Reklama

Reklama

Žabák Ribit

Trailer 1

Ribbit je žabák se závažnou krizí identity. Na rozdíl od ostatních žab nesnáší poskakování a má silný odpor k vodě. A díky tomu se cítí úplně ztracený. A protože musí najít jiný smysl svého života, vydává se spolu se svým nejlepším přítelem, létající veverkou, se vydává na cestu za svým pravým místem na tomto světě. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (15)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Náhodou mě to přišlo dobré. Teda jako pohádka pro děti, samozřejmě, ale v tomhle směru funguje opravdu dobře, příjemně se sleduje, je dostatečně barevná, děj taky nemá špatný a hlavní postavy si člověk prostě oblíbí. A ani to není moc infantilní, takže jsem u toho neměl co chvíli pocit, že už jsem z toho vyrostl a že nechápu, proč na to vůbec koukám. Velkým mínusem je tu slabá animace jak z nějaké starší hry a pak taky některé těžce polopatické dialogy (i na animák pro děti), do jisté míry vlastně i vedení příběhu, které sice dobře funguje v rozvoji hlavní dvojice, ale chybí mu větší propojení všeho, co se tu odehraje. K závěru, s příchodem lidí, přijde s dost nečekaným zvratem, který by byl naprosto skvělý, kdyby tam nebyl ten nonsensový flashback, shazující úplně celý ten svět. Ten scénář prostě má své klady i zápory a všeho je bohužel dost, takže na vyšší hodnocení to určitě nevidím, ale jinak mi to špatně opravdu nepřišlo. 3* ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Začnu tím co se mi líbilo a to byla hudba. Výběr hudby a to jak pasovala do děje, byl prostě poměrně dobrý a kdybych zavřel oči, tak bych měl z filmu možná i nadprůměrný požitek. Vždyť i ten příběh nebyl úplně špatný a i když jsem cestu za poznáním sebe sama viděl již několikrát, tohle provedení se docela dalo i se vší tou spoustou klišé. Některé dialogy nebyly úplně marné a i jisté poselství by se v tom našlo. Na druhou stranu nechápu, proč pavouk v džungli mluví francouzsky, co tam sakra dělali ploutvonožci (ať to bylo co to bylo) a proč sakra mluvili německy! Ale i s těmito nedostatky bych se možná dokázal smířit a nechal tomu 3*, ale ta šílená animace mi to prostě nedovoluje. Kvalita animace je tady tak o 10 - 20 let zpátky a tak všechno působí strašně uměle a nehezky a tak i když se autoři snaží i ty rádoby nejhezčí chvíle, jako je třeba východ slunce nad džunglí, nepůsobí skoro vůbec zajímavě. Navíc netopýr mě rozesmál, krokodýl vypadal strašně a lidé a jejich město - no to bylo prostě hodně nepovedené... Když si to pro sebe shrnu úplně marné to není a díky docela dobrému příběhu a pěkné hudbě je to i přes ten digitální "sranec" alespoň za 2* - 4/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický moderní animák, který má celkem hnusnou animaci. Když nic jiného, alespoň se tvůrci snažili o to, aby měli zvířecí postavy zajímavý vizuál a alespoň mluvily s přízvuky různých národností a tím trochu zaujaly. Je to ale takové hop sem, hop tam a nic moc to divákovi nedá. Pro děti jsou zde ale asi celkem zajímavé postavičky. Šílenství z toho ale pravděpodobně nebude. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie fakt podpriemerné, ale naozaj to nebolo nič extra. Chápem, že Malajzia asi na tom nie je vo filmovej sfére na nejakej skvelej úrovni, ale tá animácia bola hodná tak prelomu tisícročí, a nie roku 2014. Sympatické priateľstvo a spoločné putovanie žabky a veverky vyplnilo celý príbeh, ktorý v podstate ničím nevynikal a dobrodružná atmosféra pôsobila dosť atypicky. Navyše mi v tom chýbal aj ten potrebný dôvtip, bez ktorého sa súčasná animovaná tvorba fakt nezaobíde. Nuž, ale snaha bola. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animačná exotika neprekvapila. Obsahovo ide o prevarenú vodu, v ktorom sa z podivína a outsidera stáva niekto výnimočný a dôležitý. Aj na animácii vidieť, že to nie je osvedčená 3D animovaná škola, ale sledovať sa rozhodne dá - občas divné krútenie postavičiek, občas ich divná sympatičnosť, ale v základoch obstojí. Animák sa môže ale oprieť o dobrodružný a pre deti nenáročný príbeh, v ktorom dospelí pretrpia kdeaký infantilnejší humor a jednoduchú dejovú šablónu. Nič extra, ale neurazí - presne na oddych. A naviac, nie je agitačne vtieravý. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama