Reklama

Reklama

Noc přichází

(festivalový název)
  • USA Night Moves (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Josh (Jesse Eisenberg), Dena (Dakota Fanning) a Harmon (Peter Sarsgaard) sú traja mladí ľudia pracujúci na farme. Tajne však pracujú aj na niečom väčšom. Harmon zostrojuje bombu zo štvrť tony dusičnanu amónneho používaného ako hnojivo na farme, Dena poskytuje financie a Josh plán organizuje. Ich cieľom je vyhodiť do vzduchu priehradu. (whack)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (50)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Kelly Reichardt sleduju už od Wendy a Lucy (2008) a i když mě žádný z jejích filmů dosud nijak nenadchnul, nemůžu jí upřít punc pozoruhodné talentované tvůrkyně, která rozhodně patří na festivaly typu Cannes a Benátky. Režijní styl založený na pomalém tempu a oddramatizovaném vyprávění, v němž nám příliš nedovolí dostat se blíž k postavám, její filmy rozhodně nečiní prvoplánově divácky atraktivními. Podobné je to i u jejího zatím posledního snímku o ekologických teroristech, který sice láká na herecké hvězdy Dakotu Fanning, Jesseho Eisenberga a Petera Sarsgaarda, ale leckterého mainstreamového konzumenta určitě zklame. Všechny složky filmu se totiž nesou v duchu minimalismu a od diváka si žádají silnou dávku trpělivosti (proto se na AFF ozývalo tolik únavných vzdechů z publika). Niterný herecký projev Eisenberga a Fanning asi nikdy nebyl působivější než tady. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $223,684Tržby Celosvetovo $642,000▐ Na prvý pohľad zaujímavú tému a obsadenie prinášal film Nočné pohyby (Night Moves,2013). Nakoniec ani zvučný menoslov v zložení Dakota Fanning, Jesse Eisenberg či Peter Sarsgaard nepriniesol viac iskry a skutočnej hĺbky do tejto komornej drámy. /videl v kine: 40%/(filmový festival Art Film Fest 2014) ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Dve rôzne cesty ekoaktivizmu, aké spomína v komentári whack, samozrejme vo filme vidieť. Za ne dávam aj dve hviezdičky. Zvyšok je tragédiou troch zúfalcov, ktorí si stanovia nesprávny cieľ pomýlenými prostriedkami. Pretože takmer vôbec nedosiahli to, čo plánovali: teda otvoriť diskusiu o problémoch prírody. Navyše, ako pekne vidieť, dogmatici sa nepoučia zo svojho zrejmého zlyhania a namiesto pokory vŕšia tragédiu za tragédiou. Pretože často sa za agresívnymi zástancami nejakého ušľachtilého zámeru skrývajú v skutočnosti pomerne brutálne agresívne typy, ktorým je život ženy rovnako drahý ako odporná betónová stavba a tak si podľa ich zvrátenej logiky môžu s jedným i druhým pohrávať podľa svojej ľubovôle. Ľubovôle, ktorá kritiku ani spochybnenie ich bohorovnosti nijako neznesie, pretože oni predsa dobre vedia, že ich vyšší celozemský zámer je najlepší zo všetkých možných. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Nemám většinou problém s pomalu ubíhajícím tempem filmu, zde to bylo místy, ale až příliš markantní. Samotný námět je velmi zajímavý a vzhledem k tomu, že jsem na film šel "naslepo," chvilku jsem potřeboval, než mi došlo, o co ve filmu vlastně půjde. Samotné přípravy na akt terorismu a jeho vykonání mě bavily, zde pomalé tempo vyprávění dodávalo napětí. Poté se rozehrála psychologická hra, která na mě patrně nefungovala tak, jak by si režisér představoval. Trochu jsem se ztratil v motivacích postav a celkově pro mě film začal být méně zajímavým :-) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Ač mne Reichardtová svou režií (opět) neuchvátila a stopáž je velmi neuvážená, hlavně v úvodní hodince, kde hned několik záběrů trvá o několik desítek vteřin déle než by bylo vhodné. Tak pro tentokrát jsem schopen nudné pasáže odpustit. Night Moves stojí na hereckém minimalismu (Dakota!...Jesse!!!), výborně zvolené hudbě a perfektní plíživé atmosféře, které se nepříjemně zahryzává pod kůži. Neočekávejte thriller, budete zklamáni, ale pokud si vystačíte s hutným psychologickým dramatem, které se v posledních třiceti minutách změní v psychický teror, budete nadšeni. Paranoia a výčitky svědomí už dlouho nebyly takto sugestivně a skvěle zahrané. Eisenberg v mém žebříčku mladých herců stále stoupá. Dakota standartně silná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Ještě před začátkem natáčení se tvůrčí tým musel potýkat s obviněním z plagiátorství. Scénář se údajně až příliš podobal románu "Monkey Wrench Gang" Edwarda Abbeyho. Navzdory tomuto nařčení však snímek byl dokončen v plánovaném čase. (Dlee)
  • Film se natáčel v Medfordu v Oregonu. (rafix)

Reklama

Reklama