Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Starý Alois žije na vesnici po svém, straní se lidí a chová se podivínsky. Vesničané se ho bojí. Zemře nešťastnou náhodou. Po pohřbu se vnoučata Kateřina, Filip a Tomáš od notáře dozvídají, že jim Alois odkázal 30 milionů pod podmínkou, že budou po dobu jednoho roku žít na vesnici v jeho zpustlém domě. V případě, že tak neučiní, peníze propadnou obci. (TV Nova)

(více)

Recenze (31)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jak můžete ohodnotit seriál, který ještě ani nezačal jako odpad?? A hlavně mě udivuje, že je hodnocení uvolněno, že už mohlo začít. Jiné filmy nejdou hodnotit, dokud se ještě nevysílaly. A to dokonce kolikrát ani ne první dny po odvysílání, ale až později. Viz například Ohnivý kuře. Teď zrovna běží, ale hodnotit ještě nejde. A já se ptám proč ???? Kdo za to může? Kde udělali soudruzi z České republiky chybu ! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

"Vždyť je to samej papundekl!" Režisér několika epizod (!!!) Milan Šteindler to vystihl přesně, leč nezáměrně. Kdo vydrží v polorozpadlém domě, získá dědictví třicet miliónů. No jistěě, když už, tak to přežeňme, nic středního nám nejde, ale co s takovým námětem, který by se dal zpracovat jako pěkné sousedské peklíčko, když skončí opět jako vztahovka, vy máte teda fantazii. Na rovinu - viděl jsem první, druhý a sedmý + osmý díl a mám jasno. Diváci alespoň jednu z letošních podzimních sraček ignorovali. Konečně měli trochu rozumu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdyby se těch motivačních 30 "míčů" rozdělilo mezi Zahradnickou, Pachlovou a Šteflovou, mohly by se za ně svléknout pro nějaký pěkný pánský časopič, čímž bychom se podstatně více zabavili. Takhle se jen divák zdržel u prvních dvou epizod, dál už nemá sílu a vytrvalost sledovat loudavý seriál, který byl tvůrci ohlášen za nový, neokoukaný, opravdu velmi originální a hlavně mimořádně kvalitní. To byla od tvůrců troufalost. Scenárista Kopřivík opravdu není Troška(ř). Předpokládám, že částku 30 milionů nikdy neviděl pohromadě, tudíž může naivního diváka lepit na to, že nějaký samotářský starý pardál vládne takovou sumou, a odkáže ji svým třem blízkým za jistých podmínek. Z toho debilního scénáře úspěšně naskáče Kopřiv(í)ka. Nemá smysl se zabývat dějem, který nesplňuje nejzákladnější normu, a sice udržet si diváka po celou sérii. Vzdáleně bych námět přiřadil do nějaké zamýšlené reality show, v níž po určitou dobu vybraná skupinka lidí soutěží v asociálních podmínkách, čímž by se divák ze zvědavosti sem tam mrkl, jak se soutěžícím daří zvládat dané úkoly. Seriálová forma je nezáživná a značně nudná. Herci jednotvárné dění nijak netáhnou, o režii se nedá napsat, že by vládla řemeslnou podrážkou a tvůrčí kvalitou, jen typicky vyživuje komerční produkt na objednávku. Milan Šteindler se definitivně připravil o respekt, který si držel v počátcích své režijní kariéry, kdy ještě vládl neotřelým režijním rukopisem. Tohle dílo nic z toho nepřipomíná. Nevím, zda se Janu Třískovi vyplatilo létat přes oceán za tímhle, nebo už je tak zoufalý z nedostatku pracovních nabídek. Ale samozřejmě musel tak nějak vědět, do čeho jde. Začal si s Novou, což je asi základní pravidlo, aby jeho kvalitní herectví padlo do tenat hloupých rychloseriálů na okamžité zapomnění. Ačkoliv je divák ušetřen bílým plášťům, manažerům firem a právníkům, nemá se příliš na co těšit. Stupid styl, vratký a nezvládnutý koncept, líné tempo, nevtipné podání i dialogy, nesympatické prostředí. A spousta typických neduhů, které jsou pro dnešní českou seriálovou tvorbu neodmyslitelné. Nezbývá než s tímto seriálem nejít do žádného vztahu. 20% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pár herců se sice snaží, ale jinak je to vztahovka jak z Ulice nebo Ordinace, a pokus vymyslet další nový hák (po víně, hausbótu, Počátcích, kuřeti apod.), na který by se daly věšet stovky dílů a do nich prodávat reklama reklamním klientům. Na diváka je zde myšleno až na posledním místě. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Zadarmo drahé pokoukání, co milí sousedé ?! Dávno dávno odkecaný a mamonu zaprodaný panMáma Milan Šteindler znovu usiluje diváku O život a místo, aby se konečně zase Vrátil zpátky do toho svýho profesního hrobu, cpe diváka bezkoncepční, nevtipnou a žánrově znovu neujasněnou - Tak když už nic, pak alespoň zas jednou alespoň částečně nevztahovou.. - seriálovou šmírou stejně tvrdohlavě, jako by měl Třísku vraženou hluboko v řiti.. Honzo, tohle je to tvoje NE, co z nás dělá to, čím jsme ?? A tak vypadají Drazí sousedé po pilotní epizodě vzdor slušnému obsazení tak hrozně a zejména stejně, že jeden zkrátka nemá důvod ani chuť je dál sledovat.. Hloupoučký hybrid a trapný všehoslepenec plný figurek a karikatur, který se zajímavým nápadem naložil stejně, jako už na Nově bývá zvykem.. ()

Rosalinda odpad!

všechny recenze uživatele

Ha! Tak už to odpískali! Pozitivně hodnotím, že někomu došlo, že takhle tedy ne. Alespoň trocha soudnosti někde zbyla, když už nic. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli bude seriál pokračovat takovým dementním způsobem, jako začal, nebude se dát koukat ani na jeden celý díl. Když Milan Šteindler říkal před premiérou, jak se herci při natáčení skvěle bavili, napadlo mě po sledování prvního dílu, že byli asi jediní. Herci jsou nezajímaví, působí naprosto amatérsky, studiové interiéry jsou příšerné, hudební doprovod jako z Ordinace. Ostatně, celý seriál na mě působí jako kombinace Ordinace a Doktorů. Po odchodu jediného herce, který se alespoň snažil hrát (Jan Tříska) se obávám, že toto dílo bude stejně absolutně nezajímavé, jako jsme již bohužel na našich obrazovkách v roce 2016 zažili. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Už začínám mít alergii na novou vlnu komediálních seriálů, které vůbec komediální nejsou. Zaprděné, držící se strašně při zemi, stupnicí humoru zaměnitelné i s rodinnými seriály jako je Ordinace v Růžové zahradě. M*A*S*H je komediální seriál! Nebo z českých třeba Hospoda. To jsou jasně definované komedie, u jejichž sledování už během pěti minut poznáte, co jsou zač. Tady ne. Tady čumíte na vážné situace mnohdy připomínající spíš drama. Za co jsou ti scénáristé placeni? Děj: Jedna z hrdinek se v baru dostane do situace, kdy se proti své vůli ukáže ve spodním prádle. Někdo to natočí na mobil a je to na youtube. Matka té dívky je z toho vytočená a jde si stěžovat asi ke starostovi, či kdo to byl. Jsou u něj, otevřou notebook pustí jemu a jeho manželce ono video. Začne rozhazovat rukama a stěžuje si, že už to vidělo jedenáct tisíc lidí a že její dceři ještě ti čumilové dávají nějaké lajky! A že to je hrůza a že to musí pryč a podobně. Už už jsem čekal, (je to přece komediální seriál, ne?)že zatímco bude matka rozhazovat rukama a mluvit na starostovu ženu, starosta nenápadně, se šibalským úsměvem přidá videu lajk. Tomu bych se i nahlas zasmál. Ne. Matka domluví, sbalí notebook a odejde. S tímhle jděte do prdele! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Trefa vedle. Kde jsou ty časy, kdy Milan Šteindler měl smysl pro humor a nepletl si ho s trapnem. Právem zapomenutý seriál. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Odvysíláno pouze osm dílů ////// Dne 31. března 2016 bylo zastaveno natáčení kvůli nízké sledovanosti. Natáčení bylo zastaveno zhruba v půlce natáčení plánovaných 80 epizod. Dne 8. dubna 2016 bylo oznámeno, že seriál bude stažen z programu, a že o zbývajících dílech budou včas informovat. (TV Nova) 04/2016 určitě lepší než ohnivé kuře proti kterému jej nova v tv nasadila a nakonec pro nízkou sledovanost stáhla. Kdyby využila i jiný vysílací čas možná by jsme to i dokoukaly. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Zas tak strašný to není, jak tu mnozí spílají. Díly jsou ale zbytečně dlouhé a někdy hloupě komplikované. Herecké obsazení celkem fajn, ovšem postava Zahradnické je občas na facku; díky bohu za Benoniho a Buchtu. ()

Bernyz 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první dva díly seriálu. Dobrý námět, ale hlavně dobré herecké obsazení - to seriálu pomohlo. Je ale vidět, že i tak je víc jak polovina opět točená v ateliérech. Na můj vkus jsou jednotlivé díly zase hrozně dlouhé a tak nějak tuším, že se ze seriálu stanou další Doktoři z počátků, kteří začali pěkně v exteriérech a dnes už se točí vlastně jen v interiéru. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Stále rovnaká šablóna takmer všetkých seriálov. Divák má skonzumovať úplne všetko čo je mu dávané. Je to bludný kruh beznádeje s puncom akože zábavy. Pravdepodobnosť toho, že sa na to dá pozerať ďalej je nulová. Herci pôsobia rezignovane lebo vedia, že je to len ďalší zmarený pokus vytvoriť nie čo má zmysel... ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Dle místního hodnocení se jedná o velký seriálový průšvih. Mě to zase tak zlé nepřišlo, abych dala odpad. Poctivě jsem sjela všech 26 dílů a objektivně hodnotím 2*. Vtipné momenty se čas od času objeví a nápad na děj s dědictvím je celkem fajn. Co seriálu paradoxně uškodilo je asi ono zkrácení z plánovaných 80 dílů na 26. Některé dějové linky a zápletky pak nemají smysl, jsou ukončeny rychle nebo mimo děj nebo vůbec. Chtělo to vykašlat se na vztahový seriál (takových máme požehnaně) a natočit jednotlivé kratší vtipné epizody, které by na sebe volně navazovaly, ale měly by ukončený děj. Nejvíc mě bavili Filip a Tomáš a pak duo Tonda a Čenda. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

První díl se mi moc líbil. Bude zajímavé sledovat, jak se Pražáci poperou se životem na venkově, kde v domě není tekoucí voda. Už z prvního dílu byla vidět snaha o vtip a upřímně párkrát jsem se od srdce zasmála, to se často nestává. Každopádně obsazení seriálu se mi líbí, oceňuji obsazení Petra Buchty a Štěpána Benoniho, pro mě se jednalo o nejlepší elementy. ()

Reklama

Reklama