Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (155)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Grace jako bojovnice za světový mír, čehož chce dosáhnout tím, že vydupe, aby Monaco zůstalo dál daňovým rájem pro různé šizuňky, kteří nechtějí pustit chlup ze své už tak dost namaštěné kapsy. Monacká kněžna ztvárněná zde mrtvolně botoxovou Kidmanou je zobrazená jako světice nejsvětější. Dokonce i ty děti, co měla s Rainierem, nejspíš počala samosprašně, vzhledem k tomu, jak nekontaktně se k ní manžel choval. Je legrační, jak film dělá z Monaca, což je v podstatě kus šutru, jazýček na vahách světového dění. SHRNUTÍ: Umělohmotný blábol, který politické čachry o prachy předestírá jako tažení za svobodu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naivní a hloupý kýč. Americká bloncka se přivdá do knížecí rodiny, překoná problémy odlišné mentality a nakonec zachrání Monako. To bych blil velebnosti. Navíc Nicole Kidman tady zrovna dvakrát nezáří. Vlastně bych řekl, že je naprosto příšerná a ten závěrečný slzopudný projev by se měl pouštět na DAMU, jak se to taky nemá dělat. Alespoň že ten Roth to nějak vyvažoval. Facku by zasloužilo i ostudné nevyužití Langelly a Jacobiho. I tak je to především zásluha mužské části ansáblu, že jsem to nešoupnul do odpadu. No a své si na tom odvedl i fakt, že je to tak blbý, že jsem to vydržel až do konce. 25% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Věřím a vůbec nepochybuji, že to převtělení či přerod úspěšné a oblíbené herečky v noblesní monackou kněžnu muselo bolet.. Vdala se z lásky a netušila, do čeho jde.. Stala se matkou a pro své děti a jejich ochranu se rozhodla setrvat a bojovat ze všech sil.. Moc pěkný životopisný snímek, sice je to jen výsek několika let, zřejmě to však jsou roky nejdůležitější.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já tu Nicole v poslední době nemusím. K sebrání jedné hvězdy mě donutil její srdceryvný projev na plese Červeného kříže, kdy to vypadalo, že mi ten sladkobol poteče i z uší. Probém tohohle filmu je, že se soustředí jen na Grace (a trochu tedy opomíjí souvislosti, kromě politiky tedy) a ukazuje ji jako trpitelku á la Diana. Grace si připadá ztracená, zhrzená, zrazená a zatracovaná. Ach, jak já těm Monačanům rozumím(pozor: v tomto případě nepříjemné Nicole á la Grace, která si myslí, že jí každý padne k nohám). Bohužel, pokud je vám protivná titulní hrdinka (a to mně tedy je), celý film nemá příliš co nabídnout. Snad jen krásné postředí Monaka, atmosféru monacké smetánky (María Callas!) a lehký náhled do francouzsko-monacké politiky počátku 60. let 20. století. Tohle není film o Grace Kelly, ale o tom, jak si Nicole užila dovolenou v Monaku ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Grace of Monaco = Diana pre rok 2014. Úprimne, Grace Kelly mi nikdy neprišla ako ktovieako zaujímavá osoba, respektíve nie zaujímavá až do takej miery, aby o nej bolo potrebné točiť biografický snímok. Apropo, biografický snímok. Nechápem kvôli čomu je potrebné točiť biografiu, ktorá vlastne biografiou ani nie je a hneď v úvode priznáva, že sa opiera o mnoho nepotvrdených domnienok zo života predstaviteľky. Nakoniec má s históriou pramálo spoločné a tvorcovia si myslia, že keď sa na tento fakt priamo odvolajú tak im to prejde. Následne chce toho film vyrozprávať toľko, že nakoniec nepovie vôbec nič. Namiesto postavy Grace by chcel riešiť francúzsko-monacký konflikt, ale z pohľadu hlavnej postavy históriu len bagatelizuje. Riešenie politického konfliktu je nezaujímavé a o samotnej osobe Grace Kelly sa nakoniec neznalý diváka nedozvie vôbec nič. Ostane len pachuť naivnej rozprávky o krásnej blondínke, ktorá svojím dobrým srdiečkom zachránila Monako. Remeselne to je síce kvalitne natočené, režisér si dáva záležať na kostýmoch, výprave (šľachtické prostredie pôsobí presne tak pompézne ako má), ale to je tak celé. Nicole Kidman je tradičné dobrá, lenže tu nemá veľmi čo hrať. Odvedie štandardný, strojený výkon a to je všetko. Tam kde úvodná scéna prechodu na filmový pľac vyvolá prísľub sviežeho prístupu, tá záverečné len potvrdí zbytočnosť adaptovanie tohto „(ne)životopisu“. Rozvláčna nuda bez ambícii, pri ktorej je otázne, či nejaké ambície aj vôbec boli vzhľadom na nezaujímavosť adaptovanej látky. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatné. Jen vymyšlený úryvek života jedné skutečné hvězdy. A Nicole i Tim to zahráli dobře. Jistě, je to svým způsobem kýč a nesmysl, ale poměrně dobře zpracovaný. Škoda jen té zhuštěnosti děje bez větší hloubky aneb i pro delší stopáž si umím představit využití. Takhle to totiž nevyznělo tak osudově, jak zřejmě mělo. A na konci zjevně měli hodně verzí posledních záběrů a nevěděli, který vybrat - tak tam dali postupně všechny. ~~~ 2,5* ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, jen těžko si dokážu představit herečku, která by se do role elegantní, decentně oslnivé krásky Grace Kelly, typově hodila více než právě Nicole a jak jsem čekala, zhostila se toho velmi dobře ( i když už jsem jí viděla hrát i lépe ), ale film jako celek mě zrovna dvakrát nenadchnul. Myslela jsem, že se tak trochu podívám do zákulisí starého Hollywoodu, zjistím, jak se vlastně Grace potkala s knížetem a pod., jenže snímek se zaměřuje jen na určitý fragment jejího života o tom, jak je mladá žena, co se přivdá do královské rodiny nešťastná pod tíhou konvencí a upřímně není to zrovna moc originální námět, který by mě dostával do kolen, takže spíše nuda a šeď. To už mě víc zajímalo dění kolem politické situace mezi knížectvím a Francií a Tim Roth jako nerozhodný monarcha taky nebyl marný, jenomže zrovna tahle dějová linka nedostala příliš prostoru. Takže suma sumárum, nic co bych zrovna doporučovala na potkání. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Neskutečně podhodnocený snímek :(. Neříkám, má své mouchy, ale je to kvalitně natočeno a Nicole Kidman se hlavní úlohy zhostila s Gracií. :) zajímavý komentář viperblade ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Zavři oči a mysli na Monako! Nicole Kidman natočila Stepfordské paničky 2, ale tentokrát je její postava příliš hloupá na to, aby prohlédla, jaká proměna se to s ní udála. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, kde nejspíš sami tvůrci pořádně nevěděli, co mají vyprávět, a tak vložili i trochu té špionáže, psychologické drama, politické drama, lidské drama. Prostě je toho moc a nic pořádně nefunguje. A nic proti Nicole, ale ona prostě není Grace. Prázdný film, který to svoje poselství křičí, až to pěkné není. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že scénáristi vybrali pouze jedno období v jejím životě, avšak ani to nedokázali podat dostatečně "oslnivě". Celým filmem totiž prostupuje nicota, nezajímavost, bezobsahovost, průměrné herecké výkony a i ten lesk a sláva tomu naprosto chybí kromě úvodního momentu. Bylo fajn v něčem, zase vidět hrát Milu, ale ač to vypadalo při jeho vstupu na scénu, že tam bude mít nějakou roli, tak byl hooooodně v pozadí, respektive nebyl tam skoro vůbec. Lehce stravitelný a taky lehce zapomenutelný snímek. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí a padá s hereckým výkonem Nicole Kidman, která díky botoxu vypadá pořád skvěle. Příběh o tom, jak jedna herečka zachránila Monako před anektováním Francií. Čekala jsem, že se dozvím něco o životě monacké kněžny, ale dozvěděla jsem se pouze něco o jednom výseku monackých dějin a to ještě poněkud omezeně. Škoda. Třeba se dočkám někdy jindy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poněkud nudná ryzí červená knihovna. Seriózním zájemcům o skutečný průběh monacko-francouzské krize, znalcům francouzského jazyka, doporučuji toto. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nicole se mi jevila fajn. Její Grace byla to ptáčátko obalené luxusem, duše snila o něčem jiném a přitom milovala toho malého, paťatého knížete, který se mi v podání Tima Rotha, kterého jsem nikdy moc nemusela, opravdu líbil. Langella a Jacobi, kdo by se na ně netěšil . Nutno přiznat, o jejím zásahu do politického dění s Francií jsem skoro nic nevěděla, vlastně se všude řeší jen její smrt, obklopená malým tajemstvím. Pakliže se Grace takto dokázala prezentovat, lze jen smeknout, co pro Monaco a manžela dala všanc. Sama sebe. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nuda, která zřejmě s historií nemá mnoho společného (na což se tvůrci odvolávají) a hlavně moc nebaví. Dahan nikdy diváka nezaujme natolik, aby si ho získal na svou stranu. Od začátku do konce jede ve stejném tempu, které je pomalejší a hlavně toho vypráví tolik, že ve výsledku nevypráví vůbec nic. O osobě Grace Kelly jsem se toho nedozvěděl o moc víc, než jsem věděl a to není úplně dobrá vizitka. Grace of Monaco zkrátka nemá čím nalákat, protože příběh je dost špatně a povrchně vystavěný a ani žádné velké pikantérie se neodhalují. Je moc fajn, že Dahan si dal záležet na výpravě a krásné kameře, jenže to je tak všechno, co se dá chválit. Nicole Kidman je velmi dobrá, i když nemá moc co hrát a jen ona zachraňuje, co se dá. Ostatní už tu jsou spíše do počtu a chudák Tim Roth to odskákal nejvíc, protože jeho Rainier je zoufale pasivní a necharismatický a za celý film snad neudělá nic, čím by nás přesvědčil o tom, že je rázným panovníkem. Grace of Monaco je podprůměrný film, který nemá co nabídnout a v podstatě asi ani neví, čím by měl být. To může samozřejmě být dáno i spory o konečnou podobu sestřihu. Promarněná příležitost. 40% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života slavné Grace Kelly, která se vzdala kariéry u filmu ve filmu, který se soustředí na období, kdy Monaco čelilo blokádě Francie. Film se soustředí spíše na politické čachry než na soukromí slavné osobnosti. Čekal jsem trochu něco jiného, ale nemohu po shlédnutí říct, že bych byl vyloženě zklamaný. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem dlouho odkládala, protože tomu není tak dávno, co jsem viděla vcelku nepovedenou Dianu. Bylo mi jasné, že Grace se od ní zas tak moc lišit nebude. Nakonec musím říct, že jsem více méně měla pravdu, ale Grace je o kapku lepší. Pokud film nebudete chápat jako životopisný, aspoň já jsem k němu tak nepřistupovala, možná to bude ještě lepší. Monacko-francouzský konflikt snímku dodal trochu šťávy a napětí. Pokud by tam nebyl, obávám se, že by Grace dopadla mnohem hůře. Takže mi na rozdíl od mnohých nepatřičný nepřipadal. Nicole nemusím, k ní se vyjadřovat nebudu, ale ostudu rozhodně nedělá. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda je za Nicole Kidman, jinak je film místy příliš neuvěřitelný co se týče chování postav, občas zbytečně sterilní a celkově mohli být tvůrci daleko odvážnější. Jako by se báli, aby to nepokazili, a zapomněli tak do filmu zařadit i nějaké momenty, které by se divákovi vryly do paměti a vtiskly tvář i snímku samotnému. Všechno bylo dotažené jen napůl. Jeden dlouhý láskyplný proslov dobrý film nedělá. ()

Reklama

Reklama