Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvitujem skutočnosť, že v tomto filme zvieratá nerozprávajú. Spirit je krásny príbeh o tom, ako nemožno skrotiť niečo, čo je zakorenené v prírode, nech je snaha akokoľvek veľká. Hlavná myšlienka je teda pekná ale to nepovažujem za až tak podstatné. Čo ma však absolútne ohromilo bola dokonalá animácia pohybov (najmä koní) prepracovaná do najmenšieo detailu. Na tomto filme je čo študovať. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Žánr animovaných filmů prožívá posledních pár let inflaci. Už není takové umění vyfrknout hodinu a půl nebo dvě dlouhý počítačově animovaný kus, časy Toy Story a Mravence Z, kdy platilo, že co titul, to perla, jsou dávno pryč. Scénáristi zlenivěli, producenti ještě více zhamižněli a marketingoví specialisté ze zoufalství vymýšlejí fígle jako Karcoolku a podobná zvěrstva, aby nalákali do kin co možná nejvíc vřískajících dětiček. A pak se stane, že průměrnost rádobyparodující gangsterky jménem Příběh Žraloka, sklízí úspěchy a plní hitparády a poctivý kousek, který nemá zapotřebí někde si něco půjčovat nebo nechat zvířátka žertovně mluvit nebo do něčeho vrážet nebo někam padat, ani nepřijde do kin. Přesně takový je Spirit - silný ve výrazu, přitažlivý pro děti i pro dospělé, s krásnou animací a výbornou hudbou. Ano, idylka, pohádka, kecy kecy, ale radši se stokrát podívám na film, ve kterém zvířeti rozumím bez jediného slova a jehož hudební stránka mi pokaždé způsobí husí kůži, než na další průměrný "in" spektákl. 80% ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tak trochu artový animák, ve kterém netrojčí ani nemluví zvířata (kůň - hlavní protagonista - se projevuje pouze jako vypravěč) a písničky jsou pouze nediegetické (a obstarává je Bryan Adams)... pro mně daleko větší zážitek než Trio z Belleville, Persepolis či Valčík s Bašírem. Ty pastelové barvy jsou jako balzám na deprese... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Od samotného začátku jsem toho řehtání měl plné zuby, zvykl jsem si až někde v polovině, kde se s ním konečně začalo šetřit. Celkem originální nápad, nenamluvit hlavní zvířecí postavy. S příběhem už to tak slavné není, zápletka je šíleně jednoduchá a autoři jasně vsadili na roztomilost koní a jejich zdivočelé konání. Na scénu ochočování budu dlouho vzpomínat, na samotný film už tolik ne. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Pre animovaný film sú dôležité dobrý príbeh, pekná hudba a nádherná animácia. Všetky tieto atribúty spĺňa napínavý dobrodružný príbeh žrebca Spirita. Na filme je vidieť, že animátori si dali prácu a naštudovali a vynikajúco vystihli chovanie, pohyb a mimiku koní. O dokonalosti animácie svedčí aj to, že v snímke je len minimum dialógov a stručný monológ. Spirita preto nie je problém pozerať aj v pôvodnom anglickom znení bez dabingu, či titulkov. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)
  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)

Reklama

Reklama