Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Řízení pohybu Průvodce pořadem Nar Williams se zaměřuje na technologii řízeného pohybu použitou při klonování a zúčastní se honičky pomocí namontovaných bezdrátových kamer.

Kouzlo Hensonových filmů V této epizodě se divákům představí Milo, nejpoužívanější systém řízení pohybu v Hollywoodu. Milo umí pořídit snímky, které vyžadují nadlidskou sílu a přesnost.

Velký obraz – prostorový zážitek IMAX Nar Williams odhaluje, v čem spočívá prostorový zážitek formátu IMAX. Technický vojenský poradce ze společnosti ISS Props mu vysvětlí mechaniku filmových zbraní.

Fantastické honičky – trojrozměrné kouzlo Profesionální snowboardista a vědec se pokusí rekonstruovat lavinu. Průvodce pořadem Nar Williams zkoumá technologii kamerového jeřábu vyvinutou společností Pursuit Systems.

Rychlost - Když autobusy létají! Nar se setkává s Emily, nerealističtější počítačově vytvořenou postavou, a testuje fyzikální zákony ve scéně letu autobusu z filmu Nebezpečná rychlost.

Mistři loutkáři – tým za filmem Team America: Světovej policajt Průvodce Nar Williams zjišťuje, jak autoři seriálu South Park vytvářejí jednotlivé díly neuvěřitelnou rychlostí, a navštěvuje osobního koloristu Clinta Eastwooda z Technicolor.

Transformers - vzestup Čmeláka! Nar pomáhá odborníkům na speciální efekty rekonstruovat šestimetrovou repliku z filmu Transformers a ve společnosti Image Metrics se přemění na postavu z videohry.

Věda za explozemi pořadu 24 Nar vyletí do povětří ve virtuální scéně filmu 24 natáčené ve studiu Look FX. Jaderný fyzik zpochybňuje názor, že by Indiana Jones mohl přežít jaderný výbuch.

Síla je s vámi - Skywalker Sound Nar navštěvuje společnost Skywalker Sound a propůjčí hlas jednomu bojovému droidovi z animovaného filmu Star Wars: Klonové války. Paleontolog zkoumá, zda by šlo klonovat dinosaury.

Horory – hrůzostrašné efekty Ve společnosti Panavison vyrábí Nar Williams televizní kameru z kostky magnézia, zkoumá vědu za rozstřikem krve na místě činu a setká se s předním digitálním plastickým chirurgem.

Zombie! Věda za živými mrtvolami Odborník na filmové efekty Erik Beck, spoluzakladatel Indy Mogul, ukazuje Naru Williamsovi, jak si zhotovit vlastní smrtelnou scénu pomocí předmětů domácí potřeby za 50 dolarů.

Jak se dělá akční hrdina Ve studiu Gentle Giant Studios zhotoví akčního hrdinu v podobě průvodce pořadu Nara Williamse. Nar pomocí vědy zkoumá sílu úderu Petera Parkera ve filmu Spider-Man.

Kouzelný svět George Lucase Nar zkoumá vědu osvětlení a stává se svědkem tvorby scén s výbušnými zříceními helikoptér ve filmu Den, kdy se zastavila Země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

conflig 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečný seriál, který vám ukáže kdo a co stojí za všemi těmi fantastickými triky které vídáme ve filmech. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Samozrejme som si vystrihla horror zárez a oplatiilo sa. Panavision dávka zo zákulisia. Dean Semler neprekročitelný,tady je vidět, na čom ulieta retard IMAX publikum. Krvavá,predpokladaná, očakávaná makačka a before/after snímky ma zložili. ()

Reklama

Reklama