Reklama

Reklama

Cabin Fever: Patient Zero

Trailer

V Karibiku se výletní loď srazí s výzkumnickým plavidlem. Srážka není nijak katastrofická a nic hrozného by se nestalo, kdyby ovšem na palubě výzkumnické lodi nebyl masožravý virus, který zabije každého, kdo s ním přijde do styku. (topr harley)

Recenze (104)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chatařská horečka opět udeřila, z Mordoru ji tentokrát přitáhl Samvěd Křepelka, aby s Nulovou trpělivostí hemoragicky rozložila další partičku nesympatických hereckých antitalentů. Pokud vám po leasingu ještě nikdy nezůstal na bradě rozkládající se stydký pysk, tak nic nového pod sumcem. Podprůměrné čvachtání dekompozitujicími tkáněmi, blití si krvavě žlutohnědých žaludečních abscesů vzájemně do xichtů, odpadávání hnijících končetin a další standardní, unylé leproviny. Nejste li tedy jeden z těch místních mentálně narušených gore masturbantů, hoďte si raději doma do některého ze zábavných, tepelných či mělnících spotřebičů nějakého toho domácího mazlíčka, garantuji vám, že si užijete daleko více legrace. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Odlišné od dvou předchozích dílů, ale na to si stěžovat nebudu, to je mi úplně jedno - odlišný přístup k látce bych dokonce považoval za plus. Vadí mi ovšem to, jak film postupem času začne být naprosto neúměrně pitomý vzhledem k tomu, jak se sám bere vážně. Relativně uspokojivě funguje Patinet Zero v jednotlivých scénách (například ta podzemní epizodka je slušně atmosférická, gore scény - pro ty, které zajímá gore - taky vyvedené), ale při pohledu na bigger picture je leda tak k smíchu. Tuctový nákazový horor, bez nápadů a invence, což od režiséra mizerného Altitude nepřekvapí. I tu "památnou scénu" už jsem někde viděl, myslím že je vykradená odtud. PS: Dal bych spíš 2*, ale tak jsem oznámkoval Rothovu jedničku, přičemž tohle je znatelně horší. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

U mňa fajn, vlastne k tomu nemám ani nejaké veľké výhrady. Niekoľko nezabudnuteľných scén to v mojich očiach ťahá veľmi, ale veľmi vysoko (súboj dvoch infikovaných ženských, orál, vibrátor, scénka s pištoľou a podobne), nakrútené je to naozaj pekne, masky a gore na vysokej úrovni. Čo zase mne veľmi nesedelo, tak to boli niektorí otravní herci. Jeden je infikovaný, ďalšia zomiera niekde v stane a oni sa tam musia hádať kvôli totálnym prkotinám - aké typické pre béčkový horor, asi je len málo takých, kde by som to ešte nevidel. A zase tam musí byť nejaký záporný píčus, ktorý chce zachrániť svet (oj), v tomto smere by sa už naozaj hodil aspoň kúsok originality. Ale ináč ma to bavilo, rozhodne lepšie ako tá komediálna dvojka. Na kvality jednotky sa to u mňa ale nechytá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jinej film, než předchozí dva díly = zapomenout na ně a brát ho s čistou hlavou. Jakoby návrat k zombáckým klasikám ... ano běhání odsud tam a zpět atd., jenže v přítmí, v napětí, (scéna otevírání dveří asi 1- 2 min ... ), takový jakoby "Fulciovský" ... Zlý, odporný, nekompromisní ... Prostě horor. No a prvních 20 minut ... ano, ale to je ten kontrast krásnýho prostředí a koziček, plaveček, namakanejch tělíček versus to, co příjde potom - což jsem čekal a taky se to splnilo ... Osobně to vidím v mnohem širších souvislostech a nekoukám "jen" na jednotlivý scény/pasáže .... Ten film se měl asi jmenovat jinak, bylo by to vhodnější... Myslím si, že kdo "nepobral/nepřijal", tak nepochopil a tím ztratil 91 min skvělé napínavé zábavy. Ale to už je jeho problém. Já jsem nadšenej, kupodivu ... :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Co film, to odlišný přístup k sérii. Zatímco jedničku jde brát jako atmosférický survival z lesa a dvojku jako komediální splatter ze školního prostředí, trojka se coby prequel vrací ke vzniku ústředního zla. A jeho kořeny se rozkládají na jednom ostrově, kam, jak přesně žánr káže, dorazí grupa playboyů a jedné playmate. Samozřejmě netrvá dlouho a jejich tkáně začnou opouštět majitele…. Patient Zero už nepřekypuje černým humorem, spíš se snaží divákovi podstrčit nějaké to nutné gore (rozmlácení mozkovny obřím černým robertkem) a chvílemi ho držet v napětí. Důkaz? Třeba vniknutí do laboratoře a sestup do jejího podzemí. Smyčcová hudba pak udává tempo, které poleví až v samotném, nepřekvapivě otevřeném závěru. Za mě tedy trojice silných hvězd a Outbreak vyhlížím s nadějí. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Encyklopedicky pitvať postúpný zánik neplánovanej a nezmyselne natiahnutej ser-ie je zbytočné, no damagement rozhodol inak. Nech by to už malo akýkoľvek názov, videné to bolo inde a inak ( netvrdím,že lepšie/horšie ). Pôvodný ELInfikačný zámer sa takto dostal cez školské chodby do samotného Karibiku a Kaare sa pokúša skaárovať myšlienku rovno 2násobne. Ak jednotka mala aspoň v tieni nejaké to nedoštudované posolstvo, tak počtom sériovo vyrábaných pešiakov ide o zámernú infikáciu už aj tak biedneho námetu. Skaáruje sa to úplného prekvapenia (?). Som preplnená očakávaním. Každopádne dvierka sa zabuchnúť nedajú - infikovať sa dá totiž všetko, vždy a všade. Tretia rana, tento x na jednotku. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prequelovo pojaté pokračovanie rozbehnutej "Cabin Fever" série sa po bezproblémovej a zábavnej jednotke, nasledovanej inou; síce zábavnou, ale nedotiahnutou dvojkou dostáva v tretej časti zase trochu inde a starý známy mäso-napadajúci vírus sa tento raz rozšíri v malebnom Karibiku. Čo nemusí byť nutne zlé - závisí hlavne od preferencií diváka. Mne sa však ten kvalitatívny prepad zdal zase o niečo výraznejší než v predchádzajúcej časti a to prakticky vo všetkých aspektoch, ktoré "Patient Zero" ponúkal. Ale stále to nie je vyložene zlé či nepozerateľné. ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Mohly by nastat dvě možnosti. Za 1. Kdyby se film nejmenoval Cabin Fever, tak by po tom neštěkl ani zombie. Za 2. Kdyby se film nejmenoval Cabin Fever bylo by to daleko lepší a záživnější. Tvůrci se vezou na vlně vážnější jedničky a odvázanější dvojky a plují rovnou do prdele. Naposledy jsem takové zklamání zažil u REC3, kdy se taky jakože mělo jednat o prequel a s původními filmy neměl vlastně nic společného. Nebo prostě to už je nakažená voda registrovanou značkou pro Cabina Fívra? Oproti původním dílům se vytratila nadsázka, humor, svižnost, logika. Naopak přibyl temnější styl a to tak temný, že kolikrát není co vidět. Udělat z povedené série "akční" jednohubku s pár "hororovými" momenty a mít pocit, že to diváci budou žrát? Děkuji, NE! PS:. Většina tady bude mluvit o jedné konkrétní scéně, která se možná zapíše do dějin novodobého hororu, takže se o ni rád zmíním první! Jediná scéna, která mě dokázala z filmu "pobavit," tak je orální seks mladé dámě. Vzpomeňte si na mé PS u filmu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa vyberá na šíre more aby oslávili rozlúčku zo slobodou. Namiesto zábavy ich na neďalekom ostrove čaká krutý boj so smrteľným vírusom či samotnými nakazenými. Jednoduchý príbeh tento krát nie je na škodu a len napomohol rýchlemu spádu deja. Tretie pokračovanie "Cabin Fever" je úplne o niečom inom ako predchádzajúce časti. Aj keď sa síce nijak mimoriadne nevymyká, je rozhodne lepšie spracovaný ako dvojka. "Patient Zero" síce nie je geniálny, ale určite ani katastrofálnym hororom. Najväčším plusom sú jednoznačne masky. Na tých si dali viditeľne záležať. Vďaka záverečnej polhodinke, ktorá obsahuje zopár fakt pekných gore záberov, odmena v podobe - 55%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyria mladí Američania sa vyberú súkromnou loďou na odľahlý, neobývaný ostrov uprostred Karibiku. Má to byť rozlúčka so slobodou jedného z nich. Svojej svatby sa však už nedožije. Ostrov totiž nie je tak celkom ľudoprázny. Nachádza sa na ňom tajné výskumné laboratórium, z ktorého unikol agresívny smrteľný vírus. Prenáša sa telesnými tekutinami a je extrémne nákazlivý. Krvácajúce vredy, mokvajúce vyrážky, rozklad pokožky, zvracanie, hnis... Úmrtnosť je sto percentná. Takže výlet do exotického raja sa mení na strašlivú nočnú múru. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zas tak hrozné to nebylo, když si člověk uvědomí, že na dané téma se toho moc nového vymyslet nedá. Šílený doktor chce dát světu lék na masožravý virus, pacient, co je vůči němu imunní, má ale jiné plány. Vystřihnul bych zbytečně rozvláčné scény s omladinou do doby, než přistanou na ostrově. Pak začnou mít postupně šťávu, i když sex po koupeli mohl být klidně bizarnější. Scénka číslo jedna je pěstní souboj dvou nakažených děveček, kde se mezi stahovanou kůži, vyrvané vlasy, krvavé šavle a zlámané ruce připlete i jeden řádný vibrátor. Jasně, dějově jednoduché, ale divák se přeci těší na maso, které nakonec dostane (proč by se na to jinak díval, že). A pěkná příroda, moře, pláže....rybí mrtvolky. Prostě třetí fajnovka, kde si lze tipovat, kdo zařve jako první a kdo jako poslední. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak nějak, co jsem očekával jsem dostal. Z první poloviny vím jen tři věci, kozy, cecky a vemena. Bylo na co koukat, ale s hororem to nemělo nic společného. Druhá polovina je temnější, atmosféra zhoustne a i pár docela slušných scén. Při srovnání s jedničkou určitě pokles, ale od druhého dílu se kvalitou moc neliší. Čekal jsem nějaký posun nebo zlepšení, ale ničeho výraznějšího se nedočkáme. Zvládnout se Cabin Fever: Patient Zero dá, ale podruhé se mu radši vyhnu .. 4/10 = 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jestliže Outbreak bude zázračným dílkem skládačky, který zapadne k tomu, co se jmenuje Cabin Fever 1,2, tak jsem ochotný jednu hvězdičku přihodit. Za dvě pěkný kozy bych dal dvě i teď, ale kvůli absenci věcí, které by člověk znalý předchozích dvou dílů očekával, a myslím tím maličkosti, jako nechutnost všeho druhu, guilty pleasure humor, demence postav na únosném levelu, aspoň minimální návaznost, dávám krásnou jednu hvězdičku za to, že jsem jak ten idiot vydržel do konce a neprohodil jsem pak monitor oknem. Slabota. 29% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých troch častí sa mi tento diel zdal najlepší. Nechýba tu trocha napätia a ani bod zlomu, v ktorom si všetci zúčastnení uvedomia, že sú proste v riadnej kaši. Dejová linka síce moc nenadchne, ale gore bolo na slušnej úrovni, hlavne scénka bitky dvoch rozpadávajúcich sa žien stála za to (len škoda tej tmy). Koniec ako sa dalo čakať je otvorený, taký aby bolo možných ešte aspoň sto pokračovaní :). Keď sa udrží tento stúpajúci trend nebudem vôbec namietať. Jednoducho, ide o slušnú hororovú zábavičku, ktorej do nadpriemeru chýba iba málo. 65/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to nechutnější. Jasně, tenhle horáč si zrovna nepustím k večeři, ale stejně je to jen zahřívací kolo pro žaludek, který by po nechuťárnách s rozpadajícími se těly, snesl v pohodě hustší a vydatnější nášup. Základ je standardní. Parta mladých lidí se vydává na opuštěný ostrůvek uprostřed oceánu, kde chtějí pořádně zapít rozlučku se svobodou jednoho budoucího ženáče, kterého mají ve svých řadách. A jak to tak bývá, netuší, že právě vstoupili do oblasti zamořené extrémně smrtícím virem způsobujícím rozpad tkáně. Zpočátku jsem si myslel, že jestli tenhle film přežiji, bude to jen kvůli sexici Jillian Murray, která jako jediná hájila v partě "pasy" čest. "Pasy" je kunda. Nemám s tím problém. Rozjezd filmu byl nudný. Určitě bych z filmu vynechal všechny scény z tajné laboratoře, která má své sídlo poblíž ostrova, v níž byl izolován Pacient Nula. Člověk, který je nakažen, ale příznaky nákazy se u něj neprojeví. Všechny sekvence s obsedantním doktorem, rádoby sexy personálem i pacientem Seanem Austinem, film tlačily do srajdy. Když už tedy vyvolat nějaké to napětí a zájem o obehranou storku, bylo lepší sledovat tu partu, která nebyla nijak fantastická po herecké stránce, ale jejich reakce na změny kůže, celkem pobavily. První nechutnosti se nedostavily úplně hned. Prvotní projevy nákazy se projevily u holčiny, jejímu příteli nevadilo tělíčko s čerstvým výsevem boláků, které zrovna nevyvolávaly chuť na mazlení, přesto se maník hrdinně oddal orálnímu sexu, než celý udivený s pusou od krve zvedl hlavu z klína slečny, která ho ještě počastovala krvavými zvratky. Jedna z dobrých scén filmu. Další ještě následovaly. Maskéři odvedli kvalitní prácičku. Makeup nakažených vypadá lépe než v předchozích dvou filmech. Kaare Andrews natočil film s příjemným vizuálem, režijní práci však nemá natolik unikátní, abych o filmu mohl prohlásit, že byl napínavý, extrémně nechutný a celkově extra zábavný. Je však s podivem, že poměrně vyčerpané téma nákazy se dočkalo takové úrovně, že se divák alespoň mírně otřepe a zkontroluje během filmu kůži, jestli náhodou nevykazuje rozpad. Bon Apetit! 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Chaotická nuda s céčkovou výpravou, iritujúcou hudbou, množstvom wtf momentov, miestami až smiešne prehrávajúcimi hercami a tak trápnym strihom, že to vyzerá jak poviedkový film. Jediné čo funguje je posledných asi 5 minút + titulky. Za ne teda päť percent navrch, na tú slabú dvacinku. Andrews sklamal na celej čiare a natočil ešte horší film, než bol Rothov primitívny originál. Ti West rulez !! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Předešlé díly se mi líbily, ale tohle tedy byla totálně debilní kokotina. Herci a herečky byli absolutně neschopní, a to včetně Samvěda Křepelky, kterého jsem ani nepoznal. Příběh se mi hrozně nelíbil. Veškeré masky byly hrozně špatně udělané a ani sebevětší tma neskryla obrovský amatérismus. Dlouho jsem neviděl tak nepovedený horor. Respektive pokus o horor. Nenapadá mě vůbec nic pozitivního, co ve spojitosti se snímkem zmínit. Nudný úvod, poté se pár postav poblije protější do ksichtu. Všem se postupně odloupe kůže. Jinak není naprosto nic k vidění. Atmosféra absolutně nulová. Bylo peklo vše vůbec dokoukat. Totální sračka. Doporučuji vyhnout se filmu tak, jak jen to bude možné. ODPAD!! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Rozhodně o dost lepší jak dvojka, ale na původní to stále nemá. Tenhle Cabin Fever, je takovej nemastnej neslanej a kdyby se to Cabin Fever nejmenovalo, byl bych asi spokojenější. Gore celkem nic moc, až na nějaké (krvavá lízačka) ale celkově stejně toho moc nebylo. Btw, Jillian Murray solidní buchta. (Edit: Remake 2016 ušel - 3*) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na Cabin fever 3 jsem se poměrně dost těšil, Andrews film Altitude byla průměrná blbůstka která zabavila a navíc takovýhle filmy nejsou zas tak časté. Ale bohužel film zůstal jen u slabého průměru. Kolikrát jsem měl problémy film vůbec spojit s Cabin feverem, scény kdy hlavní hrdinové putují po ostrově nebo po tom komplexu mi připomínalo totálně jiný filmy než CF. Nicméně krve a gore je poměrně dost a finální ženská bitka je PARÁDNÍ. Puchýře a strhaná kůže je pěkně udělaná. Ale film nakonec zabije divnej konec. Pro mě průměr. Jsem zvědavej jak se vytáhne 4 díl. ()

Reklama

Reklama