Reklama

Reklama

Legenda z Ospalého údolí

  • USA The Legend of Sleepy Hollow
Rodinný / Horor / Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1949, 34 min

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Bing Crosby

Obsahy(1)

Ichabod Cran, učitel hubený jako tyčka. Sní o tom, jak získá krásnou Katrinu, dokud se do toho nevloží divoký rváč Brom Bones. Jejich rivalita působí komicky, ale Ichabod se díky tomu seznámí s Legendou z Ospalého údolí nebo populárním bezhlavým jezdcem. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zavání to hororem, ale co naplat, když je to od začátku takové mdlé a písničky tomu jen dosekávají tu pomyslenou hlavu. Třicetiminutové utrpení s nesympatickým dlouhánem v hlavní roli. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že pri tomto známom strašidelnom príbehu nečakáme od Disneyho to isté, čo od iných tvorcov majúcich tú česť túto látku spracovať ( viď Tim Burton ). Takže viac pesničiek a humoru a menej hrôzostrašnej atmosféry. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaná rodinná pohádka se strašidelným příběhem, ale vše v rámci mezí. Však je to taky pod patronátem Walt Disney Productions, takže je nutno k tomu také přistupovat. Jen si myslím, že tvůrci mohli ještě trochu ubrat na stopáži, protože některé pasáže na mě působily dosti unaveným dojmem. Jinak ovšem tomu nelze moc co vytknout. Jak už jsem řekl, děti budou spokojeni, dospělí si u toho odpočinou, takže za mě průměr. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama