Reklama

Reklama

Poklad

Trailer 1

Obsahy(1)

Poklad je komorní komedií s jemně sarkastickým humorem a překvapivým koncem. Jeho jednoduchá stavba, založená na pozorně připravených, postupně gradujících dialozích, opatrné práci s načasováním a autentickými hereckými projevy nese beze vší nadsázky odkaz tvůrčí skupiny Forman-Passer-Papoušek ze šedesátých let. (Artcam Films)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (29)

venca163 

všechny recenze uživatele

89 minut a ten film se táhnul jak páteční warskej koncert Lucie. Jestli vás teda baví koukat desítky minut na chlápka s hledačem kovu jak se prochází po zahradě...No co budu řikat, na chvilku jsem to v Hnusovce zalomil. A ten "překvapivý konec" byla taky pěkná sračka. Je teda fakt, že distributor nelže, bylo to nečekaný...a taky úplně debilní. Dobrej byl ten rozhovor o nevěře se šéfem. (60%) ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Když tu čtu ty nadšené komenáře z Varů ..... Ano, naše šedesátky se tam s námahou dají v těch dialozích jemně cítit. Ale taková legrace to zdaleka není. A, že by "Pod zdanlivou jednoduchosti a nekdo by rekl naivnosti se skryvaji barvite vrstvy asi jako v dejinach zahrady, ve ktere je mozna poklad. Perfektne vybalancovana hranice mezi hloubkou, ironickou kritikou spolecnosti a humorem" ? Hmm, tak to těžko. Já tam spíš ze všeho cítím tu kulturu východní (skororuské) společnosti, která mě neskutečně irituje. Anebo jsem od toho čekal prostě moc. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Když nad tím tak přemýšlím, je to vlastně vynikající, zdánlivě okrajový komentář ke společnosti, která stojí na pohádkách o virtuální ekonomice (hypotéky, akcie...). Obecně je to samozřejmě film o tom, jak si lidé vzájemně vypráví takové pohádky, které chtějí slyšet, a jak se mnohdy musí spoléhat na neúplné, leč autoritami posvěcené zdroje informací. Těžko se to artikuluje, ale je to tam, skoro v každém dialogu. Jen škoda, že se Porumboiu začíná maličko opakovat. Stylisticky jde o kopírku předchozího Metabolismu (akorát tady jsou kratší záběry) a vůbec poprvé v režisérově filmografii tady forma není propojená s významovým komentářem. Proto ty 4. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Art s účastí režiséra Corneliua Porumboiua a herce Adriana Purcarescua/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 9/10/// PLUS: především možnost vidět oceňovaný snímek rumunské nové vlny za účasti tvůrců a následně s nimi po projekci pohovořit o filmu /// Shrnutí: Poklad je natočen s lehkostí, v poklidu a vyznačuje se pomalým tempem. Zaujme nevnucujícím se humorem. Tématem se jedná o zajímavé sociální "drama" ze současného Rumunska./// Celkem 71%/// ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tahle hořkosladká komedie vypráví příběh o hledání pokladu, který má oběma hlavním hrdinům pomoci ke spokojenějšímu životu a vytáhnout je z dluhové pasti. Dobrá znalost dobových reálií, jež Corneliu Porumboiu využil na maximum, byla zdrojem řady černohumorných situací. Možná to celé mohlo být o něco svižnější, ale nápaditý konec společně s tóny notoricky známé písně rakouské skupiny Opus s názvem Life is Life v podání kontroverzní slovinské kapely Laibach mě hodně pobavil. (75%) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama