Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapol roku 1973. Devítiletý Peppino žije v chaotické rodině, v níž se jeho starší bratranec Gennaro považuje za Supermana. Peppino pendluje mezi barevným světem své mladé tety Titiny a strýce Salvatora, který je plný sousedských tancovaček, večírků a ženského kolektivu a nepříjemným životem v domácnosti rodičů, kde se ho otec snaží rozveselit blechami a matka se ponořila do záhadného ticha. Po Gennarově smrti si Peppino pomocí své představivosti upraví realitu a přivede v ní svého bratrance zpátky k životu - z Gennara se tak stane superhrdina, za kterého se vždycky považoval. Peppino zjišťuje, že se s pomocí imaginárního bratrance-superhrdiny dokáže lépe vypořádat s rodinnými problémy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tradičně střelná italská komedie, která je opět víc dramatem, než komedií a všechno vtipné tvůrci vytahují blázny, kterých je ve filmu požehnaně. Až tedy na paní mámu, která si prožívá vcelku solidní peklo sama se sebou a s jejím okolím. Nicméně jak říká uživatelka Zazie. Tady se naskytne všechno, co dělá Itálii Itálií. Nic víc, nic míň. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Najdete tu všechno, co dělá italský film italským filmem: vášně všeho druhu, nevěru, rozbíjení talířů, prádlo vlající vysoko nad dlažbou uzoučkých uliček, všetečné sousedky... A taky frustrovanou ošklivou starou pannu, která uhání všechno, co nosí kalhoty. A páreček květinových dětí vyznávající každý módní trend. A pak nádhernou Valerii "Ramadu" Golino, které neuvěříte datum narození. Ale jednu věc tu nenajdete: blechy, které slibuje oficiální text distributora.. Místo blechami se otec snaží rozveselit malého Peppina kuřátky. Zřejmě ztraceno v překladu... ()

Reklama

Reklama