Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (155)

POMO 

všechny recenze uživatele

Životopis hollywoodskej legendy, stvárnenej hollywoodskou hereckou jednotkou, ambíciami na urovni televíznej červenej knihovne. Azda nič na tom filme nie je dobré. Ináč vždy výborná Kidman neohuruje, klasici Langella a Jacobi majú naničhodné role, riešenie politického problému nevie strhnúť a produkcia, priškrtená nízkym rozpočtom, sa v ceste k divákovi zmáha iba na lacný bezobsažný gíč. Ako je úvodná poetická scéna filmu pekná a sľubná, tak je tá posledná, po všetkej tej márnej snahe o dôstojnú vysokú hru konfliktu dobrosrdečnosti s mocenárskou politikou k smiechu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $22,185,024Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ škoda, Nicole Kidman je dobrá herečka ale na Grace Kelly sa absolútne nehodila, našťastie príbehovo to zaujalo a nejak som to nakoniec prekúsol, slušné kostýmy a honosné šľachtické prostredie... ale Grace Kelly by si zaslúžila o dosť popméznejší film, toto proste nevyšlo /55%/ ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

pro početné masy diváků existují dvě zásadní kritéria pro výběr filmu: 1) trailer působí lákavě a 2) hrají v tom oblíbení herci. tak přesně tato dvě kritéria můj výběr filmů nikdy neřídila. výjimku jsem udělal až v tomto případě a cítil proto i určité obavy, zda to rozhodnutí bylo správné. obvykle se do kina nevypravím, pokud si kvalitou filmu nejsem předem jist, a některým žánrům se vyhýbám docela. a přesto mě v tomto případě trailer přesvědčil a obsazení hlavní role k tomu velkou měrou přispělo též. přes můj poněkud nespravedlivý sklon považovat filmové herectví za další z dlouhé řady technických kategorií (zatímco tak zvané technické kategorie mám tendence vnímat jako umělecké projevy), našlo by se několik málo herců a o něco více hereček, jejichž schopnostem plně důvěřuji a vysloužili si mé hluboké uznání. Nicole Kidman mezi tu nepočetnou "elitu" patří. a právě to byla ta druhá část důvodu, proč jsem se rozhodl na film do kina vydat, přestože bylo evidentní, že celý ten film bude stát na jediném pilíři - hereckém výkonu představitelky hlavní role. jak jsem se později přesvědčil, v tomto bodě jsem se nepletl. a film jako takový to i nepokrytě přiznává svým stylem, zejména atypickým (až téměř extravagantním) (nad)užíváním makrodetailů lidské tváře. nejspíš právě proto jsem při sledování neměl svůj obvyklý pocit, že Nicole postupuje podle přísné herecké metody, což by jejímu projevu mohlo dodat subtilně strojové, chladné a neživotné zabarvení, ale že i něco málo té éterické ryzosti tam někde bylo. snad v tom krví podlitém bělmu, kdoví. a tak vynikající herectví vlastně nebylo málo pro požitek z dobrého filmu, bylo to právě tak dost. a těšit jsem se mohl i z jiných kvalit, jako například z důmyslné adaptace řady "retro" filmových postupů nejen do povrchních a na pohled evidentních oblastí kostýmů či výpravy, ale přímo do narativu i stylu filmu, z nichž zadní projekce byla jen tou nejvíce okatou, nebo z vtipné hry s tématizací "života jako v pohádce" elegatně předcházející jakýmkoliv případným námitkám hnidopichů, mínících napadnout film z pozice historie a skutečných souvislostí mezi osobním životem Grace a evropskou politickou situací. takové otázky může být zajímavé si klást, ale nejsou zde ani v nejmenším podstatné. podstatnější je, že filmu se podařilo dostat pod povrch svého tématu a že všechny ty plně věrohodné emoce patrné již z traileru došly intenzívního zúročení v posledním a nejsilnějším záběru filmu. kdo to v něm nevidí, ten prostě nevidí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Nicole mě dokázala svým převtělením do Grace a jednoho jejího zásadního, životního období, naprosto ohromit. Možná by se některé pasáže ještě daly dopilovat k dokonalému ztvárnění dramatu, které tehdy v Monaku probíhalo. Kněžna Grace byla evidentně nejen krásná a hodná bytost, ale měla i dar diplomacie a schopnosti přirozeného důvtipu, díky němuž pomohla zažehnat velmi nebezpečnou politickou krizi a souběžně s ní si ujasnit vlastní život. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ke Grace of Monaco je dobré přistupovat z pohledu filmu Nicole Kidman, protože po té si jej užijete ještě více, než kdybyste byli die hard fanoušci Grace Kelly. Celé je to velmi Nicole-centrické a tak je to naprosto v pořádku, protože pokud je pointou vyrovnávání se Grace s její novou životní rolí, není možné interpretku této velké proměny upozadit. Oceňuji také Paz Vegu v roli Marie Callasové, kterážto sama o sobě také bývá předmětem vlastních životopisů a po boku Nicole/Grace lehce zazářila. Grace of Monaco není paradoxně o Hollywoodu ani o Monaku, ale je "pouze" dalším skvělým příběhem silné ženy, která svým životním osudem pomohla modernímu věku stát se skutečně moderním. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Upřímně? Tenhle film si nezaslouží mít jen 58 %, které tu momentálně má. Nehraje si to na oficiální biografii, vidíme zde pouze období potom, co si Grace vzala knížete Rainiera a jak se s touto novou "rolí" vyrovnávala… a to se mi líbilo. Mám rád dramata, které se soustředí na určitý moment v životě nějakého člověka a v podstatě tyto dramata hodnotím podle toho, jak mě zaujmou a jestli mě donutí vyhledat si o té osobě nějaké dodatečné informace. A tenhle film splnil obojí, nenudil mě a po zhlédnutí jsem si přečetl pár článků o Grace Kelly a jejím pohnutém životě. Navíc mě potěšil výkon Nicole Kidman, která nejen že vypadá stále dobře (já vím, botox) ale Grace ztvárnila podle mého více než dobře. Docela dobře si umím představit, že si tento film někdy (např. až nakoukám více filmů s Grace) pustím znovu. 75 %. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Trivia: Buď má Eric Gautier fetiš na obličej naší drahé Nicole, nebo ten film sponzorovala firma, kam si Nicol chodí pro botox. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman žiari v noblesných kostýmoch v úlohe známej herečky 50.rokov. Film sa len okrajovo dotkne zopár momentov z jej minulosti, ústrednou ideou je precízne vyobrazená monacká doba v krehkosti silných rečí, vypúšťaných z úst kňažnej s očakávaním negatívnych konzekvencií. Jej osobnosť skutočne pôsobí ako nádoba plná rozbušiek, pre istotu krytá skvostnou výzdobou a naučenými frázami, gestami, pohľadmi. Snímka je to však nudná až to desí. Chcel som to 2x vzdať, avšak vydržal som kvôli sexi Nicole, ktorej vizáž Grace Kelly skutočne sekol. V tomto diele sme sa dozvedeli to podstatné - a to že kvôli ktorému blbcovi sme prišli o množstvo skvelých snímok a výkonov Grace Kelly, v ktorých mohla hrať, keby neskončila predčasne svoju hereckú kariéru a zahodila tak svoj úžasný talent a vykašlala sa na svojich obdivovateľov, ktorí ju v snímkach milovali a dala prednosť starému monarchovi. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co to prosím pěkně bylo zase za časové období života jednoho člověka? Co je tohle za módu, vytrhávat kameny z mozaiky a točit o nich celovečeráky? Z plesu nechcete vidět jen půlnoční překvapení, do opery nevlezete jen na druhý akt a nepustíte si jen druhou třetinu finále Stanley Cupu. I kdyby se v ní hrál špičkový hokej, není to celé. A když něco není celé, jaké to teda doopravdy je? Nic proti tobě, Nikčo, tvoje kukadla byla na tom všem to nejkrásnější, ale pokud mě tenhle film neměl sblížit s princeznou, proč ho teda někdo natáčel? (Dunedin, NZ) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tento film se zaobírá pouze jednou epizodou z celého života Grace Kelly, za biografický bych to moc neoznačila. Jednou se to sice vidět dalo a ani jsem se u toho nenudila, víckrát bych si to ale nepustila. Přišlo mi to všechno trošku zmatené, vlastně tam skoro vůbec nebylo nic o tom jak se s knížete poznala, celé se to soustředilo na to, jak se vyrovnávala s novou "rolí" kněžny a mě to zrovna dvakrát neuchvátilo. 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, život monackej kňažnej bol určite zaujímavý a pre mnohých aj inšpiratívny, aj keď svojim spôsobom všetko má dve strany mince. Mal aj svoje tienisté stránky. Na môj vkus to bolo ale až príliš ufňukané a zveličené takým spôsobom, že vlastne bez Grace by padlo Monako. Výkon Nicole Kidman bol tiež poskromnejší, našťastie tu bol Tim Roth, ktorý to trocha vyvážil. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radov novodobých životopisných filmov o silných ženách v politike (Diana, Železná lady, Jackie), ktorému by to viac slušalo na televíznej obrazovke. Sledujeme opäť príbeh ženy, ktorá musí kľučkovať v tvrdom svete mužskej politiky a kde (svojim spôsobom) rozprávkovo víťazí. Všetko je doslovne vysvetlené, jedna strana je dobro, druhá zlo a tvorcovia sa tvária, že víťazia zakaždým, keď sa na plátne objaví nejaká historická osobnosť. Grace čítala scenár k Marnie a možno úlohu mala zobrať, Nicole čítala scenár ku Grace a možno úlohu zobrať radšej nemala. Je to samozrejme pozerateľné a aj celkom zábavné, ale ak by tu nehral nikto známy a bol by to materiál pre televíziu a jej obľúbený skutočný príbeh na nedeľný večer, mali by sme nižšie očakávania, ktoré by táto podoba Grace v pohode splnila. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy se točí, aby se předvedli maskéři, kostyméři, kadeřníci a lidé od výpravy. Jinak tuhle nanicovatou červenou knihovnu zachraňuje leda politika, díky níž se tu občas i něco děje. Takže pro mne byl nejzajímavější francouzsko-monacký konflikt, a všechny slzy Nicole Kidmanové tu byly navíc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po toľkých zlých recenziách vlastne veľké prekvapenie. Nicole ma svojím herectvom nikdy nijak extra nezaujala ani v oceňovanejších filmoch, a aj tu je rovnako profesionálna. Na Grace sa moc nepodobá, ale to je jedno, film je to dobrý. Hlavne politicko-konšpiračná línia sa mi páčila. Vedľjšie úlohy hrajú skvelí herci, čo je o to dôležitejšie, o čo majú menej priestoru. Záver možno nie je až taký silný, ako asi tvorcovia chceli, ale vrámci nastoleného príbehu, ide o primerané vyvrcholenie... Vďaka bohu za to, že nejde o ďalší nudný životopisný film, kde sledujeme niekoho život od narodenia až po smrť... Ja netuším, aký život skutočná Grace žila, a je mi to jedno, tento film je fajn... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Padesát, nebo raději sto výrazů Nicoliných očí. Ale nic víc film nenabídne. Hitch je strašnej, kníže prkennej, ChdG tragicky komickej, Paz Vega má slepený řasy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi do tohoto filmu nechtělo. O to větší bylo mé překvapení, že mě skutečně zaujal. Neřeším podobu Kidman s Grace, je jasné, že Grace byla prostě jenom jedna. Líbil se mi prostě způsob, jakým film autoři pojali. Politická situace, v níž se Monako v těch letech vyskytlo bylo pro mne nóvum. Atraktivní prostředí a intriky knížecího dvora trefně vykreslují, že stát se kněžnou, není jenom o šatech a perlách... Pěkné. Dokonce moc. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Princeznovský sen je ve skutečnosti docela nudný opruz. Jediné, co jsem Grace Kelly opravdu záviděla, byly ty úchvatné šaty. Začátek šedesátých let byl pro ženy požehnáním. Mravy se lehce uvolňovaly, takže odhalené nohy a dekolty byly v kurzu, přičemž styl a střihy nevulgárně podtrhující ženskost, eleganci a půvab už žádná jiná módní vlna takovým způsobem nebyla schopná zdůraznit. Bohužel kostýmy a výprava byly vlastně na tom filmu to jediné zajímavé a strhující. Nevtáhl mě ani snaživý a pečlivý výkon Nikol Kidman. Pohádka o tom, jak blondýna s dobrým srdcem zachránila Monako před francouzskou invazí společenským večírkem? Tak to jsem jim prostě neuvěřila. A kromě obětavosti k rodině se z filmu o Grace Kelly už nic zajímavého nedozvím. Tudíž to ani nijak neovlivnilo moji neschopnost vnímat osobu Grace Kelly jako oběť tragického osudu. Páč když někdo imrvere řídí na silnicích vhodných leda tak pro pomalejší osly jak splašená menstruace, co naděláš.. ()

Reklama

Reklama