Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama ženy, která si musela vybrat. Neřeším, nakolik je OPRAVDU z jejího života. Navzdory pozvolnému tempu disponuje přirozenou elegancí, křehkým půvabem, kultivovaným projevem, upřímnou empatií i vnitřním ohněm ... stejně jako Grace Kelly - zářivá hvězda stříbrného plátna, která nadobro pohřbila svou filmovou kariéru, když se stala kněžnou z Monaka. Soustředí se na krátkou, leč významnou epizodu z jejího života - a odkrývá karty, s nimiž se hrálo o budoucnost země, kterou přijala za svou novou vlast. P.S.: Zkrátka a dobře poučné pojednání o tom, že prostě nemůžete sedět na vícero židlích ... když už jednou kývnete na celoživotní roli významné šlechtičny. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem dlouho odkládala, protože tomu není tak dávno, co jsem viděla vcelku nepovedenou Dianu. Bylo mi jasné, že Grace se od ní zas tak moc lišit nebude. Nakonec musím říct, že jsem více méně měla pravdu, ale Grace je o kapku lepší. Pokud film nebudete chápat jako životopisný, aspoň já jsem k němu tak nepřistupovala, možná to bude ještě lepší. Monacko-francouzský konflikt snímku dodal trochu šťávy a napětí. Pokud by tam nebyl, obávám se, že by Grace dopadla mnohem hůře. Takže mi na rozdíl od mnohých nepatřičný nepřipadal. Nicole nemusím, k ní se vyjadřovat nebudu, ale ostudu rozhodně nedělá. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ak by som to chcel vziať prísne genderovo, tak tých mužských vecí tam napokon bolo ďaleko viac, než rýdzo ženských - ale keďže také delenie nestojí za nič, uspokojím sa výborne skĺbenými oboma zložkami človečenstva v umne vybratom historickom okamihu. Teraz už len tradičné prácne overovanie - Stalo sa to naozaj takto ? Do akej miery si môžem predstavovať, že sa zobrazenie týchto udalostí prekrýva s realitou ako sa skutočne odohrala ? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naivní a hloupý kýč. Americká bloncka se přivdá do knížecí rodiny, překoná problémy odlišné mentality a nakonec zachrání Monako. To bych blil velebnosti. Navíc Nicole Kidman tady zrovna dvakrát nezáří. Vlastně bych řekl, že je naprosto příšerná a ten závěrečný slzopudný projev by se měl pouštět na DAMU, jak se to taky nemá dělat. Alespoň že ten Roth to nějak vyvažoval. Facku by zasloužilo i ostudné nevyužití Langelly a Jacobiho. I tak je to především zásluha mužské části ansáblu, že jsem to nešoupnul do odpadu. No a své si na tom odvedl i fakt, že je to tak blbý, že jsem to vydržel až do konce. 25% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)
  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Scénář k filmu byl uveden v žebříčku „Hollywood Black List" mezi nejlepšími doposud nezpracovanými projekty za rok 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama