Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (155)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

venison 

všechny recenze uživatele

Další film, který není možné dopředu odhadnout podle hodnocení ČSFD.. Ve filmu je cítit nízký rozpočet a ne moc dobrý výběr hereckého obsazení (teda krom Kidmanky).. Rozhodně se nemělo jednat o zachycení pozlátka Hollywoodu nebo popisovat jak se panuje v Monaku, ale šlo jen a jen o životní zkoušku silné ženy.. Kdyby se film neobjevil na filmových plátnech, ale zůstal ve vodách televizních stanic, rozhodně by dosáhl na větší popularitu.. Takhle působí spíše jako laciná červená knihovna.. Silným koněm je rozhodně Nicole Kidman, která se role zhostila velmi profesionálně.. SPOILER: Na scénáři byl nejzajímavější příběh - zamilovaná žena se kdysi rozhodne provdat do šlechtické rodiny na druhé straně světa.. Musí se vzdát nejen práce, kterou miluje, slibné kariéry, ale přichází o rodinu a přátele.. Zprvu milující manžel se mění v uzavřeného týpka, který se snaží vůči ní vystupovat s hranou autoritou.. Ona má na výběr - buď se vrátit k životu, po kterém se jí stýská, ale bez dětí, nebo využít svůj herecký talent a silný intelekt, aby pomohla svým poddaným se zapeklitou politikou.. Grace Kelly si takové ztvárnění asi nezasloužila, ale když si místo ní představím no name postavu, tak za mě příjemnej průměr ;-) ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Nicole si roli docela užívá, ale to je asi vše. Nedivím se již, že královská rodina se distancovala od tohoto filmu. Rainier zde vypadá jako ubožák, který nic nevyřeší, do tý doby než přijde Grace. A jestli čekáte akci s autem, tak tu nečekejte. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že tuhle kýčovitou romantickou červenou knihovnu ocení zejména postarší hospodyňky v domácnosti (ale co já vím :-)). Ty by totiž mohl naplno dojmout nelehký aristokratický úděl krásné princezny, zkroušené ve vší nenaplňující eleganci, etiketě a přepychu. Při pohádkovém finále jim třeba i slzička skane, když se silná žena ujme své role, postaví se za (stále milovaného i milujícího) manžela a svou dobrotou zklidní mezinárodní politickou krizi směřující k válce! Ostatním divákům zakalí vyžádaný starosvětský "look" jak z oné doby sterilita a neodlehčovaná, naléhavá vážnost, jíž se těžko cynicky nepousmějí. ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Líbívé záběry na Monako, krásné kostýmy, pár příjemných momentů. Bohužel ale jinak film bez atmosféry, příběh přitažený za vlasy, zbytečně teatrální Kidman a toporný Roth... Naprostým WTF jsou přehnaně detailní a neuvěřitelně dlouhé záběry na obličej/hlavně oči Nicole Kidman. Nebo jsem to celé blbě pochopila a je to jen 103 minut dlouhá reklama na bezchybný botox? ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Tak trochu to nenaplnilo, jako v poslední době žádný biografický snímek, mou představu, že se dozvím o něčím životním příběhu. Nakonec se to točí kolem sice zajímavé krize, ale celé se to odehrává v několika měsících. Natočené je to sympaticky, herci fajn, ale na to, jak dlouho jsem na tenhle film čekal, je to lehké zklamání. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, nestačí, že film je hezky natočen. A k čemu je zajímavé obsazení vedlejších rolí, když se celé dílko záhy promění v klopotný závod o Velkou cenu Klišé? Žádná výhra... jedině snad lístek do zapomnění [nikoli na věčnost (1,5* – půlku hvězdy nechť si zásluhou aristokratického hereckého projevu rozdělí Langella s Jacobim)]. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Při třetím detailu na obličej Nicol Kidman jsem měla chuť film vypnout. Pokus o sedmdesátkový dokumentární styl nevyšel. Ve finále mi bylo nejvíc líto Tima Rotha, má na víc než jen hodinu kouřit a blbě se dívat. 50% ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem životopis Grace Kelly, takže vím, že to s tím přesvědčováním de Gaulla probíhalo trochu jinak a tenhle film si tu politickou aféru překroutil ke svému. Vizuálně hezké, ale místy až kýčovité, povinný závěrečný monolog klišovitý. Nejzajímavější mi přišel začátek, kde se objevil božský Hitch a vůbec všechny části, kde se prolínaly (respektive tedy kontrastovaly) Gracein filmový svět s tím knížecím. ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Asi bych víc uvítala film o samotné Grace Kelly než o kněžně monacké. Nicméně, co všichni vytýkají, mně osobně nevadilo. Už na začátku je řečeno, že se jedná o fiktivní popis skutečných událostí (pravděpodobně kvůli distancování rodiny Grace od filmu), takže pokud jsou tam nějaké nesrovnalosti, nemám s nimi žádný problém, obzvlášť, když o nich ani nevím :D. A "věčně uslzená Kidman" byla podle mě uslzená vždy, když to bylo vhodné a sedělo to. Nicméně, jak tu mnozí píšou, i mně se detailní záběry na obličeje herců příliš nezamlouvaly. Nicole mám ráda a za ní přidávám i tu čtvrtou hvězdičku. ... ()

arexam 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že po Bídníkách ještě někdo bude točit extra blízký záběry obličeje, ale Nicolina nosní dírka přes celý plátno, mě utvrdila o opaku. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Životopisný film, který nedokáže ani v nejmenším navodit pocit, že osoba, o které pojednává, by mě měla zajímat, je z principu špatný. Částečně je to vinou neustálého odbíhání od tématu, a částečně prostoduchým a povrchním přístupem k titulní postavě, šitém na míru milovnicím a milovníkům červených knihoven. Nicole Kidman se snaží, o tom žádná, nejsem si však jist typově dobrou volbou jejího obsazení. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Čisto čistý průměr. Žádná scéna, jež by dokázala strhnout a nejspíš jsem cynik, ale u toho závěrečného proslovu jsem usínal. Zajímalo by mě, jestli se takto opravdu udál. Hlavní devízou je tak povedený herecký projev Nicole Kidman, i když ruku na srdce, na těch 32, kterých v té době skutečné Grace bylo rozhodně nevypadá. A její krásu také nepobrala, ale to málo která žena. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Je to solidně napsaný a následně odvyprávěný příběh za poctivé tři hvězdičky. Posledních patnáct minut filmu se ale zvrhne do natolik srdceryvného patosu, že musím jít s hodnocením o stupeň níž. -------- V titulcích filmu uvedeno: koprodukce Francie / Itálie. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jedno oko nezůstalo suché, ještě chyběla lampa a byl z toho večer pod lampou jak vyšitý. Červená knihovna z filmu cákala z obýváku až do ložnice. Nicole kupodivu hrála jak o život. Ovšem Tim se pro roli hodil asi jako rejžák na hedvábí, ale vizuál byl vymazlený. Jako baba nemohu neocenit šaty a šperky. Jinak dosti přeslazená limonáda. Za hudbu a vizuál dávám 55% max. PS: klobouk dolů před schopnostmi Nicolina plastického chirurga, to musí být geniální mistr v oboru, takhle skvěle ji zakonzervovat pro budoucí generace. ()

Xanthe 

všechny recenze uživatele

Grace of Monaco aneb jak kněžna odvrátila válku... Z mého diváckého pohledu se jedná o docela nudný film, který navzdory názvu pojednává spíše o hrozícím monacko – francouzském konfliktu kvůli daňové otázce v začátcích šedesátých let. O životě Grace Kelly se toho opravdu moc nedozvíte, a to ani jako o herečce, ani o panovnici, což je velká škoda, protože její život by vydal hned za tři filmy. Vzhledem k historickým nesrovnalostem, zcela fiktivnímu vylíčení některých událostí i poněkud kontroverznímu vyobrazení knížete Rainiera a jeho vztahu k věčně utrápené ženě (neschopný chudák bez charisma, který si masíruje ego ponižováním manželky) se vůbec nedivím, že se od snímku jejich rodina hlasitě distancovala. Tenhle film musel zklamat snad všechny natěšené obyvatele Monaka. ()

Reklama

Reklama