Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Recenze (133)

POMO 

všechny recenze uživatele

V dobe pixarovských celovečerákov už Spirit s jeho tradične animovanou grafikou nemohol uspieť vo veľkom. Hoci je strhujúci, poetický, dobrodružný, má srdce i kolosálnu Zimmerovu nádheru. Normálne by som v aute Bryana Adamsa nepočúval, ale tento OST ma dlhé roky sprevádzal po alpských serpentínach. A boli to úžasné chvíle. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Žánr animovaných filmů prožívá posledních pár let inflaci. Už není takové umění vyfrknout hodinu a půl nebo dvě dlouhý počítačově animovaný kus, časy Toy Story a Mravence Z, kdy platilo, že co titul, to perla, jsou dávno pryč. Scénáristi zlenivěli, producenti ještě více zhamižněli a marketingoví specialisté ze zoufalství vymýšlejí fígle jako Karcoolku a podobná zvěrstva, aby nalákali do kin co možná nejvíc vřískajících dětiček. A pak se stane, že průměrnost rádobyparodující gangsterky jménem Příběh Žraloka, sklízí úspěchy a plní hitparády a poctivý kousek, který nemá zapotřebí někde si něco půjčovat nebo nechat zvířátka žertovně mluvit nebo do něčeho vrážet nebo někam padat, ani nepřijde do kin. Přesně takový je Spirit - silný ve výrazu, přitažlivý pro děti i pro dospělé, s krásnou animací a výbornou hudbou. Ano, idylka, pohádka, kecy kecy, ale radši se stokrát podívám na film, ve kterém zvířeti rozumím bez jediného slova a jehož hudební stránka mi pokaždé způsobí husí kůži, než na další průměrný "in" spektákl. 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $73,280,117Tržby Celosvetovo $122,563,539║ Animácia celkom slušná, hudba výborná, k tomu fantastická pieseň od Briana Adamsa, ktorá je nadmieru lepšia než príbeh čo nám je ponúknutí v tomto počine, ten je až moc jednoducho koncepčne spravení na to aby nejak viac mohol zaujať a ponúknuť niečo prečo by sa človek opäť rád vrátil k tomuto filmu. /65%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy počítačová animace není ještě tolik proflákla, vzniká Spirit - divoký hřebec, který se pyšní ještě „starou“ dobrou kreslenou animací. Téměř všechny dialogy jsou vyměněny za řeč těla a výrazy obličeje a děj se spokojí s touhou po svobodě. Prosté ale přesto účinné. Jeden by se mohl divit, jak je možné, že tenhle koník o kterém v životě neslyšel, dosáhl červeného hodnocení? Rozumět zvířatům beze slov, kteří jsou ke všemu virtuální se nepoštěstí vidět často :o) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle, do poslední síly být svůj !.....Nádherný animák a jeden z mojich vôbec najobľúbenejších. Krásna animácia, pútavý príbeh a konečne sa správajú zvieratá ako zvieratá (nerozprávajú! a nespievajú) a ľudia ako ľudia. Možno preto ten menší komerčný úspech. Počas celého filmu hrajú piesne od Bryana Adamsa, ted ak tohoto speváka niekto nemusí, film mu neodporúčam. Ja som bol však maximálne spokojný. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Od samotného začátku jsem toho řehtání měl plné zuby, zvykl jsem si až někde v polovině, kde se s ním konečně začalo šetřit. Celkem originální nápad, nenamluvit hlavní zvířecí postavy. S příběhem už to tak slavné není, zápletka je šíleně jednoduchá a autoři jasně vsadili na roztomilost koní a jejich zdivočelé konání. Na scénu ochočování budu dlouho vzpomínat, na samotný film už tolik ne. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pekny filmecek s peknym soudntrackem od Hansa Zimmera a prolozen skvelymi pisnickami, ktere nektere sceny dovadeji k dokonalosti. Nezlomna vule, krasna priroda a panovacni belosi.. Klasicky indiansky pribeh, co ho povysuje je velice zvlastni nemluveni zvirat, vzdy sem v nejake scene cekal, ze na sebe kone promluvi a nic.. ty obcasne Damonovy kecy tam nemuseli byt, stejne by to kazdy pochopil, taky trochu divny vizual, proste mi to nekdy prislo az smesne, ale jinak vse v poradku. nic nebrani v udeleni dobrych 4 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Film, kde se toho moc nenamluví a přesto nemá divák problém všemu porozumět. Film s vcelku jednoduchým příběhem, který díky skvělé hudbě dostává velmi slušnou hloubku. Film o přátelství mezi člověkem a divokým koněm a o touze po svobodě, který mi tím finálním skokem přes propast připomněl slavného "Zachraňte Willyho". Když si to shrnu, tak se mi to líbilo. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi budu jedinej, komu lezl Bryan Adams hlavně už v závěru pěkně na nervy, a ultra-heroické výkony hlavního koníčka (aka Matta Damona) mi občas taky úplně nesedly, jinak ale parádní příběhová disneyovka se vším všudy. [Netflix] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Winchester 73 s koňom namiesto pušky príp. War Horse na divokom západe. A je to nádherné. Jediné, čo mi prišlo nie úplne ideálne je prekvapivo Zimmerova hudba. Ja ten soundtrack zbožňujem, ale k tým obrázkom by sa mi hodilo niečo viac štýlovejšieho. Veľká škoda, že to bol taký prepadák 9/10 ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Fantastická, dynamická hudba Hanse Zimmera. To asi jediné, co mě po zhlédnutí téhle kresleno-animované pohádky uvízlo v paměti. Jinak příběh byl strašně slaboučký. Animace byla ucházející, co mě na ní ale štvalo, byla mimika a chování koní (např. chlemtavé pití vody, vrtění ocasem - to dělá snad pes, ne?). Zajímavé bylo, že tvůrci místo aby namluvily koně hlasy, nahradily je typickým koňským řehotem. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia snímka, ktorá ma záhadne minula v dobe jej vzniku. Film sa roku 2002 dokonca dočkal nominácie na Oskara v kategórii animovaného filmu. Najväčšou zaujímavosťou Spirita je určite experiment zvieracej reči. Kone spolu nehovoria ľudským jazykom, ale erdžia, čo vytvára miesta na domýšľanie si ich rozhovoru. Ale nebojte sa, že by sa celý film len erdžalo, myšlienkové pochody Spirita sú hovorené (v origináli Mattom Damonom) a objavia sa tu aj ľudské postavy s ich schopnosťou reči. Ide o poslednú generáciu kreslených filmov, než ich nahradili tie počítačovo animované. Dreamworks sa na tomto poli na rozdiel od Disneyho veľmi neohriali, Spirit je jedným z ich iba štyroch klasicky kreslených diel. (8.6.2022) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi najnudnejšia Disneyovka, príbeh mi prišiel dosť nemastný neslaný ako keby tomu chýbalo to Disneyovské srdce a tak isto aj Zimmerová hudba. Za to Bryan Adams vynikajúce pesničky naspieval. Pre mňa jedna z najslabších Disneyoviek, ktorá ma neupútala ani príbehom a ani postavami. 65% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O jednom krásnom koníkovi, ktorého nebolo možné skrotiť. Jeho priateľstvo bolo možné získať iba jediným spôsobom - láskou a dobrým srdcom. Musím uznať, veľmi pekná rozprávočka z čias divokého amerického západu, ktorú si užijú hlavne menšie deti. Veď všetky deti majú radi kone, a tento snímok je nimi priam nabitý. Tiež príbeh je dostatočne pútavý na to, aby udržal pozornosť, dokonca niektoré momenty sú pomerne dosť napínavé. Veľká spokojnosť. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem narazil úplnou náhodou, když jsem hledal animák o psech či koních, které moje dcera miluje. A objevil se Spirit - divoký hřebec ( Mustang ) o kterým jsem předtím vůbec neslyšel. Obával jsem se animace, protože dnešní děti už jsou rozmlsány počítačovou ( vymazlenou ) animací. Moje obavy ale byly zbytečný. Stará dobrá animace zapůsobyla i dnes. K tomu poutavej příběh a o zábavu je postaráno. Dál musím ocenit, to že koně nemluvili ( jak už je u dnešních animáků zcela zvykem ) a přesto se z gest, grimas a řehtání dalo poznat co chtějí říct. Za sebe, přítulkyni i dceru můžu říct, že tohle se povedlo a ani dnes se tenhle hřebec mezi záplavou všelijakejch příšerek určitě neztratí. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Keby tie kone neboli tak krásne a keby rozprávali dala by som nižšie hodnotenie. Čakala som od toho trošku viac. A na moje počudovanie som sa veľmi bravúrne udržala slzám čo je u mňa pri rozprávkach so zvieratami takmer nemožné ale predsa. A trošku ma prekvapuje, že ma vôbec neoslovili pesničky a hudba (okej okrem Here I am), no a to viac ma potom aj tie pesničky samozrejme otravovali. Ale boli tam krásne koníky. ()

Reklama

Reklama