Reklama

Reklama

Piled Higher and Deeper

  • USA PhD: The Movie
všechny plakáty

Obsahy(1)

O živote (alebo jeho neexistencii) v akademickom svete. Film je adaptáciou populárneho internetového komiksu, ktorého autorom je Jorge Cham. S humorom a nadhľadom sleduje osudy dvoch doktorandov, ktorí sa snažia nájsť svoje miesto v zmätočnom a často zábavnom prostredí výskumu a výučby na univerzite. Popri tom sa naučia, že cesta akademika je v rovnakej miere o nájdení pravdy v knihách a pokusoch, ako o jej nájdení v sebe samom. V snímke nakrútenej v prostredí Kalifornského technologického inštitútu vystupujú skutoční vedci a výskumníci, vrátane dvoch výhercov MacArthurovej „ceny géniov". (Incantator)

(více)

Recenze (17)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

PhD movie sice nabízí přehršel vcelku trefných postřehů o tom, jak to chodí v postgraduálním studiu, víc v něm však najít nelze. Navic se jedná o zřejmě velmi doslovné a nepochybně dosti sterilní převedení předlohy do pohyblivých obrázků bez užití fines, jež filmová řeč nabízí. Ochotnicko-sitcomové herectví, problémy s načasováním point, dialogy snímané beze snahy oprostit se od nudného záběr-protizáběr schematu. Jediná malinko zajímavá gradace spočívá v přesunu od sebeidentifikace doktorandů jako geeků k důkazu, že se v řadě snů, tužeb a ani schopností socializace od zbytku společnosti až tak neliší. Člověk má různé záliby, kvůli něčemu chodí do hospody s kolegy, kvůli něčemu jinému sleduje filmy. Ale tento film dává jen to, co lze nalézt i v hospodě a práci, ale ona hospoda a práce mu dá i něco, co PhD: The Movie najít nejde. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil, nepochopí. btw, komiksy moc neznám. # příběh 7 | hudba 7 | humor 3 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

klida 

všechny recenze uživatele

Úplně vidím ty svoje vyučující/doktorandy, kterak se vztekají, když jsem práci na dva měsíce věnoval 26 minut. I přes pár vtipných míst to ale nestačí na hodnotnější zábavu, i přes slušný potenciál akademické půdy. ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Krásně ukazuje stereotypy studia a to nejen toho doktorského. Krátké, vtipné, žádná pecka, ale uteče jako voda. ()

July 

všechny recenze uživatele

Objektivně 3* a oproti komiksu je film výrazně slabší, na druhou stranu - hezky vtipně vystižený život (nejen) PhD studentů přidal filmu subjektivně o hvězdičku navíc. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně neocení každý a dovolím si tvrdit, že ti co nikdy nestudovali PhD tak snad ani pochopit nemůžou. Jednotlivé postavy totiž dokonale reflektují dění při takovém studiu. Nevím sice jak to chodí kdekoli jinde, ale na VUT v brně je no naprosto totožné s tím jak to ukazují v tomto filmu. Osobně jsem se naprosto s některými postavami ztotožnil a když už ne tak jsem v některých rozpoznal další své spolužáky a hlavně profesory. Myslím, že to je taky hlavní účel filmu, jinak řečeno jako student PhD jsem se bavil dobře jako kdokoli jiný mimo tento kruh bych asi nechápal. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak dobré, jako komiks, ovšem je to totálně ze života a pohled na doktoranda v labu uprostřed nudlí a nebo na profesora na lehokole je k nezaplacení. Pořád si říkám, že ten týpek, i v tom komiksu, je mi podobnej. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

PhD komiks měl zůstat PhD komiksem. Napsané je to dobře. Natočené je to nic moc. Zahrané je to děsně. Koncept toho, že ve filmu vystupují opravdoví doktorandi je milý. Nejsou to ovšem doktorandi herectví nýbrž přírodních věd a to, že mnozí doktorandi přírodních věd umí skvělé fóry vymyslet, napsat a nakreslit bohužel neznamená, že je zvládnou i zahrát - a ochotnický projev bohužel dokáže udělat trapárnu i z velmi dobře a vtipně napsané scénky. Komedie je těžká disciplína a sympatičtí a relatable doktorandi si na ní vylámali zuby: prohráli se ctí, ale koukat se na to nedá. Škoda. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Lze doporučit především čtenářům komiksu http://www.phdcomics.com/ , kteří uvidí své oblíbené postavičky a scény poměrně přesně převedené do reality. Naopak pro ty, kteří komiks neznají nebo nikdy nestudovali na vysoké, je to vyhozená hodina času. ()

Snekac 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie o tom, jak to "doopravdy" chodí na vysoké škole. Určitě stojí za zhlédnutí, navíc má příjemnou délku lehce přes hodinku :) ()

milford 

všechny recenze uživatele

Komiksy super, ale tohle je dost vlzany odvar (jak uz tu padlo) seskladany z jednotlivych skecu do jednoho (ne)uceleneho celku. PhD jsem nebyl, ani nebudu, ale par kamaradu jich mam a trochu tam jdou poznat :o) ()

ondy1985 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodina tohoto braku bola prilis. Americka verzia Kamenaku, akurat cerpa vtipy len z PhD komiksu. Ale Kamenak bol aspon vtipny... ()

Reklama

Reklama