Reklama

Reklama

Tajemná huldra

  • Norsko Thale
všechny plakáty
Trailer

Uklízeči Leo a Elvis dávají do pořádku chatu v lese, kde zemřel starý muž a všude je spousta krve. V kůlně najdou vchod, který vede do ukrytých podzemních místností. V nich žije mladá tajemná dívka, která neumí mluvit, a jen si zpívá... Leo a Elvis pracují pro uklízecí firmu a jsou voláni i na místa, kde došlo k násilným činům. Tentokrát byli zavoláni do odlehlé chaty v lese, kde zemřel starý muž. Elvis při úklidu zvrací, neboť je na podlaze hodně krve. Leo s Elvisem mají za úkol vyklidit celou chatu a v kůlně najdou tajný vchod, kam se jdou podívat. V místnosti za vchodem najdou zásobu prošlých konzerv a v další místnosti jsou divné přístroje. Leo volá na firmu, aby se přijely na divný úkryt podívat, a Elvis zůstává v místnosti sám. Kromě přístrojů, kde z jednoho pouští nahrávku mužského hlasu, je zde i vana s bílou tekutinou, z níž vyskočí mladá nahá dívka, která vypadá, jako kdyby se právě vzbudila. Leo s Elvisem se snaží, při čekání na posily, s dívkou komunikovat, najdou jí oblečení, ale dívka je vyděšená a začne škrtit Elvise. Nakonec jej pustí, Elvis s ní zůstává, při čemž si pouští nahrávky muže, ze kterých se dozvídá, že dívku odvedl od nějaké skupiny. Muž jí něco odstranil a dozvídá se, že se dívka jmenuje Thale. Elvis se koukne do malé chladničky, neboť v nahrávce muž říká, že tam schoval odstraněnou část a uvidí tam zvířecí ocas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naháněčku po lesích s huldrou v hlavní roli, nicméně i když film má očekávání nenaplnil, nejsem tak úplně nespokojený. Dva čističi domů naleznou na opuštěné samotě němou dívku a postupně zjišťují, že s ní není všechno v pořádku. Ba co víc. V pořádku nejsou ani okolní lesy. Jsem spokojený s atmosférou, která panovala v chatrči, kde se většina filmu odehrávala a jsem spokojený i s herci. Poté, co se děj přesunul na denní světlo a přišlo vysvětlení, Thale cosi ztratilo, ale na druhou stranu i přes menší rozpočet se mi líbilo, že se zbytek filmu neodehrával v šeru, ve kterém nebylo nic vidět a Norové se nebáli jít ven s nedokonalými triky. Možná mírně podhodnocený film. 60% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Huldra je spanilé stvoření, mámící svým luzným zjevem mladé muže. Kdo by taky odolal půvabné světlovlasé dívce. K plaché, tiché a ostýchavé dívčině má huldra však daleko – jejími příbuznými jsou ostatně trollové. Huldru poznáte podle ocasu, pokud ho ovšem ukáže; podle pověstí ho pečlivě schovává, aby nepolekala případné nápadníky. Pokud dojde ke svatbě, huldře ocas odpadne. Nevyzpytatelná a divoká povaha, kterou si ze své výstřední rodinky přinesla, jí ale zůstává. A tak běda muži, který se svou manželkou – huldrou – zachází špatně. - Zdroj: severskelisty.cz" ~ A o tom je film. Máme tu dva maníky, uklízející zbytky po někom, kdo se snažil před někým ukrýt huldru. Ostatním huldrám se to zjevně nelíbilo, navíc někdo chce dotyčnou huldru najít, dva maníci se k tomu prostě nachomýtnou a pak se něco kolem děje. Působí to poněkud lacině a poněkud... zbytečně. Jedna nahá ženská, dvě tři digitální stvoření a pár objektů na zabití v lese. Hele, nejpozději do týdne o tom už nebudu vědět. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úklid chaty na samotě, kde zemřel za záhadných okolností muž (jeho tělo bylo po částech roztaháno do okolí), se promění v boj o život! Takhle by to vypadalo na pěkný horor, skutečnost je ale mnohem prostší. Elvis je kretén, jakého bys pohledal, a tak dělá vše obráceně, než mu řekne parťák Elvis, a navíc k tomu bleje, kudy chodí. Námětově dobré, provedení laciné. Tedy les je fajn, hudba velmi dobrá, tajemná bytost ujde, bytosti z lesa...ale jo. Chybí ovšem gore, přičemž šťavnatých mordů je tu spousta, i přes krátkou stopáž se některé scény dost táhnou a tajné komando moc profesionálně nevypadá, i když šanci by stejně neměli. Jako plus beru, že jsem si zjistil, kdo je ona huldra. Škoda, že se režisér nerozhodl, zda natočit atmosférickou temnotu, nebo řezničinu. Za snahu dvě dám... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Norsko a jeho mytologii shledávám velmi přitažlivými, proto jsem se na tenhle film velmi těšil. Bohužel ve výsledku jsem byl docela zklamán. Filmu se nedá upřít výborná mysteriózně-melancholická atmosféra podkreslená sugestivní hudbou, ale po dějové stránce je vlastně úplně o ničem. Kromě plkání dvou hlavních protagonistů (z jichž jeden je ukázkový flegmatik :-)) se tam nic neděje a film se zaměřuje spíše na vizuální stránku věci. Ta je zpracována výborně a místy to budí až artový dojem. Ve druhé polovině se něco přece jen začne dít, ale bohužel mytologické bytosti – až už to je cokoli – nám filmaři ukážou jen zběžně, což je určitě velká škoda. Nicméně občasné pohledy na uhrančivé krásy norské přírody (postávání na břehu fjordu) ve mně vždycky vyvolá pocit, že jsem se narodil na špatném místě. Co já bych za to dal žít v chajdě uprostřed norských lesů daleko od té havěti jménem člověk... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film má celkem přijatelnou stopáž, takže se to dalo bez větší psychické újmy přežít. Což ale neznamená, že bych film potřeboval někdy v budoucnu vidět znovu. Snímek má hodně pomalý tempo a vlastně se tam toho ani moc neuděje. Váhal jsem mezi 1 a 2 hvězdama ale otřesně (rozuměj směšně) vypadající digitální stvoření pobíhající po lese rozhodli o tom, že se přikloním k jedno hvězdičkovýmu hodnocení. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama