Reklama

Reklama

Lovci odpadu

(seriál)
  • Velká Británie Salvage Hunters

Představí se vám novodobý hledač pokladů Drew Pritchard. Drew má náročné zákazníky, vysoký obrat a jednu z největších skládek dekorativních předmětů ve Velké Británii. Cestuje po celé zemi a hledá opuštěné klenoty a zapomenuté poklady. Miluje vzrušení z lovu a rád si zašpiní ruce při prohledávání architektonických zapadáků. V podniku se pak jeho profesionální tým restaurátorů pustí pěkně do práce, aby těmto starým a vzácným nálezům vrátil bývalou krásu. Přidejte se k Drewovi na cestách. Náš hledač pokladů získá exkluzivní přístup na rozlehlé skotské panství, kde hodlá odhalit kouzlo venkovského domu. Potom se ocitne v sedmém nebi, když nalezne starou skládku v Coventry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

kralMiroslav 

všechny recenze uživatele

Drew Pritchard, obchodník so starožitnosťami a dekoratívnymi predmetmi, so svojim pomocníkom (a bývalým spolužiakom) Tee-om navštevujú šľachtické sídla, divadlá, rôzne múzeá, niekedy aj blšie trhy vo Francúzsku. Drew sa pritom drží jednoduchého pravidla „kupujem, čo sa mi páči“ (ak je dobrá cena). Mne osobne sa páči atmosféra, ktorú vo mne tento seriál vzbudzuje. Z jednotlivých dielov vyžaruje britský pokoj a pohoda. Než sa Drew a Tee dostanú do cieľa, divák sa dve-tri minútky kochá pri záberoch kamery na usporiadané políčka, pokosené lúky a malebné mestečká. Potom chlapci dorazia do nejakého šľachtického sídla s krásnou záhradou. Potrasú si s majiteľom ruky a ten ich pozve ďalej do svojho kráľovstva. Pri prehliadke interiéru Drew nezabudne pochváliť hostiteľov vkus a občas skúsi niečo kúpiť, skoro vždy bezvýsledne. Potom sa presunú do nejakých priestorov, kde majiteľ skladuje nepoužívané veci. A tu sa začína to podstatné, Drew sa snaží všetko pozrieť a keď ho niečo zaujme, tak dá majiteľovi ponuku. Ak sa dohodnú, vec putuje do dodávky. Väčšinou ide o starý nábytok, kreslá, zrkadlá a podobne. No videl som už Drewa kupovať aj staré priemyselné lampy, továrenské stoličky, továrenské vozíky a nádoby na roztavený kov. Ak ide o niečo historicky cenné, tak Drewova manželka Rebecca sa snaží nájsť k danému predmetu viac informácií. Pre Drewa pracujú aj Carl a Gavin, ktorí robia menej náročné opravy a výmenu kabeláže. Pri náročnejšom reštaurovaní nábytku spolupracujú s Craigom a Alexom. Občas priebeh opráv a reštaurovania aj v priebehu 2-3 minút ukážu, aby mal divák predstavu, čo všetko treba urobiť. Aj to sa mi na tomto seriáli páči. Zaujímavosti: Vo februári 2018 sa stal Drew Pritchard jedným z účastníkov bitky v krčme Liverpool Arms, za čo dostal zákaz vstupu do 44 krčiem a barov v grófstve Conwy. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tady si přijde na své fanoušek všelijakých blešáků a pod. Komenty Drewa ke každému kousku o který má zájem .Nevím ,nakolik je to hrané vše dopředu, anebo opravdu někam přijede a teprve objevuje. Ale ani mi to nevadí. Jsem potěšena každou epizodou. ()

Reklama

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Když odpad, tak odpad...Aau... viděl jsem dva díly a nikdo nic nerestauroval...jen kupa plytkých řečí... ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama