Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (155)

breebee 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, na které jdu prostě jen proto, že ráda chodím do kina. Takže jsem od toho vlastně nic moc nečekala, což je nakonec dobře. Nemám ráda Francouze a nemám ráda životopisné filmy, které promítají jen pár měsíců vytržených z kontextu. Podle mého to mohlo být lepší, kdyby do toho nepletli tu politiku. Co se týče Grace, tak mám rozporuplné pocity. Za prvé se toho o ní vlastně moc nedozvídáme, je tam nakousnutá spousta věcí, ale kvůli řešení konfliktu mezi Monakem a Francií na ně nezbývá čas, takže se na pár vteřin zmíní její vztah s rodiči, občas se řekne něco o filmování, ale tím to končí. Taky občas pronese, že by se chtěla rozvést a sem tam zase řekne, že se zamilovala do charming princ, takže si člověk nemůže být jistý ani tím, co vlastně cítí (ona to asi chudinka sama neví). Ale i přes tohle všechno byl film celkem koukatelný. A za to může především Nicole, protože její herecký výkon byl opravdu úctyhodný. Naprosto se vžila do své role. Kamera byla taky celkem zajímavá a angličtina občas přehlušená čímsi francouzským byla nakonec osvěžující změna. Ovšem divný konec to všechno pozitivní s přehledem zabil (jakže to teda nakonec vyřešili? uh? pochybuju, že její srdceryvný, půl filmu dlouhý, monolog oslnil Francouze na tolik, že to vzdali a jeli domů). Tedy 3* a už to asi nikdy neuvidím. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

O životě Grace Kelly film není téměř vůbec, ale nevadí to. Nicole Kidman svou roli zahrála výborně a hlavně uvěřitelně. Rozhodně nemám pocit, že by šlo o nějakou nasládlou červenou knihovnu. Zdá se mi, že film celkem plasticky a realisticky zobrazuje dobovou atmosféru Monaka: knížecí dvůr plný osobních a politických intrik, zkostnatělých ceremonií a pravidel, vyhrocující se nepřátelství s Francií, kontrast knížectví jako ráje zbohatlíků a chudoby místních obyčejných lidí, jistá míra odcizení mezi Grace a Rainierem, touha Grace vrátit se k filmu, její bolestné rozhodnutí zůstat v Monaku a v zájmu dětí a zachování rodiny hrát žádaný obraz ideální dokonalé kněžny, manželky a matky. Vše asi nejlépe vystihuje tento mírně poupravený citát z filmu: Představa, že Grace Kelly žila po svatbě s Rainierem pohádkový život, je samo o sobě největší pohádka. ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Soap opera s vyšším rozpočtem, každému je jasné, že takhle jednoduché to zase nebylo a rozhodně to Grace nedávala s jedním společensky přípustným úsměvem, takže k realitě daleko, jako kostýmovka a interiérovka to funguje, Nicole no comment, tohle neni herectví. Snímku velmi pomohlo, že se točilo v reálných interiérech, žadný laciný papundekl, ale Monaco jak má být, luxus, kýč, nádhera, opojnost, manýra. Nic víc, nic míň. ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny a pro aspon pro me velmi prirozeny film. Nechapu, proc Monacka rodina film tak prisne odsoudila. Ze se tam jejich rodice hadaji? Ze meli na vec odlisny nazor? Ze Grace chybel film? No snad nemuzou byt tak naivni?! Kazdy na planete musi vedet, ze to "nemohlo jit hladce" a ze "modra krev" da zabrat uplne kazdemu!? Ja se dobre bavila, Nicole vypadala uzasne a uveritelne v roli knezny a me se film opravdu libil. Jelikoz film pojednava pouze o velmi kratkem casovem useku kolem francouzske blokady Monaka, neni tu prilis deje ani akce. To je asi ten jediny problem, ze se jedna o "one shot", film uz nema na dalsi shlednuti co nabidnout. 3*** ()

klaranapoli 

všechny recenze uživatele

Já si teda myslím že Nicole se na tuto roli hodila naprosto výborně. Moc se mi v tomto filmu líbila a celkově film sám o sobě mi stačil na to, abych poznala kdo tato žena byla. ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné filmy a tak som sa tešil aj na osudy Grace Kelly. Skutočnosti z filmu ohľadom krízy Monaka mi neboli doteraz známe, a tak to bolo pre mňa niečo nové. Takže film nakoniec nebol ani prepadák ani zasa nejaké vrcholné dielo. Myslím, že Nicole Kidman zahral dobre a mne sa páčila. Trochu mi vadila veľmi nasladlosť filmu, typická pre hollywoodske filmíky, ale z hľadiska histórie to bol pre mňa celkom zaujímavý film. A pobavili mi scény z Hitchcockom, ktorého zbožňujem. ()

MirekTo 

všechny recenze uživatele

V hlaví roli Nicole Kidman a její nehybný obličej.. Sjetá Miley Cyrus by kněžnu pravděpodobně ztvárnila lépe. Špatné uchopení, lživě vyprávěný příběh a hlavně.. NUDA! ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Popravdě 4 hvězdy dávám s přihlédnutím k tomu, jak skvěle propracované byly dobové kostýmy,skvělá atmosféra stylovych sedesatek a chytlavy námět. Za ploché výkony herců,bych ale spravedlivě musela dát 2☆ pouhé ()

SugarVenom 

všechny recenze uživatele

Skutečné události a do nich nasezená fikce ve stylu "co se dělo za zdmi paláce, když...". Moc jsem od toho nečekala a nakonec to byl docela milej film. Ten naivní konec, to si mohli trochu odpustit, ale budiž. Kostýmům se nedá vytknout nic, dobově pěkné zpracování. Prostě něco jako Diana vol2. Aspoň Tim Roth nezklamal. ()

Rimina 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda,šeď šeď,říkala jsem si,když jsem koukala na Kidman, při jejím úporném pachtění po srdcervoucím výkonu. Výkony herců mě velmi zklamaly.Někdy je tohle zákon velikášských filmů. Ohromit krásnou podívanou.Podívanou na hezké předměty,nebo nevim na co. To je také to jediné co tenhle film nabízí.Jinak břitké dialogy,děj o ničem,kdy mě to tak nudilo, že se mi chtělo z fleku usnout.Téma "Grace Kelly" by si jistě zasloužilo mnohem hlubší sondu. ()

Saturday... 

všechny recenze uživatele

Film Grace de Monaco lákala na okouzlující Nicole Kidman, na pohádkové, svobodomyslné Monaco a na impozantní šperky. Možná proto, se většina domnívala, že se bude vše točit kolem pompézního příběhu herečky z pompézního Hollywoodu, která se stala kněžnou. Skutečnost byla jiná. Všechno se točilo spíše kolem historie a kolem protokolu, který je součástí toho všeho. Pro mě to ale na škodu nebylo. Ba naopak. Byla jsem ráda, že jsem nebyla zavalena haldou informací o životě téhle mimořádné osoby, Grace Kelly. Jsem ráda, že si film zachoval kouzlo předem slibované pohádky a nenechal Nicol Kidman ve filmu umírat. Jsem ráda za kostýmy, za hudbu, za herecké výkony. Možná jenom ten scénář chtěl sem tam trochu dopilovat. ()

Audrina 

všechny recenze uživatele

Taky se vám zdá,že by si Diana a kněžna Monacká,neboli Naomi a Nicole mohly podat ruce a slzet společně??? Rozvláčný,zdlouhavý a hlavně tak strašně pateticky podaný příběh,stejně jako Dianacož byla snad filmová katastrofa roku/je zde Grace neustále s vhlkýma očima,těkající mezi Monakem a Hollywoodem a působící jako naprostá husa,která potřebuje kromě dvorní dámy i lekce pohybu...Téma taky není uplně ok,věřím,že daleko víc by nadchl příběh,který by začínal seznámením Grace s Renierem ,jejich svatbou a sžívání se hollywodské hvězdy s pozicí kněžny nejstaršího šlechtického rodu Evropy...ale nejsem režisér že jo,tak tohle nebudu řešit...upůřímě,film jsem ani nedokoukala...a jediné,co mě na něm nadchlo jsou dvě věci:luxusní šaty a šperky/to jako jedna/ a úžasný drdol...a to je na film s držitelkou Oscara v hlavní roli žalostně málo...BTW...nepřipadá vám,že ta Nicole je ve všech svých rolích uplně stejná??? ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události věřte čemu chcete.Jako náhled do života dobrý,jako historická okamžik slabší.Dobře zahrané i zrežírované,ale nakonec docela prázdné. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč se mi líbí ty filmy s Nicole, když některé nemají ani nic moc scénář. Po tomto filmu se mi rozjasnilo :o). Ona hraje očima. Hraje tak úžasně, že jí všechno žeru i s navijákem. Kromě úžasné kostýmní výpravy filmu a trocha nostalgie, si Nicole zaslouží mé 4 hvězdičky. Příběh samotný se skoro ztrácí v jejím úžasném bezprostředním hraní. A krásně se na ni kouká. Nicole je zárukou, že rozsvítí i sebefádnější příběh. Představme si jen, kdyby hlavní roli hrála jiná "blondýna"! :o) ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 60%, - /víc politický film, než životopisný, Nicol se sice snažila, ale Grace nebyla ani náhodou, stejně jako My week with Marilyn a Michelle Williams/, + /efektně natočeno a nasnímáno, herecký výkon Nicol byl obstojný, ikdyž jsem se celou dobu díval na Nicol a ne na Grace/, hodnocení - efektní, politický film s Nicol, jenž hrála Nicol neboli průměrný pokus o zachycení Grace a její největší životní role - role monacké kněžny ()

Cuffini 

všechny recenze uživatele

Další dáma, která si neuvědomila, do čeho vlastně jde, když se vdá a pak brečí nad rozlitým mlíkem. No jó, to je život, nejen mezi námi, smrtelníky. Kdo miluje záběry z blízka na tvář Nicol, či na její dvě modrá, unavená, zarudlá očka, bude s tímto filmíkem v totální euforické extázi. Jen je to trochu provokace pro ty, kteří marně bojují s akné. Uchichotávala jsem se, když musela mít naše kněžka baleríny na plese, neboť by svého muže připomínající v něčem Áďu, převyšovala v podpatcích o dalších 10cm. Malí muži bývají většinou opravdu malými pány, což dokázala i neschopnost knížete tentokrát, kdy ho musela zachránit jeho bohyně. Asi bych na jejím místě pokračovala ve svém hérectví a na nějaké přizpůsobování, přetvařování mezi hegeš bandou, učením, předěláváním sama sebe, se z vysoka vyprdla. Takže vlastně ani nevím, jestli s obdivem a úžasem smeknout před Grace klobouček, nebo na ní lůzrovsky s palcem dolů zabučet hůůůů. ()

Reklama

Reklama