecký projev má asi stejnou sílu.Samoúčelná akce bez většího smyslu a přesně ten monumentálně debilní příběh, jaký měla podobná sračka Would You Rather.Provařený děj i charaktery postav a ani ta akce vás nijak nedostane.Jednu * dám za konec, který měl být ale daleko větší nářez a hlavně neměl udělat z hlavní hrdinky totálně vypatlanou krávu, jejíž iracionální chování při osvobozování tý holky na křesle mě vytáčelo k nepříčetnosti a dobrej předposlední souboj, kterej sem si fakt užil.Jinak další z řady těch hloupých námětů unesených a mučených lidí, pro potěšení zvrhlých bohatých.20%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bomba!!! Neskutečnej, brutální nářez. Kosti křupou, pěsti lítají a krev stříká všude po aréně. Boj s tou největší fenou jsem si nehorázně užil a křičel z plného hrdla, ať ji Sabrina nakope prdel. Závěrečnej masakerčík byl lahodnej a výbornej. Boje hezky natočené, gore nedigitální a krásné zrealizované. Ještě, že souboje tvořily 80% filmu, jelikož obsah mezi byl docela nudnej. Tento kousek si ty 4* určitě zaslouží. ()

Reklama

Reklama