Reklama

Reklama

Do tmy

(amatérský film)
Akční / Thriller / Film-Noir
Česko, 2011, 53 min

Obsahy(1)

Akčně pojatá variace na gangsterský film a film noir. Temný příběh osamělého mladého muže, který se snaží zjistit, kdo proměnil rutinní obchodní schůzku v jatka. Zdánlivě přímočará cesta za pomstou ale míří do nečekaných zákrut a odboček. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní záležitost. Vynikající přestřelky, fighty, zrkátka na poměry české amatérské tvorby docela taková fajnovka. Konečně trochu vyzrálejší snímek. Možná se nějaká malá muška najde, ale což. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Při sledování Do tmy jsem film bral jako amatérský, a proto ho tak budu i hodnotit. Rozhodně mě mile překvapil. V dialogových scénách je sice mírně řečeno úsměvný a napomáhají tomu bohužel i herci, s kterými to není zrovna moc slavné, ale dá se na ně dívat bez toho, aby za ně člověku bylo nutně trapně. Avšak ve scénách, v nichž se nemluví, film působí nad očekávání jistě. Zvláště akční sekvence jsou velice podařené. Ať už přestřelka v obchodě, která je opravdu parádní, stejně tak ta u aut (slušně je zpracovaná i předchozí honička). „Stavy“ působí přesně tak, jak je na ně divák zvyklý z „klasických“ mysteriózních filmů (dobrý nápad byl také ten s „mužem“). S tím souvisí zvuková stránka, ta je hodně dominantní, a film sází na velmi výraznou hudbu (někdy až příliš vystupující do popředí), která navozuje tu správnou atmosféru dle potřeb přítomných žánrů (jde o jejich mix). Pointa se sice dá z větší části odhadnout dopředu, ale označil bych ji za „slušnou“. Samotný konec se mi docela líbil. Celkově film hodnotím slabšími 4*. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Zcela souhlasim s Chavalem. Sbouchané s kamarády na koleni, s nulovým rozpočtem, a pořád lepší než podstatná část jak české tak zahraniční produkce. A co vy, odpadi, jedna nebo dvě hvězdy? Co vy ve volných chvílích točíte? Nikdo neříká, že není na první pohled vidět, že je to amatérské, ale v této škatulce je to zatraceně dobré. S čím to porovnáváte? Sedm? Sin City? Odpad za pár postav, které by lépe zahrála papundeklová škatule? 80% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V každom prípade treba oceniť snahu tvorcov o nadupaný príbeh, ktorý sa však zmeskou žánrov od akčného thrilleru k psychologickej štúdii stáva kontraproduktívnym. Ako to už býva, niekedy je menej viac. Po technickej stránke ide o veľmi pútavé sledovanie, počnúc réžiou, kvalitnou kamerou a vhodnou hudbou. Za kratší koniec ťahá zvuk, hlavne ruchy sú niekedy neadekvátne. Rozhodne treba podporiť Jana Haluzu a jeho priateľov, aby nestrácali chuť do ďalšej práce. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, než předešlé počiny Noční jízda a Woodstroke. V úvodní dvacetiminutovce rozhodně příslib solidní podívané, který se však over the top přestřelkou v obchodě zastaví na půli cesty a v křečích padá směrem k překvapivému konci, který však nenabízí satisfakci za druhou polovinu. Je to nejspíše jen můj problém, nicméně hlavní zádrhel filmu je v hledání své vlastní identity. V té atmosferické části není problém (stejně jako v depresivních částech na nádraží v již zmiňovaném Woodstroke), nicméně celá akční složka opět nefunguje. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Akční řemeslnost není všechno, co film - byť jen akční - potřebuje... Existuje třeba i dramaturgie... Nebo postava.... Nebo logika... ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Asi největším mínusem je příběh. Bohužel, již několikrát ohraná písnička. Nechápu, proč se veškerý děj musí odehrávat v hlavě hlavního hrdiny. Je to vlastně podvrh na diváka, což je špatný. Na amatérský film ale velmi slušně natočeno. Hlavně se mi líbila kamera. Nebýt toho marného příběhu, tak dám klidně 4* :) ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nápaditý film s prekvapivo dobre zvládnutou psycho atmosférou a dynamickými prestrelkami. Je až s podivom, že amatérský film dokáže fungovať lepšie, než drvivá väčšina českých rádoby akčných filmov. Starý dobrý underground. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Doladit par momentu ve scenari, prepsat par dialogu a samozrejme predevsim dosadit profesionalni herce. A sehnat penize na nataceni. Pokud by potom i nadale zustala Janu Haluzovi volnost k realizaci (coz neni jiste), pak se muzeme tesit na ceske filmy za ktere se nebudeme muset stydet. Toto je dobra ukazka nadprumerne vizualizacni schopnosti rezisera, zanrovka mezi akcnakem a thrillerem, navic s mirnym noir nadechem. Za nadeji do budoucna udeluju nadprumer (ovsem stale jde o amatersky film, ze...) P.S. Je to zajimavejsi podivani, nez na vetsinu soucasnych ceskych "oficialnich" filmu. To je smutny stav veci... 3+ ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

Zápletka solidní, vizuál velice slušný (předpokládám velice omezené prostředky a z toho plynoucí omezení, ale každopádně výbuchy, bouračky, střelba a rvačky působily slušně). Ale v některých momentech z toho prostě čpěla amatérská produkce a herci. Plus jedna * za Olomouc :) Rozhodně se není za co stydět! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si cením námětu a zpracování. Které se mi zdálo paradoxně absolutně neamatérské. Přestřelky, honičky v autech, rvačky, všechno naprosto jako skutečné. Plus to pan Zabilanský v podstatě na svoje herectví utáhl celý film, což bylo dost dobré, protože nedával vůbec špatný herecký výkon. Plus to Lennonova Imagine tomu dodávala dobře strašidelnou atmosféru. Celkem dobře se na to koukalo, a mělo to myslím dost slušnou zápletku. Snad mi tam chybělo více opravdovosti od ostatních herců. ()

Reklama

Reklama