Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi poučný materiál na tému ako môže kedysi nádejný režisér, kvalitný herec a vlastne celý štáb stratiť súdnosť. Pri každej scéne som sa sám seba pýtal, že prečo je takto snímaná, herci takto vedení a čo tým chcú vlastne povedať. Tvári sa to strašne drsne (naturalistické zomieranie ako z nejakého filmu Von Triera), sofistikovane (metaforami sa to hemží) aj ambiciózne (rôzne reality), no je to šialene nezvládnuté a celé až na hranci paródie. A korunu tomu nasadí scéna, keď Capone (hraný ako prepálená verzia Pacinovho záporáka z Dicka Tracyho, ktorý bol Caponem inšpirovaný) väzme zlatého Thomsona a v župane, plienke a mrkvou v ústach....no nič, nejdem spoilerovať. Nenudil som sa ani sekundu, pretože som si celý čas v hlave obhajoval, že celé to má nejaký zmysel a tých niekoľko veľmi pôsobivých scén a ten určite zaujímavý koncept neprídu nazmar. No nakoniec je to iba skvelý zdroj na analýzu. 4/10 ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Potenciál byl mnohem vyšší. Mě by totiž bavilo dívat se na syflem prožranýho a napůl dementního Ala Caponeho a Hardy v té roli vypadá dobře. tedy vypadá jak dobytek, ale to je právě dobrý. Kdyby ten film byl víc mrdlej, tak by to mohla být solidní bizár. Takhle ale převládá nuda. Hardy nemá moc co hrát a scénář je naprosto prázdnej. Scény, ve kterých Capone blouzní asi odkazují ke Caponově minulosti. nelze říct, že by byly nějak reflektovány, protože Capone si během posledního roku života nepamatuje ani sám sebe, natož epizody ze svého života. Tématu znalý člověk by si spojil dvě a dvě, ale žádné pozdvižení by to v něm nevzbudilo. Neznalý divák si to zhruba domyslí, ale je mu to jedno, protože nic v tom filmu nemá žádnej větší význam. Je to jenom povrchní vytrácení se labilního gangstera v sídle na Floridě. Mohla to být prdel, kdyby se trank trochu odvázal. Já bych mu už ale nic nesvěřil. Očividně nemá co nabídnout. To neplatí o Hardym. je to dobrej herec a neměl by promarnit svá nejlepší léta ve filmech, který nestojí za jeho čas. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je to podivný a mapuje nijak sexy poslední rok v životě gangstera, který už je celý zasyflený, napůl dementní, posírá se, trpí, blouzní a mrmlá v sídle na Floridě. Jaksi z toho mohla být skvělá šílenost typu Bronson, portrét zmrda na sklonku života místy i baví a upoutá (v kategorii srandovní/ nechutný), ale v celku prostě žádná velká sláva, co by měla drive, držela pohromadě a stála vyloženě za to. Kéž si Hardy hodlá vybírat lepší projekty. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem si tak nějak říkal, že kdyby se měl točit nový snímek o zřejmě nejslavnějším gangsterovi na světě, tak bych chtěl, aby se odehrával za jeho největšího rozmachu a triumfální vlády nad Chicagem. Bohužel, režisér Josh Trank se rozhodl jít úplně opačným směrem, jelikož jeho Capone zabírá pouze poslední životní kapitolu, v níž mručí, skuhrá, senilní a slintá, přičemž po většinu stopáže i blouzní. Jistě sami uznáte, že tohle se zkrátka na celovečerní snímek prostě nehodí. A nehodí se to ještě více když si uvědomíte, jak bohatý život Al Capone vlastně žil, což by zcela určitě vydalo na mnohem zhuštěnější a diametrálně kvalitnější filmové dílo. Tuto smutnou situaci ale nezachraňuje ani samotný Tom Hardy, který zde předvádí jeden z nejhorších výkonů celé své dosavadní kariéry. Tohle vážně hodně bolelo, pročež snímek Capone musím bohužel zařadit do škatulky největších filmových zklamání tohoto roku. „Do you know what the difference is, sir, between Adolf Hitler and Al Capone? Hitler’s dead. Capone lives like a king in Florida.“ ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Ale to snad ne! Má očekávání na slušný film se rozplynula jako pára nad hrncem v prvních minutách filmu. To, co mělo bejt dobře strávený čas u mafiánského filmu bylo 104 minut plných nudy, šedě a ještě jednou nudy. Tom Hardy Caponeho sice zvládl, ale ta maska nic moc. Režisérsky taky nezvládnuté, ani se nedivim, když stejný člověk dělal Fantastic Four z roku 2015. 2/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)
  • Natáčení filmu probíhalo na území New Orleans ve státě Louisiana. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama