Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

POMO 

všechny recenze uživatele

Životopis hollywoodskej legendy, stvárnenej hollywoodskou hereckou jednotkou, ambíciami na urovni televíznej červenej knihovne. Azda nič na tom filme nie je dobré. Ináč vždy výborná Kidman neohuruje, klasici Langella a Jacobi majú naničhodné role, riešenie politického problému nevie strhnúť a produkcia, priškrtená nízkym rozpočtom, sa v ceste k divákovi zmáha iba na lacný bezobsažný gíč. Ako je úvodná poetická scéna filmu pekná a sľubná, tak je tá posledná, po všetkej tej márnej snahe o dôstojnú vysokú hru konfliktu dobrosrdečnosti s mocenárskou politikou k smiechu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatné. Jen vymyšlený úryvek života jedné skutečné hvězdy. A Nicole i Tim to zahráli dobře. Jistě, je to svým způsobem kýč a nesmysl, ale poměrně dobře zpracovaný. Škoda jen té zhuštěnosti děje bez větší hloubky aneb i pro delší stopáž si umím představit využití. Takhle to totiž nevyznělo tak osudově, jak zřejmě mělo. A na konci zjevně měli hodně verzí posledních záběrů a nevěděli, který vybrat - tak tam dali postupně všechny. ~~~ 2,5* ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já tu Nicole v poslední době nemusím. K sebrání jedné hvězdy mě donutil její srdceryvný projev na plese Červeného kříže, kdy to vypadalo, že mi ten sladkobol poteče i z uší. Probém tohohle filmu je, že se soustředí jen na Grace (a trochu tedy opomíjí souvislosti, kromě politiky tedy) a ukazuje ji jako trpitelku á la Diana. Grace si připadá ztracená, zhrzená, zrazená a zatracovaná. Ach, jak já těm Monačanům rozumím(pozor: v tomto případě nepříjemné Nicole á la Grace, která si myslí, že jí každý padne k nohám). Bohužel, pokud je vám protivná titulní hrdinka (a to mně tedy je), celý film nemá příliš co nabídnout. Snad jen krásné postředí Monaka, atmosféru monacké smetánky (María Callas!) a lehký náhled do francouzsko-monacké politiky počátku 60. let 20. století. Tohle není film o Grace Kelly, ale o tom, jak si Nicole užila dovolenou v Monaku ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trošku som prekvapený z relatívne nízkeho hodnotenia, pretože v porovnaní s iným nedávnym životopisným filmom o významnej žene 20.storočia - Diana, bolo toto o triedu vyššie. Aj keď priznávam, že životný osud Grace som poznal len dosť povrchne, takže nemôžem dôsledne zhodnotiť ako sa film držal skutočných udalostí, no rozhodne disponoval vynikajúcou atmosférou z čias krízy Monackého kniežatstva, kedy mu hrozilo podrobenie Francúzsku. Som rád, že v tom bola zahrnutá aj táto politická "fraška", a nebola to len óda na Grace ako tomu bolo napr. v prípade spomínaného filmu o Diane. Musím teda uznať, že Grace ma naozaj bavila. Aj keď škoda, že začiatok príbehu je priamo až po svadbe v Monaku. Mohlo byť aspoň 10 minút venovaných aj tej časti, kde sa Grace a Rainier III. dali dokopy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)
  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)

Reklama

Reklama