Reklama

Reklama

Pavoukotřesení

(TV film)
  • USA Arachnoquake
Trailer

Obsahy(1)

New Orleans, Louisiana, USA. Krátke otrasy pôdy miestni obyvatelia takmer ani nezaregistrovali, život v meste a okolí preto pokračuje vo vyjazdených koľajách. Ale vzniknutá trhlina v zemskej kôre sa stala vstupnou bránou pre doposiaľ neznámeho živočíšneho druha, zvláštneho pavúka - albína, ktorého charakteristickou vlastnosťou je agresivita a rýchly rast. Množstvo týchto osemnohých beštií sa rozuteká do ulíc mesta a skríži cestu nič netušiacim obyvateľom. (beso74)

(více)

Recenze (72)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavnější, než všechny ti Arachnidi a Ice Spiders dohromady. Hned od začátku nám, artovým pozérům, ukazuje, zač je toho loket. Stovky pavouků začnou lézt ze zemských prasklin, obsadí půlmilionové New Orleans, v němž nepotkáte pomalu ani nohu, a napadají skupinku našich hrdinů, co ráda jezdí městskou dopravou. Většina postav neskutečně hlásí a ráda provádí kamikaze (výborná je scéna, kde chlápek utíká před nebezpečím, a omylem spadne do obří jámy). Navíc jsou to opravdu borci, jelikož menší pavouky se bojí zašlápnout, ale po velkých házejí plechovky. Do toho neschopná armáda, vyžranej John Connor a mega nadhledu. No neberte to, že jo?! ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Pavouci s plamenometem za minimální peníze, aneb šílenost s nepřesvědčivým vizuálem, která si nemůže dovolit právě ty nejlepší scény řádně vyobrazit. Kamera byla ještě ok, ale režie tak nějak celkově selhává. Režisér neumí budovat napětí, ani atmosféru. Je to natahované, šíleně stupidní, ale bohužel ne až TAK dementní, aby to bylo hříšně vtipné. Pavouček pod kůží a pár dalších momentů je úsměvných, ale finální souboj představoval vrchol nudy... 1/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

SyFy se zase jednou "pospajdřilo.":) Po delší době se jedná o vysoce kvalitní béčko a myslím, že podobné "projekty" by měly být povinně zařazeny do žánru "komedie." Arachnoquake je naprostý úlet a co se týče podobných filmů, jedná se o dílo s největším výskytem zdrcujících hlášek za dobu 30 minut, jaké jsem kdy zhlédla.:) Překvapivě po herecké stránce velmi solidní, zejména mě zaujal fešný týpek v modré košili, který docela uměl:) Pak tu také máme obtloustlého Eda Furlonga, jehož kariéra se nyní nachází v nížinách a svým talentem plýtvá pro špatné a nevydařené filmy. Ten má na starosti autobus plný hysterických a plačtivých členek baseballového týmu. Všichni se musí semknout a zjistit, jak ty obludy z pekel porazit a poslat je tam, kam patří. Fenomenální dílo:) "Jdou po nás, už jsou tady!" - "Volejte deratizátory, volejte policii." - "Obří pavouci, někteří jsou velcí jako trpaslíci.", "Hemží se to tady obříma pavoukama, prosím tě, řekni, že to není tvoje vina." :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Odstavte mozek, začínáme. Kvízová otázka: Který zástupce fauny ještě neplatil za vraždící monstrum? Nabízí se veverka, papoušek, červotoč a možná ledňáček. Tihle maňáskové ochotnického divadla znovu nezklamali, příběh sepsal během dvou přestávek nějaký školák, o trikovou stránku se postaral kroužek výpočetní techniky a casting probíhal v nějakém ústavu. Letmé úsměvy ale byly. Jinak ale samozřejmě tak blbé, že i filmový pás se musí hanbou kroutit!! Edwarde Furlongu, vzpomínáme. Chramst. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animal horrorov o agresívnych, vraždiacich pavúkoch som už videl nespočet. Väčšinou sa jednalo o brakové, nízkorozpočtové snímky, v ktorých hrali podradní herci, písali ich zúfalí scénaristi a točili absolútne netalentovaní režiséri. Ku tejto tragickej kombinácii sa pridružili silne podpriemerní digitálni animátori, čo sa snažili v rámci svojich obmedzených možností stvoriť nejaké tie pavúčie monštrá. Bohužiaľ presne tak bolo i pri produkcii amerického televízneho titulu "Pavúkotrasenie" (Arachnoquake), ktorý v roku 2012 pod patronátom béčkovej filmovej spoločnosti SyFy, natočil mladý, snaživý, ale totálne neschopný režisér Griff Furst. Fakt som musel vynaložiť mohutné odhodlanie, aby som to vydržal dopozerať až do konca. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Standartni Sy-fy ulitlost Camel Spiders mne bavily vic ale tohle je taky bez problemu koukatelny nejvic mne zarazi ale ten velmi vysokej ratting ale to bude asi tim ze to jeste nehodnotili ti pravy filmovy odbornici... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Žijete?" ,,Žiju!" ,,...uáááááááááááááá!" ,,Kryjte se, nehýbejte se, ani nedýchejte!" ,,To zvládneme!" ,,Nezvládneme! Sežerou nás!" ,,Nesežerou." ,,Chramst!..." Tak to je srajda! Snažil jsem se na to dívat jako na komedii, ale i když jsem se smál, tak velkých komediálních kvalit snímek nedosahuje. Fakt lidi prchají před deseticentimetrovými pavouky? Božínku, ti pavouci jsou růžoví! No to mě teda... Scénář psali magoři, a tak i postavy se chovají jako magoři. Přál jsem jim hnusnou smrt, všem, bohužel, někteří přežili. ,,Vlezl jí do chřtánu!" Jo pavouci mají chřtán? Kdo to psal, propadal nejspíše z biologie. A použít v závěrečném megafinále hudební motivy z Psycha... Ale ne, být to vtipnější, jako dělá třeba Troma, tak to i beru. Tohle? Jednu z milosti. ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

WTF?!! Sexy Olivia Hardt, jinak naprostý děs a čiré utrpení pro diváka, který zrovna nevylezl z jeskyně a poprvé si nepustil televizi. I když i takový člověk by nad tím musel kroutit hlavou. 0% ()

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, tak tu sa nepodarilo absolútne nič. Nečakal som nič extra, ale že to bude až tak zlé som nečakal ani v tom najdivokejšom sne. Otrasná réžia, otrasné herecké výkony, otrasný scenár, otrasne zvládnutí pavúci, otrasné efekty a toto všetko obalené jednou veľkou nudou. Keby film tvorcovia poňali ako komédiu a pridali pár smiešnych hlášok tak by to možno, s prižmúrením oboch očí a prekrížením nôh a rúk, za jednu hviezdičku aj bolo, ale takto je to jeden veľký odpad. Najviac ľutujem toho zabitého času, ktorý som mohol venovať inému filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pavoučí monstra zamořila Louisianu. Z nějakého záhadného důvodu se terčem rychle rostoucích bestií stala skupinka lidí kolem volnomyšlenkářského mladíka Paula a dívčí sportovní družstvo vedené trenérem, kterému byste nesvěřili ani plyšového medvídka. Tvůrčí trojice Forsberg/Birkett/Furst přesně splnila zakázku pro Syfy kanalizaci. Co na to konsternovaný divák, to už je jaksi vedlejší. Bude se na něj valit obří záplava stupidity v chtěně/nechtěném (věřte, že odhalit, co bylo úmyslně nablblé, nebo nebylo, dalo zabrat) komickém balení v podřadném technickém provedení. Na porci dobrého hororu se vůbec nedostane. Aby pavouci nebyli tak fádní, přidala se jim specialita - chrlí oheň(!). Vypadají nesympaticky, nijak strašidelně, jejich albín odstín jim na ničem zajímavém nepřidal. Když se nevedlo ani po tuctu pokusech navodit jakékoliv napětí, film jako jediné zvládal jet až do konce ve vysokém tempu. Úmrtí imbecilních postav byla komická, stejně jako jejich několikeré zakopnutí o kořen v lese při mohutném úprku před pavoukem. Nebylo jasné, jestli se dívám na grotesku se špatnými herci, nebo jen režisér si něco vypil, usnul a nechal běžet kameru. Odněkud z doupěte vylezl zdevastovaný Edward Furlong jako trenér, který naprosto nejevil známky herectví. Bug Hall v hlavní roli vám sice nepřivodí takový "bug", jaký byste v takové troufalé a zoufalé pičovině přece jen očekávali, nicméně vše si pokazí v tragicky koncipovaném závěru, kdy se přes půlku města vydá během v neprodyšné kombinéze a kyslíkové helmě zlikvidovat pavoučí královnu, která se usadila na jednom z mrakodrapů. Samozřejmě nechybí spousta leteckých záběrů na zamořené město, z něhož stoupá jen jakýsi digitální čmoud. Později mně došlo, že ten kouř znázorňuje zkázu, která vznikla po útoku pavouků. Ve filmech jsem toho viděl hodně, toto ještě nikdy. Tím si režisér splnil svůj sen natočit alespoň něco, co připomíná velkofilm. Dohromady se na filmu nedá nic pochválit. Triky jsou nejhorší z nejhorších, scénář kvete stupiditou, z herců je vám šoufl, přání, abyste byli přeblafnuti od blondýny Olivie Hardt, je tím jediným východiskem, jak si ukrátit ten tvůrčí zmar, jaký nám postižený dement Griff Furst nabídl. Snad ho ti pavouci sežrali. Horší už je jen jakákoliv "recenze" od Golfisty (IQ 20) a vyhrát lístky na kapelu Kryštof. 20% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Je to capina, ale zábavná, takže proč ne... Pavouci útočí na New Orleans (kde je asi celkem 20 lidí :), výborně skáčou, plavou po vodě a plivou oheň... No, neberte to... S lehkou nostalgií jsem zavzpomínal na některé kousky (starší i na ty novější) krále všech špatných béček, Jima Wynrskiho, vypnul mozek a v rámci možností extrémně špatného filmu jsem se bavil... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Syfy a jejich pavoučí filmy mám moc rád. Jsou to odlehčující béčka u kterých se rád zasměju. Arachnoquake je jeho dalším příkladem. Je to film který nemá šanci na nějaký úspěch a sám Furst(můj oblíbený béčkař) si to uvědomuje takže do filmů nandá plno hezkejch holek který rádi křičí, plno debilních situací. A taky plno hlášek. Tady jich je poměrně dost a některé jsou šílené. Nicméně trochu mě zklamal Furlong, toho herce mám celkem rád ale tady se moc nepředvede. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Řekněte, že to byl kokos…“ - spojení SyFy, Griff Furst, pavouci – to musí být další vražedná kombinace koketující s odpadem, myslel jsem si, když jsem do tohoto filmu šel. Nelichotivé hodnocení na CSFD a IMDB mělo být varováním, ale když naskočily závěrečné titulky, musím říct, že jsem byl docela mile překvapený. Scifi – hororová komedie asi takhle byl definoval Arachnoquake. Objeví se tu hned několik trefných hlášek, humorných situací tu je k vidění taky dost, pavouci až na svou obří matku nevypadají zas až tak zle, navíc tu hraje Olivia Hardt – (Furlonga jsem vůbec nepoznal. Od dob Kultu hákového kříže nám chlapec jaksi nakynul). Jen škoda toho dost trapného zakončení, ale i tak jsem byl kupodivu v rámci možností spokojený...(více na: http://solo-solosworldofhorror.blogspot.cz/2014/01/arachnoquake-2012.html ) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsou to Marťani a zkoušej na nás ty jejich paprsky......... Pavouci v tomto filmu vypadají jak plyšové hračky, dramatizace skoro nulová, dialogy někdy moc dlouhé a nudné, ještě štěstí, že je tu celkem dost humoru, divák se zasměje, když už nic. A ještě jedno plus, režisér i kameraman si libují v hezkých holkách a tak je na co koukat. CITÁT - ÓÓÓ támhle je další pavouk........ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pavoukotřesení“ je film, který si pustíte proto, abyste neměli v pokoji ticho. Možná mu ani nebudete věnovat pozornost, ale pokud se tak stane, myslím, že nebudete uraženi tím, co vidíte. Nejspíš jste mnohokrát viděli mnohem horší snímky. Za mě je „Pavoukotřesení“ celkem průměrné béčko, kterému chybí hodně, aby se stalo šířeji oblíbeným, ale na to jedno kouknutí je fajn. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jumbo spiders, some as big as dwarves! 1) Jak už název napovídá, těžko budete hledat větší blbost v nejhlubších análech filmového průmyslu. Hluboce céčkovému snímku nelze upřít, že jde přímo k věci - první pavouci se objeví hned na začátku filmu a scénáristé diváka, věru, zbytečnými rozhovory nezatěžují. Filmové dialogy jsou tak blbé, až jsou chvílemi hezké. 2) Sledovat toto dílo společně s partou dalších zhulenců, asi bych byl spokojen a bavili bychom se dobře. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Film, který má snahu, ale nemá výsledky. Rozhodně nejde o čistokrevný horor, jak si tu někteří naivové myslí. Je to hororová komedie, kde humor funguje jakž takž, ale napětí vůbec. Postavy jsou otravné, triky ucházející a Edward Furlong by měl navštívit Rajko Dolečka. Jinak je ale Arachnoquake velká švanda. Některé nápady jsou ambiciózní, jiné blbé a záběry z ulic města, kde se hlavní hrdina snaží zastavit pavoučí apokalypsu a o pár ulic dál lidi normálně chodí do práce, jsou k nezaplacení. A ta scéna okopčená z Harlinova Deep Blue Sea... Arachnoquake pobaví, ale nenadchne. Škoda, mělo to na víc. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie .... provedení příšerný, v některých scénách už asi nebyly na CGI peníze, takže vidláka obklíčí pavouci, kteří pak zmizí, protože veškerou náročnost grafiky spotřebují plameny na herci. Zpracování pavouků, kteří plivou oheň, vystřelují sítě, běhají po vodě rychleji jak po souši, kladou vejce do hlav a kopou prosvětlený chodby je hrozný, vypadají chvílema jak plyšáci pro děti (kromě záběru na hlavu královny, to bych pasoval spíš do pohádky s vodníkem Zindulkou) a postavy jsou kompletně dementní - šílený černošský pár (on byl ještě vtipnej, she went nuts later on), mentální ochranka jižana, která s útočnýma puškama nezabije NIC, povídání si v noře pavoučí královny, zatímco ona leze 7 metrů od nich na zdi a armáda vybavená dvěma džípama a jedním náklaďákem to korunovala. Ještě tam vlastně lítal bojový vrtulník, ale ten byl taky úplně na hovno. Ale byla to příjemná odpočinková píčovina :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sranda, v com vsetkom hra kedysi kultovy John Connor v podani Edwarda Furlonga /Terminator 2/. Konina je to jak cyp, ale odpad sa nekona. 10 % ()

Reklama

Reklama