Reklama

Reklama

Víra našich otců

(amatérský film)
Krátkometrážní / Drama / Sci-Fi
Česko, 2011

Obsahy(1)

Kdo si je dnes jistý svou identitou, že?! Dystopická sci-fi na motivy povídky P. K. Dicka. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Hajzlíky na olomouckém konviktu jsou vskutku fotogenické. A nejen ony... Konvikt už se ale u olomouckých amatérských filmařů začíná docela vyčerpávat - i když samozřejmě chápu, proč si jej vybírají. Možná by však vážně stálo za to poohlédnout se po jiných, méně okoukaných lokalitách. Za chvíli si správci budovy stejně začnou nárokovat honoráře :) ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, herci nejsou špatní na amatérský počin, ale sledovat Dickovu povídku v českém amatérském provedení je hodně těžké jak píše GodComplex - až bolestivé. Každopádně slušný vizuál a pěkné závěrečné titulky. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku je nutne se chvili bolestive asimilovat na fakt, ze vidite P.K. Dicka v CZ amaterskem formatu, obzvlast ta cestina filmu spolehlive podkopava ambice, ale jakmile si zvyknete, je to velka parada. Dystopicka story ala 1984, seriozni pojeti a zodpovedny pristup k celemu projektu, pusobivy vizual i dobre zvolena hudba a excelentni zaverecne titulky. 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na český amatérský sci-fi film fakt hodně slušná práce. Kamera mi sice někdy přišla moc rozklepaná, ale silnou podmanivou atmosféru to dokáže vytvořit tak jako tak, herecké výkony taky nejsou špatné, vizuálně se to podle mě taky dost povedlo a rozhodně mě zaujal i děj. Přišel mi i dobře vedený, akorát si nejsem jistý, jestli jsem ten konec dobře pochopil, každopádně mi přišel krapet přehnaný. Pár výhrad k tomu sice mám a úplně nadšený jsem z toho taky nebyl, ale jinak je to na amatérské (a k tomu všemu ještě české) poměry dost slušná práce. 4* ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Potěšila mě místa, která znám, potěšil mě prvotřídně zvládnutý vizuál a pochopitelně, a to především, "orwellovský" námět mistra Dicka. Za málo peněz hódně muziky. 7/10 ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ne takový nářez jako Pandemie, ale podle mě dost slušný snímek. Zase dost dobré herecké výkony, mužské víc jako ženské. Ocenila jsem že se tam objevil opět Miloš ze zmiňované Pandemie v nové postavě. Líbilo se mi zpracování, i nápad, a docela to hýřilo originalitou, což dokážu opravdu docenit. Dobře byla též zvolená i hudba, ale pro mě by mohlo být ještě více přesvědčení od autorů a zúčastněných, protože přes to že to hráli dobře, úplně jsem jim to nevěřila. Ale bavilo mě to, a rozhodně to mělo něco do sebe. ()

Reklama

Reklama