Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Tom Hardy podal skutočne excelentný výkon, tak nemôžem "Capone" ohodnotiť ako dobrý film. Myslím si, že Hardy prešiel poriadnou premenou. A skutočne si myslím, že podať takýto výkon muselo byť poriadne vyčerpávajúce. No v ostatných elementoch film buď nič výrazne nepredvedie alebo maximálne zlyháva. Postavy nie sú zaujímavo vykreslené a jediné momentky, ktoré pôsobia dobré sú časti kedy sú Fonzo s Mae. V mnohých scénkach to pôsobí úprimne. Ale to je málo na to, aby som dokázal film nejako vyššie vyzdvihnúť. Takisto je super, že sa sústredíme na časť života Ala Caponeho, ktorá je už viac tragická než vznešená, no skutočne neviem či to bol dobrý nápad. Neviem či chcú ľudia vidieť ako má v puse mrkvu. Neviem či ho chcú vidieť v halucináciach, ktoré sa odohrávajú v jeho hlave a podobne. Možno to vedia byť zaujímavé momentky, no vďaka tomu je film potom akurát jeden veľký bordel. A ja sám som mal problém si občas správne body medzi sebou prepojiť. Nemôžem povedať, že by ma to vyslovene nudilo, no takisto sa nedá povedať, že by ma film bavil. Neviem či má nejaký význam vo filmovom svete a dokopy si myslím, že bude skôr zabudnutý, než rokmi vyzdvihnutý. Josh Trank by chcel skutočne vidieť do hlavy človeka, ktorý stráca seba samého, no mám pocit, že to trochu prekombinoval a vznikol z toho tento neuveriteľný chaos. Hodnotenie: C ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svébytný autorský pohled na poslední rok života Al Capona. Hardy se vyžívá v bizáru a jeho proměna v neurosyfilidou prolezlou trosku, která si kadí do gatí je dokonalá. Scénář je spíše sérií halucinací vyhasínajícího mozku (snažícího se upomenout na umístění zakopaných deseti milionů) promíchaných s realitou a vzpomínkami na mučení a zabíjení. Umí šokovat i překvapit (vydloubnutí očí), ale schází mu výraznější dějový oblouk. Přejmenování Fonzovi spíš uškodilo, protože skoro každý čekal mafiánskou klasiku. Šáša Krusty se zlatým kulometem jim bude málo. ()

Reklama

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Filmová katastrofa roka 2020. Tom Hardy je fajn herec, netvrdím že tu hral zle, ale nedalo sa dívať ani na neho. A teraz nemyslím za to, že jeho maska starého a zjazveného mafiána bola odpudivá sama o sebe. Myslím tým tú jeho agresivitu a aroganciu. Tešil som sa na poriadnu gangsterku a ono je to len nejaké putovanie životom hnusného starca, ktorý neudrží moč. Akoby sa nám tvorcovia snažili ukázať, že aj najväčší mafián, ktorý kedy kráčal po zemi, dokáže skončiť ako úplný úbožiak. Prepáčte, ale ani ako životopisný film sa to rozhodne nevydarilo. Tiahne sa to celé veľmi pomaly, nie je tam nič, čo by ste mohli oceniť. Dokonca ani len tú hudbu. Neviem ako vy, ale ja mám kandidáta na zlatú malinu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je to podivný a mapuje nijak sexy poslední rok v životě gangstera, který už je celý zasyflený, napůl dementní, posírá se, trpí, blouzní a mrmlá v sídle na Floridě. Jaksi z toho mohla být skvělá šílenost typu Bronson, portrét zmrda na sklonku života místy i baví a upoutá (v kategorii srandovní/ nechutný), ale v celku prostě žádná velká sláva, co by měla drive, držela pohromadě a stála vyloženě za to. Kéž si Hardy hodlá vybírat lepší projekty. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Ale to snad ne! Má očekávání na slušný film se rozplynula jako pára nad hrncem v prvních minutách filmu. To, co mělo bejt dobře strávený čas u mafiánského filmu bylo 104 minut plných nudy, šedě a ještě jednou nudy. Tom Hardy Caponeho sice zvládl, ale ta maska nic moc. Režisérsky taky nezvládnuté, ani se nedivim, když stejný člověk dělal Fantastic Four z roku 2015. 2/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo na území New Orleans ve státě Louisiana. (Kuzmik)
  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama