Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom bol Al Capone veľmi nešťastný muž. Prečo? Jednoducho mal smolu už na samotnom začiatku. Nakaziť sa syfilisom už v pätnástich fakt smola. Film po obsahovej stránke síce nie je nič moc, no treba uznať, že Hardy to zahral parádne. On si takéto postavy skrátka vyslovene užíva, to bola šťastná voľba. A miestami sa do pamäte vryje aj pamätihodná scéna ako napríklad tá, keď uslintaný Hardy s mrkvou v ústach, župane a vygajdaných plienkach strieľa do ľudí so samopalom. Viem, niečo strašné, hrozné, no ten pohľad vás núti šialene sa rehotať. Na priemer to stačí.60/100 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak predsa len slabučký film, ktorý mal ísť v kinách? Ale pandémia, ďalšie ale, bola to riadna blbosť. Takmer žiadna akcia, nie takmer, fakt tam nebolo nič akčnejšie, to sa bavíme o legendárnom gangsterovi Al Caponemu. Ako tak, Hardyho výkon a prácu maskérov treba pochváliť, ale inak zbytočný film a ďalej sa radšej nevyjadrujem. Počkajte si však na záver, ten stál za to. Zatiaľ, ide o najväčší prepadák tohto roku. 2* ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Zchátralý Al Capone, postižený zhoršující se demencí a bojující s následky infarktů a pohlavní nemoci, prožívá poslední rok života odkázaný na péči příbuzných, přičemž je v četných halucinacích konfrontován se svými dávnými hříchy a s brutální minulostí. I přes neatraktivně znějící námět to mohlo být přinejmenším zajímavé a pozoruhodně pojaté kontemplativní životopisné drama, avšak jeho realizace je velmi nešťastná. Repetitivní motivy ani Caponeho blouznivé vize nemají prakticky žádnou pointu a celý film je tudíž tak nějak o ničem a rozpadá se stejně jako mysl hlavního hrdiny. Díky hercům to alespoň není trapné a nechtěně směšné. Dalo by se to shrnout jako neuspokojivé čekání na to, jestli si nakonec Capone vzpomene, kam ukryl své ulité miliony, nicméně daleko větší záhadou je, jak se podařilo Toma Hardyho přemluvit k přijetí role, v níž coby nejslavnější gangster v dějinách jenom kadí do plenek, mumlá italské nadávky, cucá mrkev a vypadá odpudivě. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Filmová katastrofa roka 2020. Tom Hardy je fajn herec, netvrdím že tu hral zle, ale nedalo sa dívať ani na neho. A teraz nemyslím za to, že jeho maska starého a zjazveného mafiána bola odpudivá sama o sebe. Myslím tým tú jeho agresivitu a aroganciu. Tešil som sa na poriadnu gangsterku a ono je to len nejaké putovanie životom hnusného starca, ktorý neudrží moč. Akoby sa nám tvorcovia snažili ukázať, že aj najväčší mafián, ktorý kedy kráčal po zemi, dokáže skončiť ako úplný úbožiak. Prepáčte, ale ani ako životopisný film sa to rozhodne nevydarilo. Tiahne sa to celé veľmi pomaly, nie je tam nič, čo by ste mohli oceniť. Dokonca ani len tú hudbu. Neviem ako vy, ale ja mám kandidáta na zlatú malinu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem si tak nějak říkal, že kdyby se měl točit nový snímek o zřejmě nejslavnějším gangsterovi na světě, tak bych chtěl, aby se odehrával za jeho největšího rozmachu a triumfální vlády nad Chicagem. Bohužel, režisér Josh Trank se rozhodl jít úplně opačným směrem, jelikož jeho Capone zabírá pouze poslední životní kapitolu, v níž mručí, skuhrá, senilní a slintá, přičemž po většinu stopáže i blouzní. Jistě sami uznáte, že tohle se zkrátka na celovečerní snímek prostě nehodí. A nehodí se to ještě více když si uvědomíte, jak bohatý život Al Capone vlastně žil, což by zcela určitě vydalo na mnohem zhuštěnější a diametrálně kvalitnější filmové dílo. Tuto smutnou situaci ale nezachraňuje ani samotný Tom Hardy, který zde předvádí jeden z nejhorších výkonů celé své dosavadní kariéry. Tohle vážně hodně bolelo, pročež snímek Capone musím bohužel zařadit do škatulky největších filmových zklamání tohoto roku. „Do you know what the difference is, sir, between Adolf Hitler and Al Capone? Hitler’s dead. Capone lives like a king in Florida.“ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo na území New Orleans ve státě Louisiana. (Kuzmik)
  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama