Reklama

Reklama

Tygři ve městě

(festivalový název)
Trailer 3

Obsahy(1)

Připadáte si divně? To ještě neznáte tuhle partu. Třicetiletý prokurátor Rudolf Jazvec má velký smysl pro spravedlnost, avšak mimo soudní síň je to nesmělá křehká bytost s ženskou duší (proto ho ve filmu ztvárňuje herečka Kristína Tóthová). Má hlavně problémy navazovat kontakty se ženami. Ke své smůle se zamiloval do atraktivní moderátorky jednoho rádia, kterou ovšem zná jen po hlase. Jeho dva nejlepší kamarádi – homosexuální majitel půjčovny lodiček Holub a zemitý ošetřovatel tygrů Hyena – mu v jeho trápení sotva pomohou. Tím spíš, že manžel dotyčné moderátorky je nájemný zabiják. A shodou okolností dostal od ruského mafiána úkol sprovodit Jazvece ze světa... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (27)

diffside 

všechny recenze uživatele

Pekny nenasilny film s par dobrymi a trefnymi hlaskami. Pacila sa mi vymena hlavnej postavy za zenu, to filmu dodalo celkom zaujimavy nadych, no inak ma film aj dost nudnych a nezaujimavych scenok. Kazdopadne, mozeme byt radi, ze aj na Slovensku sa zacinaju tocit lepsie filmy. Inak by som este chcel vyzdvihnut velmi dobre spracovany uvod filmu a dobru kameru. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Snaha o divácky atraktivní slovenský film nedopadla sice katastrofálně, ale i tak vzniklo poněkud nekoncepční dílo, které se tak trochu utrhlo z uzdy. Jednotlivé situace můžou působit fajn a v řadě momentů překvapí i svěžím humorem, ale o plnohodnotném celku a o vyjasněném směřování k cíli bohužel nelze mluvit. Navíc nefunguje ani hlavní "osobitý" prvek, který chtěl tak trochu almódovarovsky pomrkávat: obsazení hlavní postavy herečkou je hrubě samoúčelné a vlastně nepřináší nic než útrpné přežívání hodně křečovitého výkonu Kristíny Tóthové, jež není ničím víc než poloochotnickým a rozhodně ne uvěřitelným pokusem o ztvárnění opačného pohlaví. Ostatní postavy včetně missky Ivici Slávikové jsou naopak uvolněně zahrané a hodně přispívají letní atmosféře snímku, kterou se tvůrcům nakonec daří na diváka přenášet, i když takzvaně vypnout kvůli překombinovanému ději bohužel možné není. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $12,031║ Svieži Slovenský film, ktorý je na debut až nečakane kompatibilný, má neznáme ale prevažne dobre hrajúce osadenstvo, jedine Diana Mórová tam neladí, jej podanie je akési povrchné, okrem toho by som zľahčil tie "tvrdé" nadávky, ktoré tam skôr pília uši než by mali nejaký skutočný efekt. Kristína Tóthová si mala trošku viac nakukať správanie chlapa, takto jej to málokto zbaští, toho jej Jazveca. Čo sa týka príbehu tak námet je zaujímavo vykonštruovaní a má to niečo do seba, scénky a ich prepojenie kompaktné, miestami vychádza aj odľahčenie, takže príde aj na slušnú zábavnosť. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: ?.?/10] | me: Prekvapivo žiadna katastrofa. Nevravím, že by som tento film ďalej vrelo odporúčal, ale pokiaľ sa pozriem na poslednú slovenskú filmovú tvorbu, tak môžem konštatovať, že toto ma celkom príjemne prekvapilo. Fajnový letný večer na pobreží Dunaja s pivečkom v ruke tomu v rámci večerného premietania akcie Bažant Kinematograf určite dodal akúsi pohodu a odľahčenosť, takže za daných okolností to hodnotím vzhľadom k už spomínaným okolnostiam ako OK. [2 a pol *] ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Prokurátor Jazvec je žena. 32letý spoluscénárista a režisér Juraj Krasnohorský ve svém debutu umístil 32letého Milana Ondríka (Hyena), 28letého Lubomíra Bukového (homosexuální Holub) a 40letého Roberta Rotha (mladší Rus). To je jeho zásluha a za ní mu po právu patří celá jedna hvězdička. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení choulostivých scén okomentovala Ivica Sláviková slovy: „Sexuální scény jsem se velmi obávala. Natáčeli jsme ji na 15krát." (Sufferer)
  • „V tygrech v městě se nezavařuje, což je takový vtip mezi filmaři, protože v slovenských filmech se často objevuje kompot," prozradil režisér Juraj Krasnohorský. (Sufferer)

Reklama

Reklama