Reklama

Reklama

Noordzee, Texas

  • Slovensko Cestou v dunách Severného mora (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Pim (Jelle Florizoone) bydlí se svou matkou (Eva van der Gucht), která o něj nejeví zvláštní zájem, na pobřeží severního moře v malém městečku, ve kterém poznává svou vlastní sexualitu. Navzdory všem očekáváním Pim se mu začne líbit Gino (Mathias Vergels), mladší chlapec se sousedství. Přes veškeré nesnáze k sobě tito dva mladí muži nacházejí cestu a naplňují své touhy. (Puerdraco)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Hezké, uvěřitelné, bez americké naivity a pozlátka a s výborným výkonem Jelle Florizoona, který v době natáčení měl mezi patnáctým a šestnáctým rokem (takže těžko mohl být film v milostných scénách "více otevřený"), a přitom pod vedením režiséra snímku podal naprosto brilatní a vyzrálé herectví, alespoň já to tak cítím v tom, co nám chtěli tvůrci sdělit. Vůbec nemusím takovéto náctileté mladíčky, ale tento klučina mě fakt dostal a film jsem si přehodil do své nejužší TOPky. Výborný herecký výkon i v podání jeho matky, ostatní už byli krůček za nimi. Prostě to, co život opravdu přináší, a proto hodnotím velmi vysoko tak, jako většina ostatních recenzentů. Žasnu, jaké krásné filmové klenoty dokáže Evropa vyprodukovat. Díky belgickým tvůrcům ... 4x10 ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Tišší film aby člověk pohledal. Přesto divákovi řekne vše co je potřeba. Stát na pláži, spálit své krabicové vzpomínky a vrhnout se do moře, které neodpouští, ale dá se v něm utopit duše. Čekat dlouhé roky a doufat, že se jednou ve dveřích objeví ten komu jsem dal srdce je vyčerpávající. Ale jednou se tam objeví a už nikdy neodejde. Tolikrát zlomené srdce, válí se v prachu v koutě čakajíc na něj. Zvedne ho, opráší a ono začne znova tlouct. Pohladíš mě a já budu vědět, že už je všechno navždycky v pořádku. Bez tohoto snu nepřežiji ani sekundu. ()

Reklama

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Až se lidi přenesou přes to jestli nějaký film či seriál v sobě má homosexuální tématiku či nikoliv a začnou se dívat na příběhy, které v těch filmech jsou, pak se tento film stane mnohem lépe hodnocený než je. Herecké výkony, sountrack a kamera určitě stojí za pozornost. V dnešní době přeakčněných filmů je tento velmi pomalý, ale rozhodně ne nudný film, velmi vítaný. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Pimmíkovi. Tento film se mi několik let povaloval na hard disku a až nyní jsem se k němu "prokousal". Je to hodně citlivý film, který vlastně po dějové stránce mnoho nenabízí, tempo je pomalé a i samotné téma ve stylu "mladý kluk hledající lásku a svou sexualitu" není zrovna nejoriginálnější. Vynahrazují to ale dobré herecké výkony, pěkná kamera i ladící soundtrack. Celý film působí tak intimně (i přesto že intimní scény v podstatě neobsahuje a přeskakuje), že si budete připadat, že tam s Pimem skutečně jste. Stalo by se něco, kdyby se tento film nenatočil? Ne. Stalo by se něco, kdybyste tento film neviděli? Ne. Ale já jsem zatraceně rád, že jsem ho viděl, protože je jedním z mála gay filmů, ve kterém se nefetuje, neumírá na AIDS, nevykrucuje apod. Je v jádru o tom, o čem homosexualita je. O lásce. Bohužel filmy zpracovávají často ty dramatičtější a divácky líbivější homo témata, než samotný cit. A tady je v tak čisté podobě, že se nelze u filmu zasnít, jak je to vlastně krásné. Alespoň na těch 90 minut. ()

Satoshi 

všechny recenze uživatele

Tento film musím zaradiť do mojich obľúbenýh, čo sa týka LGBTI tématiky. Páčilo sa mi spracovanie, príbeh, no miestami herecké výkony neboli na 100% uveriteľné (herec, čo hral Pima ma ale v niektorých scénach prekvapil tým, ako dobre dokázal zvládať niektoré emócie). Ako už bolo nižšie spomínané, film o zlomenom srdci, ktoré začne opäť tĺcť. Každopádne mi dialógy a reakcie prišli troška prehnané v niektorých situáciách, preto, aj keď by som veľmi chcel dať viac, zostávam pri 70%. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama