Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hudební producent Phil Spector se zapsal do dějin rockové hudby nejen spoluprací s Beatles či Tinou Turnerovou. V roce 2003 byl obviněn z vraždy mladé herečky a mezi jeho obhájce patřila i Linda Kenney Badenová. Komorní drama o neobvyklém vztahu obviněného a jeho advokátky stojí na hereckých výkonech Ala Pacina a Helen Mirrenové. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (54)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata můžou hvězdičky natrhat na třech větvích, na zajímavosti soudního případu, na emocích a na hereckých výkonech. První dvě větve Phil Spector jen tak šolíchá, za to tu třetí větev urval od základů, protože to co tady předvádí Helen Mirren a Al Pacino je hotová oslava herectví. Především jejich zásluhou si film u mě natrhal tři hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Účelem tohoto filmu není oblíbit si jeho hlavní postavy, protože to se určitě nestane. Demonstruje to ale herecký um Al Pacina a Helen Mirren. A to je asi tak všechno. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Typické americké soudní drama, zato však po všech stránkách precizní a mající přesně ty aspekty filmu, u kterého byste v kině nemuseli koukat na hodinky. Je totiž inspirováno skutečným soudním případem; točil ho zručný režisér; obsazení hlavních rolí je perfektní; hlavní postava je dostatečně excentrická na to, aby vás zajímala. A i když bych lhala, kdybych se teď pokoušela tvrdit, že neznám lepší právnické filmy, Phila Spectora mě zkrátka bavilo sledovat. Možná i proto, že krom všeho výše zmíněného také jen tak okrajově a bez velkých ambic ukazuje, jaké následky s sebou může nést davové šílenství a předsudky vůči člověku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nový (nebo relativně nový) film, při jehož sledování by mě od začátku do konce napadalo, jak bezvýhradně skvělý herec je Al Pacino a jaká je radost ho sledovat, tady dlouho nebyl. Naposledy snad v roce 2010, kdy vznikl Doktor Smrt. Možná je to náhoda, že oba filmy vyrobila HBO, možná ne. Každopádně platí, že i ve Philu Spectorovi se Pacino našel, předvádí něco neskutečného a opět má k ruce perfektní spoluhráče s Helen Mirren v čele. Scénář pomocí důmyslně napsaných monologů i dialogů nechává diváka celou dobu balancovat na pochybách stejně jako Spectorovu obhájkyni, aby mu v závěru nic nevysvětlil a nechal ho, ať se rozhodne sám, jestli má důvodné podezření, nebo ne, a čemu vlastně věří (nebo věřit chce). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Proč se vyplatí, čučet na další ambiciózní bio od HBO? Jen kvůli uřvanému Pacinovi a ledově chladné Mirren - ti oba jsou zde skvělí. Jinak skoro nic a nuda, i když pár scén se povedlo... Bude to asi znít dost blbě, ale kdybych nebyl "odkojenej" klonama televizních CSI, asi bych si to užil mnohem víc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Místy ubíjející nuda. Film má 85 minut. A i z tak malé stopáže bych označil větší polovinu za hodně nudnou. Pokud někomu stačí celý film spekulovat nad tím jestli Phil vraždil nebo si ta ženská strčila revolver do pusy sama tak si tady pošmákne. Nic jiného se tady totiž neřeší. Co naplat že Pacino hraje jako z partesu, když scénář nenabízí vlastně nic. 45% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Film o ničem, který skončí dřív, než začne, bez nějaké pointy. Dva mimořádně skvělí herci to bez pořádného scénáře nemůžou zachránit.. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Film jdoucí sice odněkud, ale bohužel nikam. Jediným, co celý tenhle soudní kus táhne, je ústřední herecké duo. Zbytek je taková jednohubka, která vás může sice zabavit v televizi, ale hlubší zážitek asi neposkytne. Celý děj působí jako zbytečně dlouhá příprava na blížící se vrchol, který ale nepřijde. Dramaturgická výstavba tak zůstává nenaplněna a pocit ze snímku neuspokojivě jalový. 4/10 ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Mnoho slov na úkor činů... A tohle mělo znamenat co? Drobná epizoda ze života Phila Spectora, která mu k jeho smůle zkrátila životní hýření. Byla by z toho výtečná rozhlasová hra, poněvadž se tam stále mluví a dohaduje. Obraz stěží představuje přidanou hodnotu, vše se odehrává v šedivých prostorech a nudné náhražce excentrického sídla. „Zachovalá“ advokátka Helen Mirren a značně chátrající Spector Ala Pacina nepěkně analogizují herecké kariéry těchto velikánů. Je to o zanikajících časech a nepřejícnosti okolí. Jistý náběh na provokativní tematizaci presumpce viny (= společnost/porota Spectora a priori nesnáší, a proto si na něm při první příležitosti vybije zlost) nepřesáhne banální zmínky o honech na čarodějnice a vyznívá do ztracena. Vůbec například nepřipouští opačný výklad, o který se též hraje – zda by mohl Spector pro své zásluhy požívat určitých výhod a proč tomu společnost brání. Tvůrci nezapřou fanouškovství, když do dialogů uměle připisují historky z hudební branže. Občas zazní dialog, který jako kdyby ušel konečnému sestřihu, neboť se k dané postavě vůbec nehodí. Nicméně nejhorší překvapení přichází v samotném závěru, který není. Snad v důsledku náhlého snížení finančních prostředků, každopádně křiklavější utnutí jsem dlouho neviděl. Bylo by možné argumentovat, že televizní produkce nemůže suplovat vysokorozpočtový snímek. Jenže doba se někam posunula. Ten nevkusný plakát trefně pojmenovává hlavní problém – návrat kamsi o dvě dekády zpět ve filmovém vyjádření, lhostejno zda televizního. Doufám, že Spectorovi zásluhy jednou převezme někdo svědomitější. (MFFKV 2013) ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Pěkný svátek filmu přeji! Jedním z dárečků, které nám karlovarský festival připravil, je i televizní film, jenž vychází ze skutečné kauzy a má tedy reálný konec i zápletku, průběh je však smyšlený a volně inspirován okázalým životním stylem a náturou někdejšího hudebního guru. Proč ale oči neodtrhnete od plátna, je životní výkon Al Pacina, jenž předvádí stejně strhující herectví, jako by stál na jevišti převtělen do Krále Leara, nebo Hamleta. Navíc to co říká má hlavu a patu.. Skvělé, svižné, zábavné.. Joj, to jsem se měl filmově! ;-) Woo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ve většině případů se stává, že se zvučná jména vzájemně sčítají a násobí, a pak vzniká velmi silné hodnocení. V případě Phila Spectora se Al Pacino, Barry Levinson, David Mamet a Helen Mirren vzájemně odečtli a zbyla z toho jedna hvězdička za paruky Al Pacina a směšné výstupy Jeffrey Tambora (ten je pro mě zkrátka směšný kdykoli od účinkování v Entourages). Naprosto nechápu, co nám tímhle chtěl David Mamet sdělit. Jeho divadelní hry uznávám, ale Phil Spector se opravdu nepovedl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to o chlp viac ako You Don't Know Jack. Al Pacino na to stale ma, ale hlavnym problemom pre mna je, ze postavy o ktorych toci v tomto veku filmy, su mi cudzie a ich osud ma nezaujima. 6/10. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Určitě zde nejde o nějaký soudní masakr a drama plné zvratů, při kterém běhá mráz po zádech . Důraz je zde spíš kladen na vytříbené dialogy a někdy monology Al Pacina, ve kterých mu skvěle sekunduje Helen Miren. Průběh přípravy obhajoby a její následné vedení, je zde podáno profesionálně a pro někoho až příliš ,,piánko", s chladným odstupem. Mě to vyhovovalo. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Al Pacino v nepovedeném filmu? Ano i takové věci se dějí. Navíc, když si tvůrci nechají mezi prsty proklouznout život takové persóny a vyseknou jen nezáživný fragment z jeho konce, nezavání to jen nízkým rozpočtem, ale i neschopností scénaristů přijít s chytrým dějem plným barvitých dialogů. Což se kupříkladu v samotném závěru projeví tak, že snímek žádný zavěr nemá a celou dobu se mluví vyloženě o hovně. ()

apacka 

všechny recenze uživatele

Al Pacino skvělej a Helen Mirren taky, ale až zase někdo bude točit film o psychopatovi a vrahovi, bylo by dobré někam do scénáře propašovat, že hlavní postava je psychopat a vrah (nejen chudák a egomaniak). Nerada bych se dočkala hrnků a triček, jako má třeba tzv. válečný hrdina el Che. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je fikcia. Nie je založená na skutočnom príbehu. Je to dráma inšpirovaná skutočnými osobami v procese, ale nie je to ani pokus zobraziť skutočné osoby, ani komentovať proces alebo jeho výsledok." Príbeh: legendárny hudobný producent Phil Spector (Al Pacino) je obvinený z vraždy Lany Clarksonovej. Trvá na tom, že sa zabila. Jeho obhajca Bruce Cutler (Jeffrey Tambor) si na pomoc najme konzultantku Lindu Kenney Baden (Helen Mirren). Dôkazy sú nepriame, ale tým najobávanejším je pravdepodobne samotný Spector. Jeho vina alebo nie v tejto snímke súdneho utrpenia je fascinujúca. 6/10 ()

Reklama

Reklama