Reklama

Reklama

Haikjú!!

(seriál)
  • Japonsko ハイキュー!! (více)
Trailer
Animovaný / Komedie / Sportovní
Japonsko, (2014–2020)

Předloha:

Haruiči Furudate (komiks)

Kamera:

Jumiko Nakata

Hrají:

Ajumu Murase, Kaito Išikawa, Satoši Hino, Miju Irino, Daisuke Namikawa, Hiroši Kamija, Nobuhiko Okamoto, Júki Kadži, Šin'ičiró Miki, Šinnosuke Tačibana (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Obsahy(1)

Hinata se chce stát hráčem volejbalu, přestože je nevelkého vzrůstu. Protože na jeho základní škole není mužský volejbalový klub, tak trénuje sám, s holčičím klubem nebo s kamarády z jiného klubu. Nakonec se mu podaří sestavit tým na právě probíhající soutěž, kde se utká s egoistickým hráčem Kageyamou, též známým jako "King of the Court". Hinata je sice malý, ale jeho skoky jsou na jiné úrovni. Přesto je obrana soupeřů lepší a Hinatův tým odchází poražen. Následně se Hinata dostane na Karasuno střední školu, kde se svým rivalem Kageyamou bude muset spolupracovat v jednom týmu. (Sneaky)

(více)

Recenze uživatele Zíza k tomuto seriálu (2)

Haikjú!! (2014) 

Má to přesně to, co chcete, aby sportovní anime měla – napětí, pot, krev, slzy, snahu se neustále překonávat a skvělý tým. V ničem to tedy žánrově nevybočuje, pokud nepočítáme, že chlapci hrají volejbal a poměrně brzy se z nich utvoří hezky fungující tým. Při sledování si člověk říká, že je škoda, že už není na střední, protože by hrozně chtěl takhle sportovat, dávat do toho maximum a vytvářet si se spoluhráči silná pouta. Seriál je to skvěle naspeedovaný a nepopohání ho jen volejbalový míč, ale i charaktery postav, které se skvěle doplňují. Zároveň je s nimi i sranda a člověku je z celého týmu mile. Na druhou stranu mě zase tolik nezaujaly zápasy. Jistě, občas to bylo napínavé a já byla zvědavá, s čím ještě přijdou, ale nebyla jsem jako na trní a přestože jsem jim přála, aby vyhráli, zase jsem to úplně neprožívala. Zápasy mě nedokázaly zcela pohltit. Přesto určitě velmi dobře koukatelné sportovní anime, které nezanechá pachuť. ()

Season 2 (2015) (S02) 

Napětí a akci střídají zábavné či dojímavé momenty v tak skvělém tempu, že vám prostě musí bušit srdce, musíte jim fandit a musíte to prožívat. Asi se nedá nic dělat, ale druhá série Haikjú pro mě bylo nejlepší sportovním anime za posledních osm let...? Opravdu jsem si to užila. Kromě toho, že se to vyhnulo klišé v podobě nesmyslného levelování až za hranici lidských sil, ale udrželo si to uvěřitelný v lidských silách jakž takž možný vývoj postav a jejich volejbalového umění, tak mě strašně moc nadchlo, že tu tým nespoléhá na jednu postavu, že se tu nečeká na nějaký zásah ze shora, ale veškeré body a výhry jsou zasloužené, protože postavy dřely, chtěly se zlepšit, pomáhaly si v tom a výborně spolupracovaly. Nestálo to na jedné postavě, ale úplně na vše a jsem ráda, že nikdo nebyl úplně upozaděn. Do skvělé sportovní akce si přidejte vtipné momenty, výbornou chemii mezi postavami a hudební podkres, který tomu padl jako zadek na hrnec, a máte druhou sérii Haikjú. Pokud vás baví sportovní anime, rozhodně nevynechejte. Pokud máte rádi nadšené klučiny, kteří do nějaké činnosti dávají celou svou duši, nevynechejte. Pokud se chcete dobře bavit, nevynechejte. Čas věnovaný tomuhle anime za to určitě stojí. ()

Reklama

Reklama